SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA

Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Sök NUI i Ystad!
2021-09-27 20:46

Sök NIU i Ystad!

Nu har ansökan till NIU (nationell idrottsutbildning) öppnat i Ystad. Följ länken och läs mer:
https://www.ystadgymnasium.se/program/nationell-idrottsutbildning-niu-handboll/

Om ni har frågor kring klubbhandboll, handbollsakademin m.m. så kontakta Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i Ystads IF Handboll på marcus.lindgren@yif.se.

Varmt välkomna till Ystad och handbollens Mecka!

Foto: Bildbyrån

 
Damlaget
Jannike Wiberg till Ystads IF
2021-09-23 10:49, Damlaget
Jannike Wiberg

Ystads IF skriver korttidskontrakt med Jannike Wiberg med start nästa vecka.

Jannike är en rutinerad målvakt som spelat många säsonger i högstaligan SHE. Nu väljer hon att skriva ett kontrakt med YIF som sträcker sig över en månad. 

- Vi har haft kontakt med Jannike tidigare och hon har varit med och provtränat innan sommaren men hon kände då att hon inte riktigt fick ihop tiden med små barn, studier och att spela handboll i Ystad. Diskussionerna kom hastigt upp igen när vår målvakt Elin blir borta längre än väntat efter en planerad operation, berättar Michelle Fyhr Seifert, sportslig ansvarig.  

Jannike har egentligen lagt skorna på hyllan men är inskriven som tredje målvakt i H65 Höörs trupp.

- Hon är en rutinerad målvakt som stått i SHE i många år och vi är väldigt tacksamma att hon ställer upp för oss denna period, säger Michelle.

 - Jag har spelat med Michelle i både Eslöv och H65 och kände när hon hörde av sig att jag ville hjälpa till och ställa upp för hennes skull. Jag var och tränade med laget i somras och fick redan då ett härligt intryck av spelare och ledare. Jag har ju inte spelat på ett tag men hoppas kunna bidra med något den tid jag är i Ystad, avslutar Jannike Wiberg.

Ystads IF hälsar Jannike varmt välkommen till familjen och ser fram emot att se henne i Ystad Arena.

Foto: Bildbyrån

Herrlaget
Vilken Kraftmätning!
2021-09-21 21:47, Herrlaget
Arkivbild Niklas Kraft
HELT GALET! Det var nog ord som lämnade mångas läppar i Ystad Arena i kväll! Carléns mannar hämtade upp ett åttamålsunderläge och avgjorde matchen mot Alingsås HK med 30-29 när matchklockan stod på 60:00. Sista kvarten av matchen låste Niklas Kraft dörren till hemmamålet och kastade bort nyckeln. Han fick mycket förtjänstfullt ta emot priset som matchens lirare.

Nästa match, som blir utan publikrestriktioner blir 30/9.
Låt oss göra det till en gemensam fest!

#vitahjärtat
Foto: Bildbyrån
Herrlaget
Hemmamatch 21/9 mot Alingsås HK
2021-09-20 12:53, Herrlaget
Dalibor Doder
Dags för ny hemmamatch i Handbollsligan! I morgon tisdag, 19.00 gästas vi av Alingsås HK i Ystad Arena. Säsongskort gäller och biljetter till matchen köper ni via https://yif.ebiljett.nu/ Sista matchen innan publikrestriktionerna släpps den 29/9! #vitahjärtat
Foto: Bildbyrån
ATG Svenska Cupen är över
2021-09-19 17:34
Foto: Bildbyrån
Ibland är det extra tungt "dagen efter". Trots en heroisk insats i åttondelsfinalen av ATG Svenska Cupen så räckte det inte hela vägen. Efter ett niomålsunderläge inför hemmamatchen lyckades Carléns mannar hämta hem underläget och vinna med nio! Matchen fick avgöras på shoot outs och där blev det dessvärre IK Sävehof som drog längsta strået. Nu laddar vi inför en spännande säsong i Handbollsligan med match här närmast på tisdag mot Alingsås, 19.00 i Ystad Arena.
Foto: Bildbyrån
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F12 (2009), 27/09 12:02 
U-lag/HJ, 27/09 11:13 
P9 (2012), 24/09 11:47 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners