SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022

Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Herrlaget
VILKEN. JÄDRA. VINST!
2022-11-29 21:44, Herrlaget
Snacka om att Carléns mannar gjorde precis alltid rätt i afton. I en fullsatt Ystad Arena hade gänget full kontroll över SG Flensburg i European League. Slutresultatet blev 30-26 och vi inkasserar ytterligare två poäng i gruppspelet!

Nästa hemmamatch blir i Handbollsligan på torsdag då vi gästas av HK Aranäs.
Tills dess njuter vi av kvällens vinst! Tack till alla er 2465 åskådare som åter igen var den åttonde spelaren.

Foto: Bildbyrån

Herrlaget
INGA biljetter kvar!
2022-11-23 16:01, Herrlaget

I dag gästas vi av Ystadsonen Jim Gottfridsson och hans SG Flensburg i EHF European League. Det finns inga biljetter kvar att köpa så grattis till er som fått biljetter!

 

Herrlaget
Matchflytt mot HK Aranäs!
2022-11-23 10:28, Herrlaget
Foto: Bildbyrån
Med anledning av vårt avancemang till semifinal i Svenska Cupen kommer vi behöva flytta den planerade Handbollsligamatchen mot HK Aranäs från 27/11 till 1/12, 19.00 istället.

Eventuellt flyttas fler matcher i december för att få ihop det intensiva spelschemat så följ oss i våra sociala medier för att få uppdaterad info!


Herrlaget
Europaäventyret fortsätter!
2022-11-21 19:20, Herrlaget
Herrlaget har just avslutat sitt träningspass i arenan i Benidorm. I morgon tisdag är det åter igen dags att ge sig in i gruppspelet för EHF European League och 20:45 är det avkast mot TM Benidorm.

Matchen sänds på Viaplay:
https://viaplay.se/sport/handboll/ehf-european-league/tm-benidorm-ystads-if-hf/s22111454169187500
 
Foto: Bildbyrån
Herrlaget
Alexander Lindén till Ystads IF
2022-11-17 11:00, Herrlaget
Foto Bildbyrån

Alexander Lindén heter regerande svenska mästarnas första nyförvärv inför säsongen 23/24 och det är Sveriges mest lovande målvakt som ansluter sommaren 2023.

Alexander är född 2003 och kommer från HK Aranäs där han gjort stort avtryck vilket har gett honom flertalet chanser i Ligalandslaget samt mästerskapsspel för ungdomslandslagen. I sommarens U20-EM blev Alexander utsedd till mästerskapets bästa målvakt med över 35 % i räddningsprocent! Alexander är redan ett erkänt och etablerat namn i handbolls-Sverige där många klubbar varit ute efter hans namnteckning. Men det var till slut Ystads IF som blir hans nya hemmaklubb.

- Alexander är en av Sveriges största målvaktstalanger som vi är oerhört glada över att vinna dragkampen om. Ystads IF skall fortsätta vara en klubb för Sveriges största talanger, en klubb med förutsättningar för utveckling och en språngbräda ut till större ligor i Europa, säger Oscar Carlén, huvudtränare för YIF:s herrlag.

En viktig aspekt i val av klubb för Alexander har även varit att få möjligheten att träna med Ystas IF:s målvaktstränare Mattias Andersson.

- Vi är väldigt glada att Alexander har valt att fortsätta sin utveckling hos oss i Ystads IF. Han är en talang med stor potential, med erfarenheter från Juniorlandslag och handbollsligan. Vi ser emot att få möjlighet att jobba tillsammans med Alexander i flera år framåt, säger Mattias Andersson.

Alexander har efter godkänd läkarundersökning i veckan nu undertecknat sitt nya klubbavtal med start kommande säsong.

- Jag ser verkligen fram emot att fortsätta min utveckling i ett lag som Ystads IF som har visioner att både ta SM guld och även spela Europahandboll. Jag tror min spelstil kommer passa bra in i det Ystad vill komma åt med sitt försvarsspel, och hoppas mitt samarbete med Mattias Andersson de kommande åren kommer utveckla mig väldigt mycket som handbollsmålvakt, avslutar Alexander.

Vi i Ystads IF hälsar Alexander välkommen till klubben och hoppas att han ska trivas många år framöver!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herrlaget, 29/11 21:44 
U-lag/HJ, 27/11 20:48 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS