Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Semesterstängt veckorna 28-31
2020-07-03 11:51
Nu när den svenska sommaren är som bäst tar vi ledigt. Därför är vår klubbvilla Casa Blanca stängd under veckorna 28-31 (6 juli - 2 augusti). Vi hoppas att du får en riktigt bra sommar och kan njuta på stranden, på havet, i skogen eller på någon annat fin plats i vårt avlånga land.  

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer så att vi alla får en underbar sommar i Sverige. Lyckas vi med att hålla viruset borta kan vi förhoppningsvis få spela matcher med publik redan när höstsäsongen startar. Det hoppet lever vi för.   
Nu släpper vi säsongskorten för dig som är trogen supporter!
2020-07-03 10:39
Vi börjar med en mjukstart och släpper korten för dig som har haft privat säsongskort säsongen 2019/2020. Det är enbart du som är trogen säsongskortsinnehavare som får denna möjlighet - precis som vanligt alltså.   

I nästa vecka kommer ett mejl hem till dig och i det finns en länk för att kunna förnya ditt säsongskort. Nyheterna den här säsongen är följande:  
Damlandslaget spelar landskamp mot Polen i Ystad
2020-07-02 13:01
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Sveriges två enda matcher innan EM-truppen ska tas ut spelas i Lund torsdagen 1 oktober och i Ystad lördagen 3 oktober. Polen står för motståndet i Tomas Axnérs första landskamper som förbundskapten för det svenska damlandslaget. 
Förändringar i ledarstaberna för de äldsta pojklagen
2020-07-02 10:09
Det kommer att bli en del förändringar i ledningen av YIF U herr samt i de två äldsta pojklagen säsongen 2020-2021. Jan "Proppen" Karlsson tar huvudansvaret för vår P18-lag (läs mer i separat artikel) och Mats Kleman blir huvudansvarig för P16-laget. 

Tor Blendberg fortsätter som huvudansvarig för vårt utvecklingslag YIF U som spelar i Division 1. Som assisterande tränare har Tor fått Magnus Persson. Så här säger Tor inför kommande säsong:

"Jag gör min sjunde säsong i U/J herr i Ystads IF. I år har vi en spännande mix av spelare då vi lyckats knyta till oss många av våra ”äldre” spelare (födda 00/01) som tillsammans med 02/03 utgör en spännande trupp för division 1. Jag ser fram emot en spännande säsong där vi hoppas att fler spelare kan kliva fram och ta stora kliv mot herrlaget i Handbollsligan. Mixen av spelartyper är intressant och jag hoppas att detta kommer leda till fina framgångar både individuellt, men även resultatmässigt i seriespelet".


Jan ”Proppen” Karlsson kommer även fortsättningsvis att även stötta Tor Blendberg i YIF U, men huvudfokus ligger på att ta hand om P18 med spelare födda 02/03. Det är stor grupp med totalt 32 spelare som dels skall spela seriespel och dels turneringar (USM m.fl). Så här säger Proppen om vad som väntar honom säsongen 20/21:     

"Det blir kul och inspirerande att efter ett par år med mer övergripande arbete kring ledarskap och talangutveckling nu få bli mer aktiv på handbollsgolvet igen. Det blir inte någon jättestor förändring mer än att jag kommer att ansvara för lite fler träningar och coacha fler matcher i juniorserien. Sen kommer jag som tidigare hjälpa till och assistera vårt div 1-lag och i USM. Men jag ser mycket fram emot att få jobba lite närmre de många ambitiösa och talangfulla unga spelarna som finns i Ystads IF". 


Mats Kleman steppar upp från P14 till P16 och tar huvudansvar för P16 (pojkar A) den kommande säsongen. Mats har mångårig rutin som både ledare och spelare i Ystads IF (390 matcher i herrlaget), han har dessutom en TS3-utbildning. Tills sin hjälp har han flera assisterande tränare som tar hand om två väldigt stora ålderskullar. Mats säger så här inför kommande säsong: 


"Pojkar A består denna säsong av 40 träningsvilliga killar som är födda 04/05. Vi kommer att träna tre handbollspass och ett styrkepass varje vecka. Utöver detta har flera av killarna extra träning via NIU/handbollsprofilen i skolans regi.Vi är fem ledare som varje vecka hjälps åt med sju träningspass och matcher. Vårt största mål är att utbilda/utveckla spelarna men vi vill även prova på att mätta oss mot de bättre lagen i vår ålder. Vi har anmält fyra lag till seriespel i olika svårighetsgrader får att hitta en lagom nivå för alla att kunna utvecklas i sin egen takt. Under säsongen kommer vi även delta med två lag i USM och med tre lag i Lundaspelen under jul och nyårshelgen. I dagsläget har vi inte anmält oss till fler cuper p.g.a. hälsoläget som råder. Vi får se hur det utvecklas under hösten".  

Är du vår nya tränare för Handboll för Alla?
2020-06-30 11:27
Nu söker vi dig som är sugen på att komma in i ett härligt gäng av tränare för Handboll för Alla. Vi har flera tränare/ledare som en handfull gånger per termin har hand om ett gäng sköna handbollslirare. Men vi behöver fler tränare/ledare eftersom gruppen av aktiva växt och vi tror att fler ungdomar vill prova på Handboll för Alla.

Förkunskaperna inom handboll behöver inte vara så stora, vi kommer att träna upp dina färdigheter. Det viktigaste är att du är en glad person som tycker om att engagera dig i barn med funktionsvariationer.            
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners