SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022

Herrlaget
Oskar Joelsson till YIF!
2023-01-26 16:00, Herrlaget
Foto: Bildbyrån
Ystads IF förstärker niometersuppställningen till nästa säsong med den 197 cm långa vänsternian Oskar Joelsson som just nu spelar i Redbergslids IK. Oskar har OV Helsingborg som moderklubb och har under de två senaste säsongerna representerat RIK. Nu ansluter Oskar till YIF och ska fortsätta utvecklas i vår omgivning vilket vi tror och hoppas kommer bli väldigt bra. Oskar har skrivit på ett avtal som sträcker sig till juni 2026.
 
- Jag ser fram emot att få fortsätta min karriär i Ystads IF. En väldigt proffsig förening med höga ambitioner i såväl inhemska ligan som spel ute i Europa. Jag tror att samarbetet med Oscar Carlén och resterande tränarstab kan utveckla mitt spel i både anfall och försvar, och tror att jag kommer att passa bra in i den grunden som finns idag, säger Joelsson.
 
Ystads IF:s huvudtränare Oscar Carlén kommenterar nyförvärvet:
 
- Oskar är en spelare som vi haft under luppen en längre tid. Där är något oförlöst med honom som vi vill få fram och utveckla. En spelare som är stark i såväl skyttet som duell-spelet och som jag är övertygad kommer passa bra in i vårt sätt att spela.
 
Ystads IF hälsar Oskar välkommen till klubben. Han ansluter till kommande säsong.
 
Foto: Bildbyrån
 
 
Herrlaget
Hallbäck kommer på besök!
2023-01-11 15:40, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Ystadspubliken fick en ny favorit när unge Ludvig "Ludde" Hallbäck kom till klubben för några år sedan. Efter flera framgångsrika säsonger med oss spelar Ludde numera i danska toppklubben Bjerringbro Silkeborg. Lördagen 21/1, 15:30 kommer dock Ludde & Co till Ystad Arena för en träningsmatch mot sina gamla lagkamrater.

Kom och se matchen för bara 100 kr på valfri sittplats (säsongskort gäller ej)!
Biljetter köper du via vår hemsida, på Ystad Turistbyrå, på vårt nya klubbhus Himmaplan 8-12 eller i biljettkassan en timme före avkast!

Perfekt nöje för en lördagseftermiddag alltså så bjud med familj, grannar och kompisar på lite härlig handboll!

Jim bäst i världen!
2023-01-10 10:17
Foto: Bildbyrån

För ett år sedan utsågs han till EM-turneringens mest värdefulle spelare och nu har Jim Gottfridsson utsetts till världens bästa spelare 2022 av ansedda handbollssajten Handball-Planet.com.

 

– Det är förstås ärofyllt även om titlar med klubb- eller landslaget alltid varit viktigare för mig än individuella utmärkelser, säger Ystadsonen. 

Handball-Planet.com delar ut priset för tolfte året och ”Gotte” är den första svenska spelaren att få priset.

FAKTA:

En internationell jury med medlemmar från 13 olika länder samt 50 000 följare på sajten ligger bakom slutresultatet.

1. Jim Gottfridsson, Sverige
2. Aleix Gomez, Spanien
3. Dika Mem, Frankrike
4. Mikkel Hansen, Danmark
5. Hampus Wanne, Sverige

Ystads IF gratulerar Jim till ännu en fantastisk utmärkelse och önskar honom och laget stort lycka till i stundande VM!

 

Damlaget
Mikaela är årets talang!
2023-01-05 10:38, Damlaget
Foto: Mark Nordvall Hanlon / YA
För 44:e året utser Ystads Idrottsjournalisters klubb "Årets handbollstalang". I år gick utmärkelsen till vår dammålvakt Mikaela Lindeskog Thernström. Stort grattis, Mickan. Vi är så stolta över dig!

God jul från oss alla!
2022-12-24 08:00

När vi nu sammanfattar året som gått så kan vi konstatera att det nog varit ett av de bästa i klubbens snart 115-åriga historia. Vi konstaterar ödmjukt att vi haft fantastiska framgångar både sportsligt men också att vi invigt vårt fina nya klubbhus Himmaplan.

Vad sägs t ex om att herrlaget tog SM-guld, damerna avancerade till Allsvenskan, Pojkar 14 tog USM-guld, flera av våra ungdomar har varit kallade till både riksläger och landslag och mycket, mycket mer.

Tack till våra sponsorer, publik, volontärer, ledare och våra 700 barn och ungdomar. Det är vi TILLSAMMANS som skapar YIF-familjens framgångar!

Vi ser fram emot ett nytt handsbollsår med er alla.

Nyheter från våra lag
U-lag/HJ, 28/01 18:24 
Herrlaget, 26/01 16:00 
F11 (2011), 23/01 20:53 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS