Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Damlaget
HANNA OCH HANNE BLIR ÅRETS MÅLVAKTER!
2024-04-18 11:00, Damlaget
Foto: Hanne Sagvold

Konrad och Michelle fortsätter lagbygget inför damlagets inträde i Handbollsligan till hösten. Senaste tillskottet är 24-åriga norskan Hanne Sagvold som bildar starkt målvaktspar med Hanna Popaja kommande säsong!

 

Ystads IF har lyckats knyta till sig målvakten Hanne Sagvold från fjärdeplacerade Fredrikstad i norska högstaligan.

 

-Det är en stabil målvakt med erfarenhet från både Europaspel och en nationell högstaliga vilket även Hanna Popaja har. Som nykomling i Handbollsligan blir det extremt värdefullt för oss med ett så erfaret målvaktspar, där samtidigt båda är unga och kommer att hjälpas åt att sporra varandra att bli ännu bättre och fortsätta utvecklas, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för YIF:s damlag.


Hanne har varit en stor bidragande faktor till att Fredrikstad varit årets stora överraskning i den norska högstaligan. Hon har varit en otroligt bra och stabil förstemålvakt under den gångna säsongen. 

Hannes jämna prestationer, hennes snabba reflexer och hennes förmåga att läsa spelet är hennes största styrkor som målvakt.


- Jag ser fram emot att flytta till Ystad, jag har bara hört positivt om både klubben och staden. Det ska bli spännande att flytta till ett annat land och inte minst att spela i en annan liga. Jag fick ett mycket positivt intryck av föreningen och blev imponerad att de tagit så många steg som de gjort de senaste åren. Jag tror att nästa säsong kommer bli spännande, att spela för ett nyuppflyttat lag är något jag inte gjort tidigare, så det ska bli extra kul, säger Hanne Sagvold.

Mattias Andersson är målvaktstränare i klubben:

- Det är roligt att Hanne har bestämt sig för att Ystads IF är det bästa alternativet för hennes fortsatta utveckling! Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Hanne och har stor tilltro till att Hanne och Hanna kommer att bilda ett bra målvaktspar. 

Hannes kontrakt är skrivet på två år och hon ansluter till truppen till sommaren.

- Att få vara med i processen att bygga ett gediget lag i Handbollsligan är väldigt spännande. Målet är att kunna komma in i laget och bidra både på och utanför planen, avslutar Hanne.

Vi hälsar henne varmt välkommen i den vita tröjan och YIF-familjen!

U-lag Herr
LANDSLAGET KALLAR IGEN!
2024-04-17 18:53, U-lag Herr
Fyra spelare i Ystads IF har blivit kallade till samling med U18-landslaget den 7-9 maj i Helsingborg. Lägret är ett förberedande läger inför EM i Montenegro som spelas senare i sommar 2024.
 
De fyra spelare som är kallade från YIF är målvakten Viggo Håkansson, M6 Lowe Nilsson samt 9M-spelarna Liam Hultberg och Hannes Hölting Nilsson.
 
Vi önskar grabbarna stort lycka till på lägret.
 
Herrlaget
PRESSMEDDELANDE.
2024-04-16 11:00, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #22 Ebbe Stankiewicz
Ebbe Stankiewicz lämnar Ystads IF efter säsongen för danska Sønderjyske Håndbold. Ebbe har sagt upp sitt avtal med YIF enligt en klausul som finns i hans kontrakt.
 
- Jag har coachat få spelare som jobbar så hårt som Ebbe. Han behöver en större roll än den vi kan erbjuda bakom Niclas Ekberg nästa år vilket gör att jag stöttar honom i beslutet att lämna klubben och önskar honom lycka till i hans nästa klubb, säger Oscar Carlén, huvudtränare för Ystads IF:s herrlag.
 
Ebbe kommenterar själv sitt val:
 
- Efter säsongen är det dags för mig att lämna klubben och jag har haft en fantastisk tid här i Ystads IF. Jag har verkligen trivts otroligt mycket och har haft möjligheten att utvecklas både som spelare och som person. Det bästa med klubben har varit att få lära känna så många fantastiska människor, både på och utanför planen. Jag kommer alltid att minnas våra äventyr i Europa och den otroliga känslan av att vinna guld i Svenska Cupen. Nu laddar vi för slutspel, och går all in för att vinna en titel till!
 
Marcus Lindgren är sportsligt ansvarig för herrlaget och är tacksam för den tid Ebbe varit i laget.
 
- Ebbe är en spelare som personifierar YIF:s ledord Passion, Glädje och Kampanda och vi hoppas att han kommer att fortsätta utvecklas i sin nya klubb. Vi har haft stor glädje av att ha honom i laget och föreningen och önskar Ebbe stort lycka till, och välkommen tillbaka i den vita tröjan i framtiden.
Herrlaget
BILJETTSLÄPP TILL SEMIFINALERNA!
2024-04-12 10:09, Herrlaget
Efter onsdagens vinst är våra pågar nu klara för SM-semifinaler mot antingen IFK Skövde eller Önnereds HK (deras kvartsfinalserie pågår fortfarande!).
 
Första hemmamatchen i en serie i bäst av fem blir 23 april i Ystad Arena. Biljetterna släpps den 16 april 10.00 via vår hemsida www.yif.se eller på vårt klubbhus Himmaplan på Disponentgatan 6.
 
Vid kvartsfinalserien snittade vi över 2.200 åskådare per match så vänta inte för länge att säkra era biljetter till semifinalerna. Det lär bli gott om vitklädda i arenan!
 
OBS! Ni som har tecknat er för Säsongskort Premium har självklart era platser även under slutspelet enligt ert avtal om efterdebitering.
 
Matchvärd är PwC.
Herrlaget
NU ÄR DET DAGS ATT SLÅ I SPIKEN!
2024-04-09 18:21, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #3 Oskar Joelsson
I morgon spelar vårt herrlag den tredje matchen i SM-kvartsfinalserien mot Alingsås HK där vi leder med 2-0 i bäst av fem.
 
Pågarna behöver alltså allt stöd de kan få för att säkerställa en plats till semifinalen och med er hjälp, den åttonde spelare, kan vi göra det!
 
Klä er i vitt och köp biljett via vår hemsida eller i arenan där kassan öppnar en timme före avkast.
 
Matchvärd är Mäklarna Ekström.
Nyheter från våra lag
U-lag Herr, 17/04 18:53 
Herrlaget, 16/04 11:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS