SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022

Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
YIF-familjen intog Tosselilla!
2022-08-15 17:21
Under söndagen var det dags för den årliga föreningsdagen för YIF Handboll. Över 400 barn och ungdomar, ledare samt våra herr- och damspelare var på plats för att roa sig.

Solen strålade och det blev både spontana utmaningar i klätterväggar och i badlandet. Ett fantastiskt tillfälle för alla våra yngre spelare att "hänga" med sina äldre idoler!

Utöver entréavgifterna bjöd föreningen även alla på lunch och eftermiddagsfika.
Tack till alla er som gjorde detta till en härlig föreningsdag. Nu är vi alla laddade inför kommande säsong!

(Kolla in bilder från dagen på vår Facebooksida!)
Jonathan tog EM-silver!
2022-08-15 09:46
Jonathan Andersson

Matchen mellan Sverige och Spanien i U18 EM-finalen varen jämn tillställning som egentligen inte var avgjord förrän med 30 sekunder kvar av matchen. Resultatet böljade fram och tillbaka och Sverige var oftast i ledningen.

Från minut 45 var det dock Spanien som var piggast och med sitt offensiva försvar manövrerade ut de svenska spelarna och tvingade Sverige till många tekniska fel som Spanien utnyttjade i snabba omställningar. 25–25 blev snabbt 26–29 och Sverige drabbas då samtidigt av en utvisning. Sverige reste sig igen och hade kvitteringsmöjlighet med en minut och 30 sek kvar av matchen men missade tyvärr.

Spanien stod som slutsegrare med 34-32 efter en mycket underhållande match och Sverige kan åka rakryggade hem med en silvermedalj efter ett oerhört starkt mästerskap med en fightervilja som är få lag förunnat.

Vi gratulerar vår egen Jonathan Andersson till silvret och hälsar dig välkommen hem till Ystad!

Herrlaget
Premiär för ATG Svenska Cupen
2022-08-09 20:34, Herrlaget
Foto: Bildbyrån
I morgon onsdag drar höstens säsong igång för herrlaget då vi ställs mot LIF Lindesberg i ATG Svenska Cupen. Avkast 19.00 i Lindesberg Arena.

Samtliga matcher i ATG Svenska Cupen kommer att sändas på Solidsport. För endast 399 kr kan du se alla matcher i gruppspelet (både herrlaget och damlaget) via länken nedan!

 
Nya i YIF Handbolls styrelse!
2022-08-04 16:24
Björn Rosspher och Angelica Erlandsson

Vid förra veckans årsmöte valdes två nya styrelsemedlemmar in, Angelica Erlandsson och Björn Rosspher. Nedan finner ni en kort intervju med de nyvalda styrelsemedlemmarna:

ANGELICA ERLANDSSON

Ålder: 46 år      

Familj: Min man Niclas och våra döttrar Engla och Alva, som båda spelar handboll i YIF. 

Arbete: Arbetar sedan ca 6 år tillbaka på Ystads kommun på Marknad- och näringslivsavdelningen som Näringslivsansvarig.


Vem är Angelica?
Jag är en glad, nyfiken och rätt pratsam person som har en yrkesbakgrund inom bl a turism, försäljning och affärsutveckling. Jag och min familj bor ute på landet strax utanför Ystad och här stortrivs vi verkligen. Jag brukar bli beskriven som en driven person och en ”doer”, som gärna är med från idé till genomförande men tycker att det är viktigt att ha roligt längs med resan!

 

Vad betyder det ideella föreningslivet för dig?
Det betyder mycket och är en naturlig del i vår familj. Många av våra vänner har vi träffat genom vårt engagemang i YIF. Föreningslivet betyder gemenskap, glädje och att man tillsammans delar erfarenheter och minnen. Det ideella föreningslivet tar också ett stort samhällsansvar och har stor betydelse för många barn och ungdomars trygghet och utveckling, vilket i dag är viktigare än någonsin.

 

Har du själv varit aktiv idrottare?
Jag spelade fotboll i Onslunda IF i många år, där vi som bäst nådde div.2. En knäskada satte dock stopp för fortsatt spelande och i dag är det mest styrke- och konditionsträning på gym som gäller. 

 

Vilken är din relation till Ystads IF Handboll?
Mina döttrar började spela handboll i föreningen för några år sedan och med detta följde ett naturligt engagemang i båda döttrarnas lag och föreningen i stort. Vår familj följer både herr- och damlaget och går på matcherna men med mina döttrar i åtanke har jag en förkärlek till Michelles Fyhr Seiferts driv och föreningens satsning på flick- och damhandbollen.

 

Hur kan du genom ditt engagemang hjälpa till och utveckla Ystads IF Handboll?
Jag är verkligen en föreningsmänniska och har också erfarenhet av styrelsearbete i olika föreningar och organisationer. Jag tycker att utvecklingsarbete tillsammans med tydliga planer och mål är både roligt och intressant att arbeta med.  Jag ser att föreningen har växt mycket snabbt de senaste åren med både en bredare och större ungdomsverksamhet men också att herr- och damlaget har tagit sig till nya nivåer, vilket ställer nya krav på föreningen och organisationen runtomkring. Stödfunktionerna behöver bli fler och utvecklas för både ledare och spelare. Jag kommer att lägga extra kraft på att utveckla och stötta dam- och flickhandbollen och är glad att få vara Michelles ”språkrör” in i styrelsen.


BJÖRN ROSSPHER

Ålder: 54

Familj: Gift, två vuxna barn.

Arbete: Försvarsmakten, officer i Flygvapnet.


Vem är Björn?

Jag är en skåning som efter 30 år på andra platser kommit hem igen och numera bor i Ystad sedan 2020. Jag är en spontan och utåtriktad person som gillar att engagera sig och göra skillnad i olika sammanhang. Jag skulle beskriva mig själv som en lagspelare som gillar att nå högt ställda mål tillsammans med andra. Jag har sedan tidigare i livet lång erfarenhet av ideellt arbete och styrelseuppdrag.

 

Vad betyder det ideella föreningslivet för dig?

För mig är ideellt arbete en trevlig motpol till yrkeslivet. Att jobba tillsammans med andra människor mot gemensamma mål som bidrar till gemenskap och glädje, skänker en inre meningsfullhet och tillfredsställelse. Föreningsliv är en viktig del av ett fungerande och hälsosamt samhälle. Det är viktigt att kunna få tillhöra något och det skapar förutsättningar för gemenskap och vänskap i andra sammanhang.

 

Har du själv varit aktiv idrottare?

Jag har ett stort idrottsintresse rent allmänt. Tidigare i livet spelade jag fotboll, tennis och bordtennis. Handboll har jag följt som åskådare genom livet. Jag tillhör generationen som levt med ”Bengan Boys”.

 

Vilken är din relation till Ystads IF Handboll?

Jag har varit en passiv supporter på avstånd genom åren.

 

Hur kan du genom ditt engagemang hjälpa till och utveckla Ystads IF Handboll?

Min ambition är att kunna bidra till att utveckla YIF Handboll och dess varumärke långsiktigt. Jag vill hjälpa till och driva utvecklingsfrågor och projekt som gör att YIF Handboll i en nationell jämförelse uppfattas ligga i framkant när det gäller t ex jämställdhetsfrågor, värdegrundsfrågor, ledarskap, hållbarhetsfrågor och samhällsengagemang (YIF-modellen).

 

Jag vill att alla som på olika sätt engagerar sig i YIF handboll jobbar mot en tydlig gemensam målbild där medlemmarnas samlade kraft och vilja driver klubben framåt.

 

Tillsammans skall vi jobba för att YIF handboll skall vara det goda exemplet som andra föreningar vill följa. En modern framåtlutad förening som blir det självklara valet för sponsorer som vill stödja och synas tillsammans med en verksamhet som kombinerar idrottsframgångar på högsta elitnivå med samhällsansvar både idag och i framtiden.

Vi vill passa på att tacka Lars Larsson och Ida Blomberg för deras insatser i styrelsen genom åren.

/ Mats Persson, ordförande Ystads IF Handboll

Styrelsen består 2022-2023 av följande:

Mats Persson, ordförande
Bengtåke Wahlberg, vice ordförande
Ann-Christin Olsson, kassör
Ingmar "HP" Svensson, ledamot
Markus Björk, ledamot
Angelica Erlandsson, ledamot
Björn Rosspher, ledamot
Anders Svensson, suppleant
Andreas Narsell, adjungerad (klubbchef)

 

Herrlaget
Kvällens match sänds på webben!
2022-08-04 16:06, Herrlaget
Foto: Bildbyrån
I kväll spelar herrlaget träningsmatch mot OV Helsingborg 18.00. Om du inte har möjlighet att se den på plats i Helsingborg så sänds den via OV:s Solidsportskanal på länken nedan.

Pris: 59 kr.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U-lag/HJ, 14/08 20:47 
U-lag/HJ, 14/08 12:45 
U-lag/HJ, 12/08 17:30 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners