SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Damlaget
Jonna Jelbring förlänger med YIF Dam
2021-04-19 19:32, Damlaget

Vår rutinerade högernia Jonna Jelbring förlänger med Ystads IF och hon blir klubben trogen under de kommande två åren. Jonna är den av våra spelare som fått möjlighet att lira matcher i år, hon drog på sig LUGI-tröjan under sex matcher i SHE efter nyår. Det blev en nyttig erfarenhet som hon tar med sig in i kommande säsong. 

Herrlaget
EHF EUROPEAN CUP: Hoppet lever efter semifinal 1
2021-04-19 14:00, Herrlaget
Foto (Bildbyrån): Jim Andersson gjorde flest mål i semifinal 1

Vår första match i semifinalerna slutade med en knapp förlust. Bortamatchen på Cypern mot Sabbianco Anrthosis Famagusta var länge en jämn historia, men i andra halvleken gjorde cyprioterna ett ryck som gav dom en femmålsledning efter 44 minuter. Våra pågar lyckades efter det ta sig tillbaka in i matchen, genom kontringar samt bättre målvaktsspel lyckades vi reducera försprånget till enbart två mål för cyprioterna när domarna blåste av matchen. Hoppet lever därmed inför semifinal 2 i Ystad Arena kommande helg.

 

– Vi har några nivåer till i oss och det finns goda chanser att vända på det här, sa Oscar Carlén till YA.

Herrlaget
GAMEDAY! Dags för semifinal 1 på Cypern
2021-04-17 09:05, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Dagen har kommit, det är dags för vår första semifinal i EHF European Cup mot cypriotiska Sabbianco Anothosis Famagusta. Matchen spelas på Cypern i huvudstaden Nicosia dit vårt herrlag ankom igår fredag. Det finns all anledning att tro på en svettig tillställning eftersom det blir den varmaste dagen det här året - 29 grader i skuggan mitt på dagen. 

 

Matchstart är klockan 19:15 svensk tid och du kan se den LIVE på SkåneTV:s site - klicka här.

 

Det ska bli kul med match igen. Efter uttåget ur SM-slutspelet är vi revanschsugna och någonstans är det ju det här man brinner för i elitidrottens värld med matcher. Det är semifinal så det ska bli kul, säger Oscar Carlén till Ystads Allehanda.

Herrlaget
Mittsexan Anton Månsson till Ystads IF
2021-04-16 12:00, Herrlaget

Linjebjässen Anton Månsson väljer att skriva under ett kontrakt på tre år med Ystads IF inför kommande säsong. Anton som med erfarenhet av spel i både Bundesliga (Melsungen, Minden, Lemgo), Schweiz (Kadetten Schaffhausen) och landslaget förstärker YIF efter att Herman Hugosson valt att avsluta karriären. Anton har stora kvaliteter i såväl anfalls- som försvarsspel och med denna värvning hoppas vi kunna bibehålla kvalitén på positionen både bakåt och framåt. Anton kommer från OV Helsingborg som sin senaste klubbadress.

Damlaget
Ystadtjejen Julia Olsson vänder hem igen
2021-04-15 08:00, Damlaget
Foto: Bildbyrån

Nästa nyförvärv, det femte i ordningen inför nästa säsong, är Julia Olsson från Lugi. Högernian har lirat med Lugi i SHE och där har hon spelat de fem senaste säsongerna. 22-åriga Julia har även meriter från U-landslagen i vilka hon spelade 48 matcher. Hon kommer från Ystad ursprungligen och vi är glada för att kunna hälsa henne välkommen tillbaka.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F12 (2009), 21/04 11:03 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners