SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Damlaget
TVÅ HÄRLIGA IN PÅ KONTOT!
2023-12-02 16:42, Damlaget
Foto: Samir Popalaj - #24 Maja Persson
Det var inget snack om vem som var det större laget i Uddevalla i eftermiddag. Nora Rasmusson inledde i YIF-målet och det var Maja Persson som först noterades i målprotokollet.
 
Redan efter sex minuter kastade GF Kroppskultur in dagens första timeoutkort då ställningen var 1-6. Det fick en liten effekt där Kropps hämtade in ett par mål men de vitklädda behöll koncentrationen och tempot uppe och gick till pausvila med en trygg ledning med 9-16.
 
Andra halvlek var lite mer avslagen men Konrad och töserna hade matchen helt under kontroll och kunde gå runt på flera spelare. Extra kul var det att nyförvärvet Amanda Isénti, som gjorde sin första match i YIF-tröjan i dag, noterades för två fullträffar.
 
Maja Persson blev förtjänstfullt utsedd till matchens lirare.
 
Stort grattis, tjejer! Ha en säker resa hem tillbaka till Ystad!
Damlaget
NIONDE OMGÅNGEN AV ALLSVENSKAN.
2023-12-02 10:41, Damlaget
Foto: Samir Popaja - #7 Tilda Lilja

I eftermiddag spelar damlaget bortamatch mot GF Kroppskultur i Uddevalla. Ni som inte kan se matchen på plats har som alltid möjlighet att följa vårt damlag via vår webbTV-kanal:

https://handbollplay.se/gfkroppskultur-damer/games/g/lhni4onn


U-lag Herr
2023-12-01 16:39, U-lag Herr
KVÄLLENS MATCH HERR U ÄR INSTÄLLD!
Vi får tyvärr meddela att Tollarp inte kommer till avkast ikväll. Nytt datum kommer att presenteras inom kort.
Herrlaget
KLART SÄSONGEN UT.
2023-12-01 09:00, Herrlaget
Jonathan Andersson

YIF:s Jonathan Andersson lånas ut till IFK Ystad från och med idag. Jonathan har under en tid fått stå till sidan på sin position som högernia till fördel för Kasper Palmar, Jakob Nygren och Kim Andersson vilket innebär att chanserna för spel på liganivå har varit väldigt begränsat för Jonathan.

Nu är det klart att Jonathan lånas ut till IFK Ystad resten av säsongen och spel i Allsvenskan. Efter avslutad säsong ansluter Jonathan till YIF igen.

- Jonathan har under säsongen haft tuff konkurrens på sin position av förklarliga skäl, så jag tycker att Jonathans val av spel i Allsvenskan passar alldeles utmärkt för honom där han befinner sig i sin utvecklingsfas, säger Marcus Lindgren, sportslig ansvarig i Ystads IF.


Oscar Carlén som är huvudtränare i Ystads IF:s herrlag:

- Jonathan har visat framfötterna i vårt U-lag och fått chansen i vårt A-lag i år. Just nu är konkurrenssituationen sådan att hans utveckling mår bäst av en nivå mittemellan. Det är min fasta övertygelse att en tillfällig utlåning är ett klokt val.

Själv kommentera Jonathan det hela:

- Då min speltid just nu är begränsad i herrlaget och denna möjligheten dykt upp känner både jag och klubben att detta är det bästa för min fortsatta utveckling. Jag ser fram emot en ny utmaning på handbollsplanen.

Vi önskar Jonte lycka till i den röda tröjan och ser fram emot att hälsa honom välkommen tillbaka i YIF-familjen igen!

Herrlaget
ÄNNU EN MÅLVAKTSMATCH.
2023-11-30 21:33, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #5 Kim Andersson

Förra veckans målvaktstrend hos motståndarna höll tyvärr i sig även i kväll. Eskilstunas målvakt Marko Roganovic var stundtals som en vägg för oss och han noterades för över 20 räddningar. Lägg det till elvamålsskytten Marcus Lennernäs, och förlusten var ett faktum.

Det blev en hyfsat jämn inledning av matchen men plötsligt hade GUIF skaffat sig en ledning med 5-9 och Carlén tog dagens första timeout. Det hjälpte föga och i halvtid hade avståndet ökat till 14-20.

En kvart in i andra halvlek såg det dock ut som det skulle ljusna något och publiken klappade fram de vitklädda till en kvittering 23-23. Men sen halkade vi ner i snödiket igen och med åtta minuter kvar stod det 24-28 och det blev till slut en fyramålsförlust.

Det märktes på publikantalet att det varit snöstorm under dagen men trots det hade 895 tappra handbollsälskare tagit sig till Ystad Arena.

Matchens lirare i Ystads IF utsågs av dagens matchvärd, Byggnadsfirman Otto Magnusson, till Kim Andersson. I bortalaget blev det inte oväntat målvakten Roganovic.

Nu blir det till att slicka såren och ta nya tag mot Aranäs borta nästa fredag och sen hemmamatch igen mot Alingsås 14 december.

Nyheter från våra lag
Damlaget, 02/12 16:42 
Damlaget, 02/12 10:41 
U-lag Herr, 01/12 16:39 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS