Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Tack för den här säsongen!
Säsongen 2019/2020 fick ett tvärt slut den 12:e mars. Vi fick inte riktigt chans att tacka er supportrar, sponsorer och spelare. Därför passar vi på att göra det nu - stort, stort tack för att du stöttat vårt herrlag i vått och torrt. Vi hoppas att få se dig igen när säsongen 2020/2021 drar igång. 
Oscar Carlén har tagit över herrlaget
2020-03-25 10:40
Säsongen 2019/2020 är över. Detsamma gäller samarbetet mellan tränarduon Hallbäck/Carlén, för från och med nu är det Oscar Carlén som leder herrlaget och han gör det till och med år 2023.

-Vi gör så i dialog med spelarna, Oscar och Jerry. Säsongen är över och det är bättre att tavlan är ren, säger vår ordförande Mats Persson. Jerry har sagt att han står till förfogande om det skulle vara något, men Oscar är huvudansvarig redan nu. Vi tyckte det var bättre att göra så när vi startar upp på nytt. Det är logiskt att genomföra förändringen nu, säger Mats vidare.
Alexander Borgstedt avslutar karriären
2020-03-17 16:34
Bild: Handbollsligan blir en profil fattigare nästa säsong (Foto: Jeanette Lindeskog)

Vår lagkapten har beslutat att sätta sina handbollsskor på hyllan för gott. Med 14 säsonger i högsta ligan är det bara två spelare som gjort fler än ”Alex” i årets Handbollsliga. I vår förening har han gjort sex av dessa säsonger. Det innebär att han med gott samvete kan säga att han varit lojal mot både oss och svensk elithandboll. Internationellt har han VM-guld med U-21 landslaget i Makedonien år 2007 och nationellt har han SM-guld med Alingsås HK år 2014 att se tillbaka på nu när karriären är över. För oss i Ystads IF kommer trotjänaren Alexander Borgstedt alltid vara saknad och aldrig glömd.

Referat: Ystads IF HF - IFK Skövde HK
Förlust mot IFK Skövde inför nästan tomma läktare
2020-03-12 21:22
Kvällens match mot Skövde slutade med förlust för oss med 23-27. Det blev lite hetsigt på planen emellanåt, mycket tack vare tveksamma domslut och avsaknad av domslut, men på läktaren var det desto lugnare. Det var två tillresta supportrar från Skövde och resten av publiken, totalt 294, stöttade hemmalaget lite försiktigt.

Hör vad lagkapten, tillika matchens profil, Alexander Borgstedt hade att säga om matchen:
Referat: HK Varberg - Ystads IF HF
Snöplig förlust mot HK Varberg
2020-03-11 15:15
Bild: Det blev ett platt fall igår, Mario Lipovac får symbolisera det (Foto: Jeanette Lindeskog)
Gårdagens bortamatch slutade i moll tyvärr. Mötet med HK Varberg på bortaplan slutade med ytterligare en uddamålsförlust, förlustsiffrorna skrevs till 24-25 efter underläge även i halvtid med 9-11.  

- Nu är vi längst ner i gropen och det finns bara en väg upp och det finns bara en väg upp, sa Jerry Hallbäck till YA efter matchen. Jerry skötte coachningen själv eftersom Oscar Carlén var sjuk.        
Herrlaget möter Varberg på bortaplan ikväll
2020-03-10 10:30
Bild: Vår skyttekung Jim Andersson (128 mål) måste överlista Varbergs målvakt även ikväll
Den sista bortamatchen i Handbollsligan skall spelas ikväll. Våra pågar i herrlaget åker till västkusten (igen) för ett möte med Hasse Karlsson HK Varberg. Matchen startar kl. 19.00 och vi hoppas att få se en del tillresta YIF-supportar på plats i arenan. Matchen visas på CMore med sändningsstart kl. 18:55.
Nu när chansen till en topp-4 placering är borta så är det fokus på att behålla femte platsen i ligan. Allt för att undvika lagen som kommer på plats 1-2 i ligan. Men att behålla femte platsen kommer att kräva blod, svett och tårar. 
Spelade matcher
Tor 12/3 19:00
23 - 27
Tis 10/3 19:00
25 - 24
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER
Biljetter
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners