Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Damlaget
MICHELLE INFÖR SÖNDAGENS MATCH.
2024-03-01 15:04, Damlaget
Foto: Samir Popaja – Michelle Fyhr Seifert

För inte så värst många år sedan såg Ystads IF:s flickverksamhet ljuset för första gången. Med en handfull lag drog klubben igång satsningen för att skapa förutsättningar för även tjejer att spela handboll i Ystads IF.

 

Nu har vi tjejlag i samtliga årskullar från boll- och lek upp till seniortruppen i Allsvenskan. På söndag spelar damlaget dessutom seriefinal mot Boden och det är viktiga poäng till en eventuell direktplats till Handbollsligan som ligger i potten!

En av eldsjälarna bakom klubbens snabba tillväxt är sportsligt ansvarige Michelle Fyhr Seifert. Från att själv ha varit en duktig mittsexa har hon nu sedan 2017 fullt fokus på att utveckla Ystads IF:s flick- och damverksamhet.

Michelle, kunde du tro att vi skulle nå denna framgång på så kort tid?

- Både ja och nej. Klubben har jobbat hårt för detta men om du frågat mig för något år sedan om vi säsongen 23/24 skulle vara i topp med Boden i Allsvenskan och chans på Handbollsligan kanske inte jag hade trott det. Men vi har ett fantastiskt gäng som gjort det möjligt!

I dag har klubben nästan lika många tjejer som killar. Vad tror du har varit framgångsreceptet?

- Vi har inte stressat fram något utan jobbat med att ta små steg år efter år. Vi har kontinuerligt besökt skolor för att öka intresset för tjejer att börja spela handboll och vi ser att antalet bara ökar varje år.

Vårt damlag har på kort tid gått från div 1 till att nu vara högaktuella för eventuell kvalificering till Handbollsligan. Laget består av många rutinerade spelare från svenska toppklubbar som har valt att spela för Ystads IF. Vad är anledningen till det?

- Jag tror att man väljer Ystads IF för att vi har en bra organisation runt laget. Det är en väldigt familjär känsla där vi försöker ta hand om tjejerna på bästa sätt. Det är ju känt att om man mår bra så presterar man bra. Där för lägger vi mycket resurser på mat, fysträning, sjukgymnaster osv. Vi hör ofta från tjejer som kommer från andra klubbar att vi har en unik sammanhållning i klubben.

På söndag är det dags att möta Boden. Senaste mötet på bortaplan bjöd på stor dramatik där vi vann med ett mål efter ett avgörande i slutsekunderna. Vad tror du krävs för ny vinst mot topptippade Boden?

- Först och främst ska det bli kul att få vara med om en sån historisk match i Ystad, det är inte alla spelare och lag som får vara det. Det är ju matcher som denna som man sliter och tränar inför varje vecka. Boden är ett riktigt bra lag och har pendlat mellan de två högsta ligorna de senaste åren och toppar tabellen av en anledning.

Jag hoppas att vi kan bjuda upp till kamp och att det blir en fantastisk inramning på matchen. Vi såg vid vår välgörenhetsmatch vad 1.300 härliga fans kan bidra med när det kommer till energi. Sannolikt kommer det att vara det lag som får till sitt försvars- och målvaktsspel bäst som går vinnande ur kampen, säger Michelle Fyhr Seifert.

Vi önskar tjejerna lycka till på söndag 15:00.

Biljetter köper ni på via vår hemsida eller i arenan där kassan öppnar en timme före avkast!

https://yif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/248?S=0

Herrlaget
SÅ STUDSAR MAN TILLBAKA!
2024-02-29 21:31, Herrlaget
Foto: MN Photo – Gripen

Efter senaste matchens dikeskörning var det åter igen båda händerna på ratten och fullt fokus framåt. Det var ett helt annat lag som ställde upp vid dagens match både i försvar och anfall. YIF inledde målskyttet och var faktiskt aldrig efter IFK i målprotokollet, från första till sista minut.

I paus hade våra vitklädda skaffat sig en femmålsledning 18-13 och när domarna Kliko/Canbro blåste av matchen visade tavlan 36-29.

Två superviktiga poäng är nu säkrade i kampen om Topp4-platserna inför kommande slutspel. Tack till alla er 2.025 som kom till arenan ikväll och skapade en underbar stämning.

Kvällens matchvärd Sparbanken Syd utsåg Erik Hvenfelt till matchens lirare och dagens matchboll var sponsrad av Hårstudion i Ystad.

Nu laddar vi inför nästa veckas Final4 i Svenska Cupen i Halmstad 9-10 mars. Cupguldet ska till Ystad!

Men vi ses redan på söndag när damlaget möter Boden i seriefinalen i Allsvenskan, 15.00 i Ystad Arena. Årets utan tvekan viktigaste match för töserna och de behöver allt stöd de kan få på läktaren!

Herrlaget
PRESSMEDDELANDE.
2024-02-29 18:30, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #5 Kim Andersson
Kim Andersson fortsätter ett år till i Ystads IF!
 
Det finns ett talesätt som lyder ”gammal är äldst” och det passar väl in på vår senaste förlängning. Ystads IF och Kim Andersson är överens om ett nytt ettårskontrakt som sträcker sig t.o.m. sommaren 2025.
 
Det innebär att Kim kommer att göra sin tionde raka säsong i YIF-tröjan sen han återvände hem till Ystad från proffslivet 2015.
 
- Kim är några år äldre än sina lagkamrater men som så många andra säger, ålder är bara en siffra. Kim håller allra högsta liganivå i sitt spel och jag är väldigt glad att vi får se honom ytterligare en säsong i den vita tröjan. Dessutom får Kim och Niclas Ekberg spela ihop och det kommer vara en spännande kombination för den svenska handbollspubliken, säger Marcus Lindgren som är sportsligt ansvarig i klubben.
 
Oscar Carlén är huvudtränare för YIF:s herrlag:
 
- Kim Andersson fortsätter att vara motiverad och bidrar till både poäng och segrar för oss. Detta var därför en viktig förlängning för oss och jag ser fram emot ytterligare ett år med handbollens ”evigt gröna träd”.
 
Själv kommenterar huvudpersonen förlängningen med klubben:
 
- Självklart kör vi ett år till! Om man är 22 eller 42 spelar väl ingen roll? Säsongen 24/25 blir min tionde raka i Ystads IF och jag är glad att få fortsätta vår gemensamma resa. Jag var där när de rev ÖP-hallen och jag kommer vara kvar när de river Ystad Arena, säger Kim med glimten i ögat.
Herrlaget
MÅNSSON ÄR REDO!
2024-02-28 19:00, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #2 Anton Månsson

Efter förra veckans nederlag i Partille är Carléns pågar rejält sugna på att ta ut revanschlusten på IFK Kristianstad i morgondagens Skånederby! Avkast 19.00 i Ystad Arena och biljetterna går åt som smör i solen, så missa inte handbollsfesten.

Klä dig i vitt och köp biljett via vår hemsida eller i arenan där kassan öppnar en timme före avkast!

Matchvärd: Sparbanken Syd
Matchbollssponsor: Hårstudion i Ystad

https://yif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/220?S=0

DET VANKAS RIKSLÄGER IGEN!
2024-02-27 12:06
Foto: Idrottsfoto
Åter igen är det många unga YIF-talanger som bjuds in till Riksläger 4-7 april i Nyköping. Det är totalt sju killar och två tjejer (dessutom systrar!) som är kallade till träning. Stort grattis och lycka till!
 
TJEJER:
 
Riks 3 – Födda ’07
Isa Lindberg
 
Riks 1 – Födda ’08
Elin Lindberg
 
KILLAR:
 
Riks 3 – födda ’07
Hannes Hölting Nilsson
Johannes Liljeberg
Adam Rosberg
 
Riks 1 – Födda ’08
Gad Andersson
Vincent Persson
Gustav Mundt
Albert Eriksson
 
Nyheter från våra lag
Damlaget, 01/03 15:04 
Herrlaget, 29/02 21:31 
Herrlaget, 29/02 18:30 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS