SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Lottningen klar till Svenska Cupen
2023-05-24 15:50
I höst spelar både YIF:s herr- och damlag ATG Svenska Cupen. Lottningen av grupper är nu klar och det blir en del Skånederbyn att se fram emot. Det definitiva spelschemat kommer att presenteras senast 7 juni.
 
Förlängt med stötteapparaten!
2023-05-22 15:03
Det är inte så ofta att de är rubrikernas män, men alla i och kring laget vet vilket jobb de lägger ner på laget och spelarna samt hur viktigt deras arbete är.
 
I Ystads IF så har vi idag två herrar i Onni Andersson och Jörgen Rydberg som fungerar som lagets ”stötteapparat”, ett norskt uttryck som passar väldigt bra in på lagledarrollen (som det egentligen heter på svenska).
 
Tvätta match- och träningskläder, pumpa bollar, fylla på vatten, koka kaffe, fylla på material är några av alla uppgifter som ingår i deras uppdrag. Onni och Rydis jobbar primärt med vårt herrlag men är även behjälpliga med en mängd uppgifter för damlaget.
 
YIF har glädjande nog i dagarna kommit överens med de båda om ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 23/24.
 
Tack för all hjälp, pågar!
 
#vitahjärtat
Herrlaget
Nya landslagsuppdrag på gång!
2023-05-22 12:15, Herrlaget
Det vankas VM för U21 i Tyskland/Grekland 20 juni till 2 juli och Ystads IF har med två spelare. Det är Kasper Palmar som representerar Sverige och Ebbe Stankiewicz som ansluter till den norska truppen.

Vi önskar dem båda lycka till i VM!
Herrlaget
Stenmalm i All Star-laget igen!
2023-05-19 21:29, Herrlaget
Foto: Bildbyrån

Varje år utses ett All Star-lag i Handbollsligan. För andra året i rad är Philip Stenmalm utsedd till årets försvarare. Det är minst sagt en enig jury som röstat kring hans försvarskvalifikationer. Han fick nämligen 55 % av juryns röster och Philip Henningsson som kom på andra plats fick 20 %.

Vi gratulerar Philip till ännu en fantastisk säsong i den vita tröjan!

Läs mer på:
https://handbollsligan.se/nyheter/all-star-team-forsvarare-philip-stenmalm/

U-lag Herr
Åter igen kallar landslaget på YIF!
2023-05-17 16:08, U-lag Herr

Det är inte för inte som vi kallas en handbollsfabrik. När förbundskapten U17-landslaget, Toni Johansson samlar sina trupper till kommande European Open i början av juli är inte mindre än tre YIF:are kallade. Premiärmatchen blir mot Polen och sedan väntar även Estland, Lettland och Island i gruppspelet.

Vi kan denna gång stolt gratulera Viggo Håkansson, Lowe Nilsson och Liam Hultberg till uttagningarna.

Stort lycka till, pågar!

Nyheter från våra lag
Herrlaget, 22/05 12:15 
Herrlaget, 19/05 21:29 
U-lag Herr, 17/05 16:08 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS