Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Herrlaget
Dags för säsongens första El Clásico!
2020-11-27 11:19, Herrlaget
Vi har haft våra duster genom åren med en del av lagen i ligan. Lördagens gäster är ett av dessa lag. Säger man LUGI till en YIF:are så kan räkna upp minst en minnesvärd match som vårt herrlag lirat mot lundensarna. Vi skall titta lite närmre på några av dessa matcher.

En lördagsmatch på hemmaplan hör inte till vanligheterna. Men vi fick en möjlighet att visa matchen i Sportkanalen och den tackade vi ja till. Inte så dumt för oss YIF-supporters med tanke på att Svenska Handbollsförbundet fattat beslut att ingen publik är tillåten efter den 24/11. Matchen YIF vs LUGI startar kl. 15:30 och sändningsstart är kl. 15:20 i CMore och i Sportkanalen som sagt.
Herrlaget
Fyra nya år för Jakob Nygren
2020-11-26 12:00, Herrlaget

En riktig fighter från lilla Simrishamn på Österlen har skrivit på ett nytt kontrakt med vår förening. Jakob Nygren är den i vårt lag som gjort flest säsonger i Handbollsligan, hela elva stycken, och han är nu klar för ytterligare fyra säsonger i den vita YIF-tröjan. Han kom till Ystads IF i tidig ålder och han tog plats i J-landslaget där han gjorde elva matcher. Redan säsongen 2009/2010, 17 år gammal, gjorde han sina första matcher i herrlaget. Nu är han en tongivande spelare i herrlaget och en av de spelare som gjort flest poäng den här säsongen.     

Herrlaget
Poängkungarna och annan intressant statistik
2020-11-26 11:16, Herrlaget
Bild: De här tre spelarna är våra poängkungar
När vi nu spelat 12 utav 28 matcher gör vi ett nedslag i statistiklistorna för att kolla vilka av våra spelare som varit hetast så här långt. Vi kollar in topp-3 när det gäller MEP-poäng, målskytte, assists, räddningar och utvisningar.   

Vi har inga spelare på topp-10 listorna i Handbollsligan, det har vi haft de senast åren vid den här tiden på året. Men med tanke på att vi hade mest poäng av alla lag i ligan efter 12 omgångar (serieledning!) så är det inget problem att inte ha spelare på topp-10. Den minnesgode kommer säkert ihåg att IFK Kristianstad varit i samma sits när de toppat ligan. Lagen som ligger i toppen av ligan är sällan beroende av en stjärnspelare, istället drar de nytta av kollektivet. Har man dessutom en bredd i truppen och kan byta spelare blir det t.ex. fler som gör mål och då sticker ingen ut i statistiken. 

Det vi har kollat på är den interna statistiken, alltså ställer vi enbart YIF-spelarnas prestationer mot varandra. Så här ser topp-3 listorna ut.    
Herrlaget
Vi kommer möta HC Talinn i omgång 3 i EHF Cup
2020-11-25 13:01, Herrlaget
Lottningen på EHF:s huvudkontor är avklarad och de 32 lagen vet nu vem man skall möta i omgång 3. Vi lottades först av alla och fick fördel av hemmaplan och våra motståndare blev HC Talinn från Estland. En OK lottning sportsligt sett för oss får man säga

Första matchen i omgång 3 skall spelas 12-13 december och returen skall spelas helgen efter. Men p.g.a. restriktioner i Estland så krävs det 10 dagars karantän för att komma i landet, samt så avråder UD  för resor till Estland, därför kan det bli aktuellt med ett dubbelmöte i Ystad - precis som i förra omgången. Men det återstår att se vilken lösning vi kommer fram till tillsammans med våra motståndare. mer info om detta inom kort.
Herrlaget
Lottning till EHF European Cup sker imorgon onsdag
2020-11-24 12:36, Herrlaget
Som bekant har vi tagit oss vidare till omgång 3 i EHF European Cup. Imorgon onsdag kl. 11:00 kommer lottningen att gå av stapeln på EHF:s huvudkontor i Österrike, du kan följa den på Facebook - klicka här för länk.

Redan nu står det klart att EHF valt att fortsätta med en regionindelning p.g.a. Coronapandemin och nationella regelverk kopplade till detsamma. Det finns två Zoner med vardera 16 lag i och varje zon är uppdelad i två potter om vardera åtta lag. Vi har hamnat i Zon 1 och vi vet nu vilka åtta lag vi kan bli lottade mot - de lag som finns i pott 1.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F14 (2006), 27/11 11:26 
F16 (2004-2005), 27/11 11:20 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners