Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Herrlaget
BILJETTSLÄPP TILL SEMIFINALERNA!
2024-04-12 10:09, Herrlaget
Efter onsdagens vinst är våra pågar nu klara för SM-semifinaler mot antingen IFK Skövde eller Önnereds HK (deras kvartsfinalserie pågår fortfarande!).
 
Första hemmamatchen i en serie i bäst av fem blir 23 april i Ystad Arena. Biljetterna släpps den 16 april 10.00 via vår hemsida www.yif.se eller på vårt klubbhus Himmaplan på Disponentgatan 6.
 
Vid kvartsfinalserien snittade vi över 2.200 åskådare per match så vänta inte för länge att säkra era biljetter till semifinalerna. Det lär bli gott om vitklädda i arenan!
 
OBS! Ni som har tecknat er för Säsongskort Premium har självklart era platser även under slutspelet enligt ert avtal om efterdebitering.
 
Matchvärd är PwC.
Herrlaget
NU ÄR DET DAGS ATT SLÅ I SPIKEN!
2024-04-09 18:21, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #3 Oskar Joelsson
I morgon spelar vårt herrlag den tredje matchen i SM-kvartsfinalserien mot Alingsås HK där vi leder med 2-0 i bäst av fem.
 
Pågarna behöver alltså allt stöd de kan få för att säkerställa en plats till semifinalen och med er hjälp, den åttonde spelare, kan vi göra det!
 
Klä er i vitt och köp biljett via vår hemsida eller i arenan där kassan öppnar en timme före avkast.
 
Matchvärd är Mäklarna Ekström.
Damlaget
LOVANDE VÄNSTERHÄNT FÖRSTÄRKER.
2024-04-09 14:00, Damlaget
Foto: Sofia Delac

22-åriga Sofia Delac har skrivit på för två år i den vita YIF-tröjan. Sofia kommer närmast från LUGI där hon avslutat säsongen riktigt starkt på sin H9-position.

 

Sofia kom från allsvenska Eskilstuna GUIF till Kristianstad inför säsongen 21/22 och stod för en riktigt imponerande debutsäsong i damernas högstaliga, innan oturen var framme och Sofia drabbades av en korsbandsskada. Hon hann med 43 mål och 23 assists på 14 matcher under sin debutsäsong.

Hon gjorde comeback under den gånga säsongen i LUGI och har verkligen visat en stigande formkurva ju längre säsongen har pågått. 17 matcher blev det totalt, med mer och mer speltid vilket resulterade i 54 mål och 16 assists där merparten av poängen kom den senare delen av säsongen.

 

- Sofia Delac är en väldigt bra skytt med ett fantastiskt skott, men hon har även ett bra samarbete med M6. Hennes inträde i truppen ger laget ännu en dimension i spelet, samtidigt som vi både spetsar och breddar truppen inför vårt intåg i handbollsligan, säger Konrad Rasmussen, huvudtränare i damlaget om YIF:s senaste nyförvärv.

 

Sofia Delac kommenterar själv sitt val:

 

- Ystads IF har imponerat på mig och jag har fått ett mycket bra intryck av hela föreningen.

Nu har jag spelat i Handbollsligan sen jag lämnade Eskilstuna GUIF för tre år sedan och det är där jag vill spela. Ystads IF har mycket bra ambitioner och mål att hålla sig kvar i ligan och jag ser fram emot att vara en del av det.

Vi ser fram emot att se Sofia i den vita tröjan och hälsar henne välkommen i YIF-familjen.

Herrlaget
DET ÄR MATCHBOLL!
2024-04-08 17:53, Herrlaget
Efter två kämpainsatser från vårt herrlag är det nu 2-0 i kvartsfinalserien i bäst av fem. På onsdag möter vi Alingsås i en tredje och potentiell avgörande match klockan 19.00 i Ystad Arena.
 
Vid vinst är vi klara för SM-semifinal så säkra era platser till matchen via vår hemsida eller i arenan där kassan öppnar en timme före avkast. Klä er i vitt och hjälp våra pågar till nya framgångar!
 
Matchvärd är Mäklarna Ekström.
Herrlaget
ROUND TWO!
2024-04-07 08:00, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #1 Alexander Lindén

Efter torsdagens första vinst i kvartsfinalserien är det nu dags att fokusera på nästa match, eftersom det är bästa av fem som gäller. I eftermiddag är det dags för den andra matchen, då i Alingsås 16.00 och matchen sänds som alltid på Handbollsligan Live.

Biljetter till onsdagens tredje kvartsfinal i Ystad Arena säljer snabbt, så vill du vara på plats är det dags att köpa via vår hemsida. Biljetterna säljs även i arenan en timme före avkast.

https://yif.ebiljett.nu/

Nyheter från våra lag
Herrlaget, 12/04 10:09 
Herrlaget, 09/04 18:21 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS