SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Damlaget
PUBLIKREKORDET KROSSAT!
2023-12-09 22:15, Damlaget
Foto: Samir Popaja - #24 Maja Persson

Det har varit en historisk dag i Ystad Arena. Så många har under så många år kämpat för att lyfta flick- och damhandbollen i Ystad och ikväll fick de sitt kvitto. Det gamla rekordet för klubbhandboll för damer i Ystad var 498 åskådare. Klockan 15.00 hade 1.276 bänkat sig i arenan för matchen mot Alingsås HK.

Det var fri entré och istället hade sponsorer och privatpersoner fått skänka valfri summa per åskådare. Pengarna som samlades in gick bl a till Towe & Jonathans Minnesfond för unga vuxna med cancer och Ystads IF:s flickverksamhet till föreläsningar och utbildningar kring bl a mens, psykisk ohälsa m.m.

Innan avkast passade vi på att visa upp våra ungdomslag som tillsammans bygger YIF-familjen. Våra flickor 6/7 och gänget i Handboll för alla, eskorterade damlaget in på plan. Det blev en fantastisk inramning och start av kvällen.

Ja, matchen då?

Första halvlek följdes lagen åt även om vi hade övertaget med ett par bollar hela tiden och vid pausvilan visade tavlan 13-12. I andra halvlek var det dock stängt i försvaret och Popaja fångade upp de få bollar som passerade den vitklädda muren. Det blev till slut inget snack om saken och matchen slutar 27-21 (för övrigt ett resultat som sportsligt ansvarige Michelle Fyhr Seifert gissade innan match!).

Dagens matchvärd SEB utsåg Maja Persson till matchens lirare i hemmalaget och vi tackar alla er som skänkt pengar till vår insamling. Vi kommer att presentera summor och namn under morgondagen. Nu håller vi kväll och firar att vi fortsatt är på andraplats i Allsvenskan!

Herrlaget
HÄRLIG VINST PÅ VÄSTKUSTEN!
2023-12-08 21:14, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #91 Kasper Palmar
Våra pågar öppnade starkt med Hvenfelt i mål och efter nio minuter var ledningen 1-6. Strax före pausen samlade dock Aranäs ihop sig något och fick till några reduceringar där de hämtade in till tre bollars ledning.
 
Matchens räddning skedde av Hvenfelt med tre minuter kvar av första halvlek när han ”hamnat på röva” som de säger i Göteborg, men ändå lyckades sträcka händerna mot himmeln och avstyra ett skott.
 
I pausvilan hade vi ledningen med 11-14 och pågarna kom ut fortsatt påkopplade i andra halvlek och tio minuter in åkte hemmalaget på två utvisning i samma minut, något YIF utnyttjade till att dryga ut vinsten till 13-18.
 
Med kvarten kvar var ledningen utökad till åtta mål upp och Carlén bytte in Alexander Lindén in i målet, som välkomnades tillbaka till sin moderklubbs arena med sportsliga applåder från Aranäspubliken. Snyggt!
 
När klockan visade 47:47 tog Jerry Hallbäck sin sista timeout för att stoppa blodflödet vid 16-26. Det hjälpte föga och YIF drog istället in två snabba mål i öppen kasse och plötsligt var det tolv mål upp.
 
Det blev aldrig riktig match och i kväll visade våra pågar att de var minst ett par nummer större. Carlén/Andersson kostade dessutom på sig att lufta ungdomarna på bänken som mot slutet av matchen tillsammans stod för kvällens läckerhet. Med bara sekunder kvar kom ett utkast från Lindén över hela planen som Hultberg fångade liggandes horisontellt i luften, samtidigt som han lyckades passa bollen vidare till Lowe Nilsson som avslutade i krysset! En härlig manöver av det yngre gardet!
 
Matchen slutar 21-33 till Ystads favör och Kasper Palmar (även om TV-kommentatorn envisades med att kalla honom Palmár) blev utsedd till matchens lirare.
 
Nästa match är hemma i Ystad Arena 14/12 då vi gästas av Alingsås HK.
 
Glöm inte dammatchen i morgon klockan 15.00 med fri entré. Då ska vi slå publikrekord i Ystad för allsvensk damhandboll! Välkomna!
 
 
Damlaget
JULAFTON REDAN I MORGON?
2023-12-08 12:00, Damlaget
Vid morgondagens välgörenhetsmatch slår vi på stort i vårt 50/50-lotteri. Förutom att vi siktar på publikrekord för allsvensk damhandboll i Ystad (vilket säkert kan medföra en extra stor pott i lotteriet) har vi kryddat med totalt FEMTON vinster! Så glöm inte att köpa dina 50/50-lotter i arenan i morgon.
 
En ensam vinnare får häften av summan som kommer in.
Utöver det lottar vi ut följande:

- Svenska damlandslagets tröja med autografer av hela laget.
- Niclas Ekbergs matchtröja med autografer av hela Kiel.
- Lukas Nilssons matchtröja med hans autograf.
- Lukas Sandell matchtröja med hans autograf.
- Mattias Anderssons comebacktröja från Kiel med hans autograf.
- Åtta varukassar värda 500 kr/st från Midsona.
- Två fribiljetter till valfri herr- eller dammatch i YIF.
 
Det blir inte bara härlig handboll utan en massa andra aktiviteter i hallen. Bl a fiskdamm med priser från ICA Supermarket och tomten är på plats och delar ut chokladtomtar till de 100 första barnen, även det sponsrat av ICA Supermarket i Ystad.
 
På plats finns även ett gäng som kostnadsfritt fixar håret och ansiktsmålningar för alla barn.
 
Vill man skänka en valfri summa till vår insamling går det utmärkt att swisha till 123 345 1721.
 
Vi ses i Ystad Arena i morgon från 14.00!
ETT FANTASTISKT STORT TACK!
2023-12-05 13:30
Foto: Jeanette Lindeskog
En ideell förening hade aldrig fungerat utan alla de underbara människor som på olika sätt ställer upp oavlönat på sin fritid. I vår förening har vi över 100 ideella idrottsledare och nästan 80 volontärer som hjälper till på våra arrangemang (matcher, Jul på Högestad, sponsor- och publikaktiviteter, etc).
 
Utan er hjälp hade vi aldrig klarat att bedriva både elit och bredd som vi gör i dag med nästan 700 barn och ungdomar samt herr- och damlag i de högsta serierna.
 
Vi vill på detta sätt rikta ett stort TACK till er alla. Ni är GULD!
Damlaget
NU SLÅR VI PUBLIKREKORD!
2023-12-04 14:52, Damlaget
Foto: Samir Popaja - #18 Janine Borchgrevink Børkeeiet

Lördagen 9 december spelar vårt damlag match i Allsvenskan mot Alingsås HK klockan 15.00 i Ystad Arena. Vi kommer att ha fri entré och istället skänker våra sponsorer och privatpersoner en summa pengar per antal besökare. Intäkterna går till vår flickverksamhet och till Towe & Jonathans Minnesfond (läs mer om fonden på vår hemsida).

Så bjud med alla du känner på lite härlig handbollsunderhållning på lördag 15.00. Tillsammans ska vi slå publikrekordet för Allsvensk damhandboll i Ystad och samtidigt samla in pengar för den goda sakens skull!

Biljetter får ni på plats vid arenan.

Matchvärd: SEB Ystad

Nyheter från våra lag
Damlaget, 09/12 22:15 
Herrlaget, 08/12 21:14 
Damlaget, 08/12 12:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS