SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Herrlaget

HÄRLIG VINST PÅ VÄSTKUSTEN!
2023-12-08 21:14
Foto: Bildbyrån - #91 Kasper Palmar
Våra pågar öppnade starkt med Hvenfelt i mål och efter nio minuter var ledningen 1-6. Strax före pausen samlade dock Aranäs ihop sig något och fick till några reduceringar där de hämtade in till tre bollars ledning.
 
Matchens räddning skedde av Hvenfelt med tre minuter kvar av första halvlek när han ”hamnat på röva” som de säger i Göteborg, men ändå lyckades sträcka händerna mot himmeln och avstyra ett skott.
 
I pausvilan hade vi ledningen med 11-14 och pågarna kom ut fortsatt påkopplade i andra halvlek och tio minuter in åkte hemmalaget på två utvisning i samma minut, något YIF utnyttjade till att dryga ut vinsten till 13-18.
 
Med kvarten kvar var ledningen utökad till åtta mål upp och Carlén bytte in Alexander Lindén in i målet, som välkomnades tillbaka till sin moderklubbs arena med sportsliga applåder från Aranäspubliken. Snyggt!
 
När klockan visade 47:47 tog Jerry Hallbäck sin sista timeout för att stoppa blodflödet vid 16-26. Det hjälpte föga och YIF drog istället in två snabba mål i öppen kasse och plötsligt var det tolv mål upp.
 
Det blev aldrig riktig match och i kväll visade våra pågar att de var minst ett par nummer större. Carlén/Andersson kostade dessutom på sig att lufta ungdomarna på bänken som mot slutet av matchen tillsammans stod för kvällens läckerhet. Med bara sekunder kvar kom ett utkast från Lindén över hela planen som Hultberg fångade liggandes horisontellt i luften, samtidigt som han lyckades passa bollen vidare till Lowe Nilsson som avslutade i krysset! En härlig manöver av det yngre gardet!
 
Matchen slutar 21-33 till Ystads favör och Kasper Palmar (även om TV-kommentatorn envisades med att kalla honom Palmár) blev utsedd till matchens lirare.
 
Nästa match är hemma i Ystad Arena 14/12 då vi gästas av Alingsås HK.
 
Glöm inte dammatchen i morgon klockan 15.00 med fri entré. Då ska vi slå publikrekord i Ystad för allsvensk damhandboll! Välkomna!
 
 
KLART SÄSONGEN UT.
2023-12-01 09:00
Jonathan Andersson

YIF:s Jonathan Andersson lånas ut till IFK Ystad från och med idag. Jonathan har under en tid fått stå till sidan på sin position som högernia till fördel för Kasper Palmar, Jakob Nygren och Kim Andersson vilket innebär att chanserna för spel på liganivå har varit väldigt begränsat för Jonathan.

Nu är det klart att Jonathan lånas ut till IFK Ystad resten av säsongen och spel i Allsvenskan. Efter avslutad säsong ansluter Jonathan till YIF igen.

- Jonathan har under säsongen haft tuff konkurrens på sin position av förklarliga skäl, så jag tycker att Jonathans val av spel i Allsvenskan passar alldeles utmärkt för honom där han befinner sig i sin utvecklingsfas, säger Marcus Lindgren, sportslig ansvarig i Ystads IF.


Oscar Carlén som är huvudtränare i Ystads IF:s herrlag:

- Jonathan har visat framfötterna i vårt U-lag och fått chansen i vårt A-lag i år. Just nu är konkurrenssituationen sådan att hans utveckling mår bäst av en nivå mittemellan. Det är min fasta övertygelse att en tillfällig utlåning är ett klokt val.

Själv kommentera Jonathan det hela:

- Då min speltid just nu är begränsad i herrlaget och denna möjligheten dykt upp känner både jag och klubben att detta är det bästa för min fortsatta utveckling. Jag ser fram emot en ny utmaning på handbollsplanen.

Vi önskar Jonte lycka till i den röda tröjan och ser fram emot att hälsa honom välkommen tillbaka i YIF-familjen igen!

ÄNNU EN MÅLVAKTSMATCH.
2023-11-30 21:33
Foto: Bildbyrån - #5 Kim Andersson

Förra veckans målvaktstrend hos motståndarna höll tyvärr i sig även i kväll. Eskilstunas målvakt Marko Roganovic var stundtals som en vägg för oss och han noterades för över 20 räddningar. Lägg det till elvamålsskytten Marcus Lennernäs, och förlusten var ett faktum.

Det blev en hyfsat jämn inledning av matchen men plötsligt hade GUIF skaffat sig en ledning med 5-9 och Carlén tog dagens första timeout. Det hjälpte föga och i halvtid hade avståndet ökat till 14-20.

En kvart in i andra halvlek såg det dock ut som det skulle ljusna något och publiken klappade fram de vitklädda till en kvittering 23-23. Men sen halkade vi ner i snödiket igen och med åtta minuter kvar stod det 24-28 och det blev till slut en fyramålsförlust.

Det märktes på publikantalet att det varit snöstorm under dagen men trots det hade 895 tappra handbollsälskare tagit sig till Ystad Arena.

Matchens lirare i Ystads IF utsågs av dagens matchvärd, Byggnadsfirman Otto Magnusson, till Kim Andersson. I bortalaget blev det inte oväntat målvakten Roganovic.

Nu blir det till att slicka såren och ta nya tag mot Aranäs borta nästa fredag och sen hemmamatch igen mot Alingsås 14 december.

ESKILSTUNA PÅ BESÖK!
2023-11-29 18:51
Foto: Bildbyrån - #1 Alexander Lindén

I morgon är det åter igen dags för herrlaget att köra nävarna i klisterburken. Dagens matchvärd, byggnadsfirman Otto Magnusson, hälsar alla välkomna när Eskilstuna GUIF kommer på besök i Handbollsligan med avkast 19.00 i Ystad Arena.

Klä er i vitt och hjälp pågarna till nya framgångar!

Köp biljett i arenan en timme före avkast eller via vår hemsida:

https://yif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/214?S=0

DET BLEV AMO I SEMIN.
2023-11-24 13:41

I dag lottades spelordningen för Final 4 i Svenska Cupen som spelas i Halmstad 9-10 mars. För vår del står Amo HK för semifinalmotståndet och avkast är 13.30 i Halmstad Arena. Glöm inte att köpa biljetter till arrangemanget.

 

https://handboll.ebiljett.nu/Campaign/ShowCampaign/ystadsifhf


Trevlig helg!

SKÅNEDERBY I KVÄLL!
2023-11-24 08:57
Foto: Bildbyrån - #91 Kasper Palmar

Klockan 19.00 är det avkast i Kristianstad Arena när våra vitklädda pågar ställs mot regerande svenska mästarna. Matchens sänds som alltid på Handbollsligan Live.

Med YIF:s rabattkod ”YstadsIFHF20” får du 20 % rabatt på ditt abonnemang. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS