SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Herrlaget
GAMEDAY! Vi drar till Varberg för sista matchen i Handbollsligan
2021-03-06 09:00, Herrlaget
Foto (Bildbyrån): Lagkapten Lasse Balstad gör sin sista match i Handbollsligan för Ystads IF

Handbollsligan har kommit till dess slutdestination, de sista matcherna i ligan spelas under lördagen. Vi åker till Varberg för att spela mot HK Varberg i en match som startar kl. 16:00. Du ser som vanligt matchen på CMore och de startar sin sändning kl. 15:55 - länk till sändningen

 

Det finns några olika scenarior för oss att hålla reda på - vi listar dom här.

Herrlaget
Referat: Ystads IF HF - IK Sävehof
Förlust mot Sävehof - seriesegern utom räckhåll
2021-03-04 09:57, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Vi förlorade gårdagens match mot serieledarna IK Sävehof i Ystad Arena, matchens slutade 25-31 efter 11-12 i halvtid. På grund av förlusten är vi inte längre med i racet om seriesegern.    

 

– Vi är inte där vi vill vara såklart. Just nu är vi en bit ifrån topplagen. Det känns som att det på slutet smugit sig in en liten osäkerhet. Vi går inte riktigt för lägena. Det är för många som tvekar och då gör vi också misstag så de får kontringar, sa Oscar Carlén till YA.

Herrlaget
GAMEDAY! Toppmöte mot serieledarna ikväll
2021-03-03 10:07, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Det är "crunch time" lite varstans i Handbollsligan just nu. Med en till två matcher kvar att spela står mycket på spel för de flesta lagen i ligan. Man spelar för ett förnyat kontrakt, för en säker plats i "ingenmansland", för en plats i SM-slutspelet eller för en plats högst upp på prispallen. För vår egen del spelar vi en match ikväll som kan komma att betyda mycket för resten av SM-slutspelet. 

 

Matchen Ystads IF vs IK Sävehof startar kl. 19:00 i Ystad Arena och det är fortfarande publikfritt som gäller. Däremot kan du se matchen på CMore med sändningsstart kl. 18:55 - länk till sändningen.     

 

Sävehof är laget som helt plötsligt befann sig som serieledare efter vinsten mot  Malmö i lördags. Med ny tränare och många nya spelare i laget tog det tid innan de blev en vass lagmaskin. Nu har de vunnit nio av de tio senaste matcherna sedan mitten på december och allt eftersom har de tagit kliv uppåt i tabellen - till att idag vara 1:a.  

 

- Jag är egentligen inte orolig efter det vi presterade senast men vi kräver mer av oss själva och varandra och detta är en perfekt match att visa det i. Samtidigt gör Sävehof det väldigt bra just nu och är i välförtjänt serieledning. De är samspelta och välsmorda så det blir en ny tuff nöt att knäcka för oss, säger Oscar Carlén till YA

Nu börjar resan mot YIF:s nya klubbhus!
2021-03-01 13:30
Bild fr. vä: Mats Persson, ordf. YIF Handboll, Matts Johnsson, advokat, och Ingmar ”HP” Svensson

På måndagen undertecknades de sista dokumenten kring Ingmar ”HP” Svenssons gåva till föreningen. Ett nytt klubbhus för 10 miljoner kronor.


Nu börjar renoveringen och iordningställandet av lokalerna som sammanlagt är på cirka 800 kvadratmeter och som ska innehålla både kansli, gym, e-sportavdelning, möteslokaler och en bistro.

Herrlaget
Referat: Alingsås HK - Ystads IF HF
Bortaförlust mot vårt boogey-lag
2021-02-28 13:10, Herrlaget
Foto (Jeanette Lindeskog): Jakob Nygren blev vår främste poängplockare mot Alingsås
Vi har fortsatt svårt i våra möten med laget från Potatisstaden. Förhoppningarna var större än på länge på att vi skulle bjuda Alingsås HK på bra motstånd, det eftersom de har spelare på skadelistan och spelare som precis kommit tillbaka från sjukdom eller skada. Men tyvärr blev det förlust igår i en match där vi var i underläge med tio mål efter 53 minuter. Matchen slutade 33-27 efter 17-15 i halvtid. 

De flesta håller nog med om att den här matchen inte var något vidare från vår sida. Vi är väldigt besvikna på vår insats och på hur vi hanterar matchen. Det här var en väckarklocka för oss, sa Oscar Carlén till YA.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners