SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Herrlaget
INGET SNACK OM SAKEN!
2023-10-03 21:30, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Ikväll var herrlaget tillbaka i fornstora dagars form och det var full fart från start! Det mesta stämde och framförallt var försvaret riktigt bra i första halvlek. Vi gick till pausvila 17-7 och i andra halvlek fortsatte pågarna att hålla fokus uppe och matchen slutar 33-24 och vi har äntligen inkasserat två poäng på kontot.

Framröstad till matchens lirare blev välförtjänt nyblivne pappan och lagkaptenen Jakob Nygren.

Nu blickar vi fram emot nästa hemmamatch som blir mot IFK Skövde den 12 oktober klockan 19.00 men innan dess ska vi åka till Önnered på fredag för en match 19.00.

Klipp, mål och räddningar i våra kanaler om en liten stund!

Tack till de 1.243 i publiken som var på plats i dag.

PS. Dagens mål – Julius Lindskog Anderssons passning till Liam Hultbergs ”japan”… äkta handbollsgodis!

Herrlaget
ALLA TILL ARENAN!
2023-10-03 11:17, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

I afton är vankas det Skånederby när akademikerna från Lund kommer på besök klockan 19.00. Det är dags för oss att inkassera säsongens första poäng tillsammans med er i publiken så klä er i vitt och vallfärda till arenan!

Missa inte säsongens nyhet ”Innerplan” som startar 18.30. Kevin intervjuar i kväll Kim Andersson om hans skadeläge och hans tankar kring handboll i stort och smått.

Köp din biljett via vår hemsida eller i arenan en timme före avkast!

Herrlaget
OSCAR ÄR KLAR I SKOLBÄNKEN!
2023-10-02 17:20, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Vår herrtränare har nyligen blivit godkänd i sin utbildning till EHF Master Coach som han påbörjade förra året. Idag finns det strikta krav på utbildningar för att få träna/coacha på en viss nivå och detta innebär att Oscar nu är utbildad på allra högsta nivå bland tränarna i Europa.

Han har licens för att träna/coacha lag i såväl Champions League som att vara förbundskapten för ett landslag.


Stort grattis Oscar, bra jobbat!

 

Herrlaget
EL CLÁSICO PÅ TISDAG!
2023-10-01 17:56, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Det vankas Skånederby på tisdag kväll i Ystad Arena när LUGI kommer på besök. Efter en tuff inledning på säsongen är det nu dags att inkassera lite poäng och självklart hoppas vi på att YIF-publiken kommer och stöttar Carlén och pågarna.

Avkast 19.00! Varmt välkomna.

Damlaget
FULLKOMLIG ÖVERKÖRNING!
2023-10-01 16:47, Damlaget
Foto: MN Photo

Damlaget åkte till Märsta för möte i Allsvenskan mot Skånela IF. De vitklädda var på förhand favorittippade men jobbet ska trots allt göras. Det rådde dock inga tvivel om vem som skulle inkassera de båda poängen. Nora Rasmusson inledde i målet och storspelade matchen igenom vilket åter igen visar att vi år har två riktigt bra målvakter i Rasmusson/Popaja.

Ställningen var 9-20 i paus och Nora inledde andra halvlek med tre raka räddningar vilket tvingade Skånela till en rekordtidig timeout efter bara tre minuter!

Det var många av våra töser som skrev in sig i målprotokollet och Maja Persson och Sarah Baudeneau hade båda en riktigt bra ”dag på jobbet”. Slutresultatet skrevs till 22-37 och bussresan hem till Ystad lär blir lite kortare med säsongens andra raka seger inkasserad.

Sally Sivertsson utsågs till matchens lirare. Stort grattis till vinsten och välkomna him igen!

Nyheter från våra lag
Herrlaget, 03/10 21:30 
Herrlaget, 03/10 11:17 
Herrlaget, 02/10 17:20 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS