SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA

Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Herrlaget
Biljetter till derbyt 26/12
2021-12-03 12:18, Herrlaget
Foto: Bildbyrån
Det duggar tätt mellan Ystadderbyn i vinter. Den 26 december är vi bortalag mot IFK Ystad. Vill du sitta med YIF-familjen? I så fall kan du köpa biljett för 150 kr/st.

Biljetterna finns att köpa på vårt kansli Casa Blanca på Fridhemsgatan 32 med start på tisdag 7/12. Öppet alla dagar 8-15 med lunchstängt 12-13.

Covidbevis från 1 december!
2021-12-01 08:36
KRAV PÅ COVIDBEVIS!

Regeringen har beslutat att från den 1 december ska arrangemang med fler än 100 personer ha en speciell hantering av sina gäster.

Det innebär att när du framöver kommer till något av våra större arrangemang såsom t ex herr- eller dammatcherna måste ha ett godkänt Covidbevis och en godkänd legitimation för att kunna komma in. Inga andra handlingar såsom snabbtest/PCR eller liknande är godkänt för inpassage. Detta gäller för alla över 18 år.

Vi ber även alla våra supportrar att komma till arenan lite tidigare samt att ha sina handlingar framme för kontroll för att undvika köbildning.
Vi kommer kontinuerligt att informera i våra kanaler när ny eller ändrad information blir tillgänglig.

Varmt välkomna till Ystad Arena. Nu hjälps vi åt att kunna genomföra dessa arrangemang så smidigt som möjligt. Tack för er hjälp!

www.covidbevis.se finns frågor och svar att ta del av. Där hittar du även information om hur du laddar ner ditt Covidbevis. Ystads IF följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Covidbevis.

(OBS! Juridiska eller filosofiska frågor kring varför det införs krav på Covidbevis i Sverige, och därmed på våra matcher, hänvisas till de myndigheter som beslutar om dem.)
YIF arrangerar landskamp i Ystad!
2021-11-30 12:40
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

PRESSMEDDELANDE:
Jakten på EM-biljetten fortsätter i Ystad

Sverige jagar en biljett till nästa års EM och har chans att säkra den på hemmaplan lördagen den 5 mars. Då gästar Serbien Ystad Arena i den fjärde kvalomgången.  

– Det blir en härlig manifestation för damhandbollen i staden, säger Andreas Narsell, klubbchef i Ystads IF.

På fredag spelar Sverige VM-premiär mot Uzbekistan i spanska Torrevieja, det tionde raka mästerskapet som Sverige spelar. Förhoppningarna om att den siffran utökas till elva (och därmed tolv eftersom Sverige är direktkvalificerat till VM 2023 som arrangör) är stora då Sverige inlett kvalet till EM 2022 på bästa sätt med två raka segrar.

När kvalet fortsätter i mars väntar Serbien på bortaplan 2 eller 3 mars och det står nu klart att returen spelas i Ystad Arena lördagen den 5 mars. Kvalet avslutas sedan i april med bortamatch mot Island (20 april) och hemmamatch i Helsingborg mot Turkiet (23 april).


2017 säkrade Sverige VM-biljetten i just Ystad Arena genom att köra över Nordmakedonien – nu finns chansen att säkra biljetten till EM 2022 i samma arena. Om Sverige vinner bortamötet säkras EM-platsen vid seger även på hemmaplan.


– Det var en fantastisk inramning i Ystad den gången, med mycket glädje både på planen och på läktarna och det var också första gången jag fick vara med och fira ett avancemang till ett mästerskap. Tyvärr fick vi inte ha någon publik när vi mötte Polen där i höstas, men jag hoppas att det nu blir samma tryck och stämning som 2017, säger den svenska försvarsgeneralen Anna Lagerquist som i somras utsågs till årets spelare i svensk handboll för andra gången i karriären.


Herrlandslaget laddade i Ystad inför OS – nu är det alltså damlandslagets tur att komma till den handbollstokiga staden.


– Herrhandbollen har alltid varit stark i Ystad, men vi har under flera års tid även satsat oerhört mycket på flick- och damsidan. Vi siktar på att vara en jämställd förening och ambitionen är att såväl våra herrar och damer ska vara med och slåss i den absoluta toppen i svensk handboll.

Den 5 mars blir en härlig manifestation för damhandbollen med EM-kvalmatchen och andra aktiviteter i Ystad Arena, säger Andreas Narsell, klubbchef i Ystads IF.

Johan Österberg, marknads- och näringslivschef i Ystad kommun:


– Stadens klubbar har i alla år fostrat landslagsspelare och gjort Ystad känt såväl i Sverige som internationellt, men det har i huvudsak varit på herrsidan. Vi är oerhört glada över den satsning på damhandboll som görs i Ystad och ser fram emot att de svenska damerna kommer hit för att jaga en ny mästerskapsbiljett.


Biljetterna till EM-kvalmatchen mellan Sverige och Serbien i Ystad Arena den 5 mars släpps till försäljning på Handbollslandslaget.se/biljetter den 10 december.


EM 2022
Datum:
 4–20 november 2022
Värdstäder: Ljubljana (Slovenien), Celje (Slovenien), Skopje (Nordmakedonien) och Podgorica (Montenegro)
Antal lag: 16
Direktkvalificerade: Norge (regerande mästare), Slovenien, Nordmakedonien, Montenegro (värdnationer)
Kvalformat: Sex grupper á fyra lag, de två bästa i varje grupp går till EM 2022


GRUPP 6 I EM-KVALET

6 oktober: Serbien–Turkiet 36–27
7 oktober: Sverige–Island 30–17
10 oktober: Turkiet–Sverige 23–31, Island–Serbien 23–21
2/3 mars: Serbien–Sverige, Turkiet–Island
5 mars: Sverige–Serbien (spelas i Ystad)
5/6 mars: Island–Turkiet
20 april: Island–Sverige (spelas i Hafnarfjordur)
20/21 april: Turkiet–Serbien
23 april: Sverige–Turkiet (Helsingborg)
24 april: Serbien–Island
Tabell efter två omgångar:
1) Sverige, 4 poäng, +21
2) Serbien, 2 poäng, +7
3) Island, 2 poäng, –11
4) Turkiet, 0 poäng, –17

Herrlaget
DERBYVINST!
2021-11-26 22:26, Herrlaget
Foto: Bildbyrån
I kväll var det inget snack om vem som är storebror i stan. Carléns mannar satte full fart från första sekund och inledde matchen med 10-2.

Med 2512 personer på läktaren och en hejarklack i högform var vinsten ett faktum och slutresultatet skrevs till 35-27. Matchens lirare i hemmalaget blev välförtjänt Niklas Kraft.

Ett extra stort tack till White Angels, ni är guld!
Herrlaget
100 biljetter kvar till derbyt!
2021-11-24 17:26, Herrlaget
Derbydags
DERBYFEBER!

På fredag är det Ystadderby 19:00 i arenan och sällan har vi skådat sådant tryck på biljetterna!
 
Det är i princip helt fullsatt i arenan men vi har lyckats skaka fram cirka 100 biljetter på främre rad på långsidan.
 
Vi kommer släppa dessa till försäljning TORSDAG 25/11, 13:00 på YIF:s kansli på Fridhemsgatan 32. Biljettpriset är 200 kr/st. OBS! Biljetterna går inte att köpa online utan enbart på vårt kansli. Välkommen till årets stora publikfest i Ystad!
 
PS! Tipsa någon polare som ännu inte köpt biljett att det fortfarande finns en chans om hen är snabb!
 
#vitahjärtat
 
Foto: Bildbyrån
 
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U-lag/HJ, 04/12 23:17 
Herrlaget, 03/12 12:18 
P7 (2014), 02/12 21:42 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners