SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022
Herrlaget

Välkommen till säsongen 2022-2023!
Herrlaget 2022-2023

Överst fr. vä: Jesper Lindgren (fysio), Jakob Nygren (lagkapten), Linus Fernebrand, Christoffer Svensson, Jonathan Svensson, Jonathan Engström, Marcus Lindgren (assisterande tränare).

Mitten fr. vä: Philip Åkessson (fystränare), Kasper Palmar, Mikael Helmersson, Kim Andersson, Knud Ronau Larsen, Philip Stenmalm, Anton Månsson, Oscar Carlén (huvudtränare).
Nederst fr.vä: Jörgen Rydberg (lagledare), Albin Fingal, Johan Dahlin, Ebbe Stakiewicz, Marcus Gustavsson (mv), Niklas Kraft (mv), Jonathan Andersson, Julius Lindskog Andersson, Hampus Karlsson, Onnu Andersson (lagledare).
 
Saknas på bild: Erik Hvenfelt (mv), Mattias Andersson (målvaktstränare).
Oskar Joelsson till YIF!
2023-01-26 16:00
Foto: Bildbyrån
Ystads IF förstärker niometersuppställningen till nästa säsong med den 197 cm långa vänsternian Oskar Joelsson som just nu spelar i Redbergslids IK. Oskar har OV Helsingborg som moderklubb och har under de två senaste säsongerna representerat RIK. Nu ansluter Oskar till YIF och ska fortsätta utvecklas i vår omgivning vilket vi tror och hoppas kommer bli väldigt bra. Oskar har skrivit på ett avtal som sträcker sig till juni 2026.
 
- Jag ser fram emot att få fortsätta min karriär i Ystads IF. En väldigt proffsig förening med höga ambitioner i såväl inhemska ligan som spel ute i Europa. Jag tror att samarbetet med Oscar Carlén och resterande tränarstab kan utveckla mitt spel i både anfall och försvar, och tror att jag kommer att passa bra in i den grunden som finns idag, säger Joelsson.
 
Ystads IF:s huvudtränare Oscar Carlén kommenterar nyförvärvet:
 
- Oskar är en spelare som vi haft under luppen en längre tid. Där är något oförlöst med honom som vi vill få fram och utveckla. En spelare som är stark i såväl skyttet som duell-spelet och som jag är övertygad kommer passa bra in i vårt sätt att spela.
 
Ystads IF hälsar Oskar välkommen till klubben. Han ansluter till kommande säsong.
 
Foto: Bildbyrån
 
 
Hallbäck kommer på besök!
2023-01-11 15:40
Foto: Bildbyrån

Ystadspubliken fick en ny favorit när unge Ludvig "Ludde" Hallbäck kom till klubben för några år sedan. Efter flera framgångsrika säsonger med oss spelar Ludde numera i danska toppklubben Bjerringbro Silkeborg. Lördagen 21/1, 15:30 kommer dock Ludde & Co till Ystad Arena för en träningsmatch mot sina gamla lagkamrater.

Kom och se matchen för bara 100 kr på valfri sittplats (säsongskort gäller ej)!
Biljetter köper du via vår hemsida, på Ystad Turistbyrå, på vårt nya klubbhus Himmaplan 8-12 eller i biljettkassan en timme före avkast!

Perfekt nöje för en lördagseftermiddag alltså så bjud med familj, grannar och kompisar på lite härlig handboll!

FULLT! - Åk med YIF till Flensburg!
2022-12-21 21:41
Foto: Bildbyrån

UPPDATERAT:

OBS! Platserna är slut men vi jobbar på att försöka få tag i fler bussar och biljetter. Ni som fått plats och ni som står på väntlistan kommer få information per mail under dagen.

//

Vi spelar returen i European League mot ”Gottes” SG Flensburg-Handewitt 21 februari i Flens-Arena. Det är mitt under sportlovet så tillgången till bussar är kraftigt begränsad men vi har lyckats få tag i ytterligare en.

Nu erbjuder vi alla i YIF-familjen att åka med till självkostnadspris. Buss 495 kr och biljett till matchen 195 kr. Så totalt 690 kr/person.

Avresa från Ystad cirka 08.00 och hem direkt efter matchen (tillbaka i Ystad cirka 02.00.)
Antalet platser är begränsat så bindande anmälan sker till kansli@yif.se. Först till kvarn gäller!Semifinal 2:2 med fri entré!
2022-12-19 21:00
Foto: Bildbyrån

På torsdag spelar vi returmatchen mot Hammarby IF i semifinalspelet i ATG Svenska Cupen. Vår julklapp till alla er fantastiska fans är att vi bjuder på entrén till matchen!

Klä dig i vitt och kom och stötta Carléns mannar så vi hämtar upp fyramålunderläget vi tyvärr drog på oss i Eriksdahlshallen i fredags!

Biljetter hämtas på vårt nya klubbhus Himmaplan på Disponentgatan 6, onsdag och torsdag 8-12 eller i entrén i arenan en timme före avkast!

OBS! Säsongskorten gäller på denna match!

Semifinal 1 i Svenska Cupen
2022-12-16 10:26
Foto: Bildbyrån
Det börjar dra ihop sig rejält i ATG Svenska Cupen och i kväll spelar vi den första i bäst av två mot Hammarby IF, 19:00. Det lär bli allt annat än fredagsmys i Eriksdahlshallen men våra vitklädda är redo för uppgiften!
 
Matchen sänds via Handball Play (Solidsport):
 
Returmatchen i Ystad Arena spelas 22/12, 19.00.
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS