SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Välkommen till säsongen 2020-2021!
Herrlagets sommartrupp 2020-2021
Överst fr.vä: Albin Broman, Filip Pettersson, Hampus Karlsson, Truls Landgren, Erik Svensson, Johan Dahlin, Edvin Persson, Theo Johansson.
Mitten fr. vä: Jim Andersson, Wilhelm Ernst, Mattias Andersson (mv-tränare), Herman Hugosson, Pontus Encrantz, Knud Ronau Larsen, Philip Åkesson (fys.tränare), Jonathan Svensson, Jakob Nygren.
Nederst fr. vä: Christoffer Svensson, Ludvig Hallbäck, Niklas Kraft, Marcus Lindgren (ass.tränare), Lasse Balstad (lagkapten), Kim Andersson, Oscar Carlén (huvudtränare), Erik Hvenfelt, Dalibor Doder, Hampus Andersson.  
SM-slutspel: Vi möter LUGI i kvartsfinalen
2021-03-08 15:45

I lördags stod det klart att det blir ett klassikermöte i vår kvartsfinal. Vi möter nämligen LUGI och det är ett lag vi mött många gånger i hårda duster i SM-slutspel. Idag blev det klart hur matcherna kommer att spelas: 

 

Kvartsfinal Speldatum Veckodag Tidpunkt Hemmalag Bortalag
Kvart 1 2021-03-17 Onsdag 19:00 Ystads IF LUGI
Kvart 2 2021-03-25 Torsdag 19:00 LUGI Ystads IF
Kvart 3 2021-03-31 Onsdag 20:00 Ystads IF LUGI
Kvart 4 2021-04-03 Lördag 16:00 LUGI Ystads IF
Kvart 5 2021-04-06 Tisdag 20:00 Ystads IF LUGI

 

Det är som vanligt det lag som vinner tre matcher som går vidare till SM-semifinal.

Referat: HK Varberg - Ystads IF HF
Vinst mot Varberg - vi tog dessutom seriesilver
2021-03-08 15:15

Mot HK Varberg fick vi se det YIF-lag som vi har blivit bortskämda med under största delen av säsongen. Det blev målrikt, det var gott om kontringar, det var bra målvaktspel och det var helt rätt inställning. Sammantaget ledde det fram till en seger med 13 (!) mål. Bortamatchen slutade 25-38 efter 15-22 i halvtid. 

 

Som grädde på moset vann IFK Kristianstad över HK Malmö, under andra halvlek var IFK:s ledning uppe i 12 mål men när matchen var slut hade dom vunnit med åtta mål. Med våra två poäng och +13 mål gick vi upp på samma poäng som Malmö (40 poäng), det som skiljde oss åt var att vi hade +4 i målskillnad jämfört med Malmö. Vi tog därmed 2:a platsen i tabellen. Våra pågar gjorde det ingen av experterna trodde var möjligt innan matchen - imponerande pågar. 

 

– Fan, vad det svänger snabbt i idrott. I stället för att grubbla över vad vi kunde ha gjort bättre mot Alingsås och Sävehof känns allting bara positivt nu. Men det är så här branschen är, det svänger snabbt, sa Oscar Carlén till YA.

GAMEDAY! Vi drar till Varberg för sista matchen i Handbollsligan
2021-03-06 09:00
Foto (Bildbyrån): Lagkapten Lasse Balstad gör sin sista match i Handbollsligan för Ystads IF

Handbollsligan har kommit till dess slutdestination, de sista matcherna i ligan spelas under lördagen. Vi åker till Varberg för att spela mot HK Varberg i en match som startar kl. 16:00. Du ser som vanligt matchen på CMore och de startar sin sändning kl. 15:55 - länk till sändningen

 

Det finns några olika scenarior för oss att hålla reda på - vi listar dom här.

Referat: Ystads IF HF - IK Sävehof
Förlust mot Sävehof - seriesegern utom räckhåll
2021-03-04 09:57
Foto: Bildbyrån

Vi förlorade gårdagens match mot serieledarna IK Sävehof i Ystad Arena, matchens slutade 25-31 efter 11-12 i halvtid. På grund av förlusten är vi inte längre med i racet om seriesegern.    

 

– Vi är inte där vi vill vara såklart. Just nu är vi en bit ifrån topplagen. Det känns som att det på slutet smugit sig in en liten osäkerhet. Vi går inte riktigt för lägena. Det är för många som tvekar och då gör vi också misstag så de får kontringar, sa Oscar Carlén till YA.

GAMEDAY! Toppmöte mot serieledarna ikväll
2021-03-03 10:07
Foto: Bildbyrån

Det är "crunch time" lite varstans i Handbollsligan just nu. Med en till två matcher kvar att spela står mycket på spel för de flesta lagen i ligan. Man spelar för ett förnyat kontrakt, för en säker plats i "ingenmansland", för en plats i SM-slutspelet eller för en plats högst upp på prispallen. För vår egen del spelar vi en match ikväll som kan komma att betyda mycket för resten av SM-slutspelet. 

 

Matchen Ystads IF vs IK Sävehof startar kl. 19:00 i Ystad Arena och det är fortfarande publikfritt som gäller. Däremot kan du se matchen på CMore med sändningsstart kl. 18:55 - länk till sändningen.     

 

Sävehof är laget som helt plötsligt befann sig som serieledare efter vinsten mot  Malmö i lördags. Med ny tränare och många nya spelare i laget tog det tid innan de blev en vass lagmaskin. Nu har de vunnit nio av de tio senaste matcherna sedan mitten på december och allt eftersom har de tagit kliv uppåt i tabellen - till att idag vara 1:a.  

 

- Jag är egentligen inte orolig efter det vi presterade senast men vi kräver mer av oss själva och varandra och detta är en perfekt match att visa det i. Samtidigt gör Sävehof det väldigt bra just nu och är i välförtjänt serieledning. De är samspelta och välsmorda så det blir en ny tuff nöt att knäcka för oss, säger Oscar Carlén till YA

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/3 16:00
25 - 38
Ons 3/3 19:00
25 - 31
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners