Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Herrlaget
200 KR FÖR BUSS T/R INKL ENTRÉ.
2024-04-19 15:13, Herrlaget
På tisdag drar SM-semifinalerna mot Önnereds HK igång och redan på torsdag 25/4 är det returmöte i ÖHK-hallen.
 
Nu arrangerar vi supporterbuss till matchen och tack vare sponsring från Trinus Travel och HP Holding kan vi erbjuda buss t/r inkl. ståplatsbiljett för endast 200 kr! Avresa från Ystad Arena 14:30 och hemfärd direkt efter matchen.
 
Boka din plats på bussen senast 24 april, 09.00 på kansli@yif.se eller 0411-211 900.
 
OBS! Det går att lösa stittplats också. Meddela vårt kansli om du behöver det istället.
 
Damlaget
YSTADS IF LOCKAR ÄNNU FLER!
2024-04-19 11:00, Damlaget
Foto: Ebba Börjesson

18-åriga stortalangen Ebba Börjesson byter nästa säsong från LUGI till Ystads IF.

Ebba är en modern niometersspelare med stor potential och med ett väldigt högt utvecklat målsinne som kan spela både M9 och V9 och som spelar med mycket fart och mod.

Hon har spelat i det svenska J-landslaget och finns bl a med på Aftonbladets lista där hon rankas på plats nr 11 över landets just nu största handbollstalanger!


- Ebba är en stor talang som förhoppningsvis kan ta nästa steg och få sitt genombrott på seniornivå i Ystads IF. Det är en väldigt explosiv 9M-spelare som är extremt bra på små ytor, har ett bra skott och är väldigt finurlig i sitt spel. Ebba ska jobba med att utveckla sin fysik och sitt samarbete med de andra i laget och det ska bli riktigt spännande att se hur långt det kan bära för henne, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för Ystads IF:s damlag.

 

Ebba Börjesson kommenterar sitt klubbval:

- Ystads IF har gjort ett positivt intryck på mig och jag tycker det verkar spännande med engagemanget från staden och satsningen på damhandbollen. Det är en fin klubb att få representera och en miljö som jag tror jag kommer att trivas i.

Såklart kommer det bli tuff konkurrens om platserna vilket jag hoppas kan driva inte bara min egen utveckling, utan även resten av lagets. Det ska bli riktigt kul att komma igång med YIF och säsongen 24/25.

Ebbas avtal är på två år och hon ansluter till truppen i sommar. Vi hälsar henne välkommen i den vita tröjan och till YIF-familjen.

Herrlaget
KÖP BILJETTER TILL SEMIFINALERNA!
2024-04-18 14:44, Herrlaget
Nu är samtliga datum satta för SM-semifinalserien mot Önnereds HK. Köp biljetter via vår hemsida eller på vårt kansli Himmaplan på Disponentgatan 6 i Ystad, vardagar 9-12.
 
Under kvartsfinalserien snittade vi över 2.200 åskådare per match så vänta inte allt för länge på att köpa biljetter!
 
(OBS! Biljetter till en eventuell semifinal 5 släpps så snart det i så fall blir aktuellt.)
 
SUPPORTERBUSS:
Vi kommer arrangera en supporterbuss till match 2 i Önnered 25 april. Tack vare sponsring från Trinus Travel och HP Holding kan vi erbjuda bussbiljett t/r inkl ståplatsbiljett för ENDAST 200 kr/person! Boka via kansli@yif.se eller 0411-211900 senast 24 april, 09.00. (Det finns sittplatser att boka i ÖHK-hallen också vid behov.) Avresa 25/4, 14:30 från Ystad Arena och åter direkt efter matchen.
Damlaget
HANNA OCH HANNE BLIR ÅRETS MÅLVAKTER!
2024-04-18 11:00, Damlaget
Foto: Hanne Sagvold

Konrad och Michelle fortsätter lagbygget inför damlagets inträde i Handbollsligan till hösten. Senaste tillskottet är 24-åriga norskan Hanne Sagvold som bildar starkt målvaktspar med Hanna Popaja kommande säsong!

 

Ystads IF har lyckats knyta till sig målvakten Hanne Sagvold från fjärdeplacerade Fredrikstad i norska högstaligan.

 

-Det är en stabil målvakt med erfarenhet från både Europaspel och en nationell högstaliga vilket även Hanna Popaja har. Som nykomling i Handbollsligan blir det extremt värdefullt för oss med ett så erfaret målvaktspar, där samtidigt båda är unga och kommer att hjälpas åt att sporra varandra att bli ännu bättre och fortsätta utvecklas, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för YIF:s damlag.


Hanne har varit en stor bidragande faktor till att Fredrikstad varit årets stora överraskning i den norska högstaligan. Hon har varit en otroligt bra och stabil förstemålvakt under den gångna säsongen. 

Hannes jämna prestationer, hennes snabba reflexer och hennes förmåga att läsa spelet är hennes största styrkor som målvakt.


- Jag ser fram emot att flytta till Ystad, jag har bara hört positivt om både klubben och staden. Det ska bli spännande att flytta till ett annat land och inte minst att spela i en annan liga. Jag fick ett mycket positivt intryck av föreningen och blev imponerad att de tagit så många steg som de gjort de senaste åren. Jag tror att nästa säsong kommer bli spännande, att spela för ett nyuppflyttat lag är något jag inte gjort tidigare, så det ska bli extra kul, säger Hanne Sagvold.

Mattias Andersson är målvaktstränare i klubben:

- Det är roligt att Hanne har bestämt sig för att Ystads IF är det bästa alternativet för hennes fortsatta utveckling! Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Hanne och har stor tilltro till att Hanne och Hanna kommer att bilda ett bra målvaktspar. 

Hannes kontrakt är skrivet på två år och hon ansluter till truppen till sommaren.

- Att få vara med i processen att bygga ett gediget lag i Handbollsligan är väldigt spännande. Målet är att kunna komma in i laget och bidra både på och utanför planen, avslutar Hanne.

Vi hälsar henne varmt välkommen i den vita tröjan och YIF-familjen!

U-lag Herr
LANDSLAGET KALLAR IGEN!
2024-04-17 18:53, U-lag Herr
Fyra spelare i Ystads IF har blivit kallade till samling med U18-landslaget den 7-9 maj i Helsingborg. Lägret är ett förberedande läger inför EM i Montenegro som spelas senare i sommar 2024.
 
De fyra spelare som är kallade från YIF är målvakten Viggo Håkansson, M6 Lowe Nilsson samt 9M-spelarna Liam Hultberg och Hannes Hölting Nilsson.
 
Vi önskar grabbarna stort lycka till på lägret.
 
Nyheter från våra lag
Herrlaget, 19/04 15:13 
Damlaget, 19/04 11:00 
Herrlaget, 18/04 14:44 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS