SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Herrlaget

KLART SÄSONGEN UT.
2023-12-01 09:00
Jonathan Andersson

YIF:s Jonathan Andersson lånas ut till IFK Ystad från och med idag. Jonathan har under en tid fått stå till sidan på sin position som högernia till fördel för Kasper Palmar, Jakob Nygren och Kim Andersson vilket innebär att chanserna för spel på liganivå har varit väldigt begränsat för Jonathan.

Nu är det klart att Jonathan lånas ut till IFK Ystad resten av säsongen och spel i Allsvenskan. Efter avslutad säsong ansluter Jonathan till YIF igen.

- Jonathan har under säsongen haft tuff konkurrens på sin position av förklarliga skäl, så jag tycker att Jonathans val av spel i Allsvenskan passar alldeles utmärkt för honom där han befinner sig i sin utvecklingsfas, säger Marcus Lindgren, sportslig ansvarig i Ystads IF.


Oscar Carlén som är huvudtränare i Ystads IF:s herrlag:

- Jonathan har visat framfötterna i vårt U-lag och fått chansen i vårt A-lag i år. Just nu är konkurrenssituationen sådan att hans utveckling mår bäst av en nivå mittemellan. Det är min fasta övertygelse att en tillfällig utlåning är ett klokt val.

Själv kommentera Jonathan det hela:

- Då min speltid just nu är begränsad i herrlaget och denna möjligheten dykt upp känner både jag och klubben att detta är det bästa för min fortsatta utveckling. Jag ser fram emot en ny utmaning på handbollsplanen.

Vi önskar Jonte lycka till i den röda tröjan och ser fram emot att hälsa honom välkommen tillbaka i YIF-familjen igen!

ÄNNU EN MÅLVAKTSMATCH.
2023-11-30 21:33
Foto: Bildbyrån - #5 Kim Andersson

Förra veckans målvaktstrend hos motståndarna höll tyvärr i sig även i kväll. Eskilstunas målvakt Marko Roganovic var stundtals som en vägg för oss och han noterades för över 20 räddningar. Lägg det till elvamålsskytten Marcus Lennernäs, och förlusten var ett faktum.

Det blev en hyfsat jämn inledning av matchen men plötsligt hade GUIF skaffat sig en ledning med 5-9 och Carlén tog dagens första timeout. Det hjälpte föga och i halvtid hade avståndet ökat till 14-20.

En kvart in i andra halvlek såg det dock ut som det skulle ljusna något och publiken klappade fram de vitklädda till en kvittering 23-23. Men sen halkade vi ner i snödiket igen och med åtta minuter kvar stod det 24-28 och det blev till slut en fyramålsförlust.

Det märktes på publikantalet att det varit snöstorm under dagen men trots det hade 895 tappra handbollsälskare tagit sig till Ystad Arena.

Matchens lirare i Ystads IF utsågs av dagens matchvärd, Byggnadsfirman Otto Magnusson, till Kim Andersson. I bortalaget blev det inte oväntat målvakten Roganovic.

Nu blir det till att slicka såren och ta nya tag mot Aranäs borta nästa fredag och sen hemmamatch igen mot Alingsås 14 december.

ESKILSTUNA PÅ BESÖK!
2023-11-29 18:51
Foto: Bildbyrån - #1 Alexander Lindén

I morgon är det åter igen dags för herrlaget att köra nävarna i klisterburken. Dagens matchvärd, byggnadsfirman Otto Magnusson, hälsar alla välkomna när Eskilstuna GUIF kommer på besök i Handbollsligan med avkast 19.00 i Ystad Arena.

Klä er i vitt och hjälp pågarna till nya framgångar!

Köp biljett i arenan en timme före avkast eller via vår hemsida:

https://yif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/214?S=0

DET BLEV AMO I SEMIN.
2023-11-24 13:41

I dag lottades spelordningen för Final 4 i Svenska Cupen som spelas i Halmstad 9-10 mars. För vår del står Amo HK för semifinalmotståndet och avkast är 13.30 i Halmstad Arena. Glöm inte att köpa biljetter till arrangemanget.

 

https://handboll.ebiljett.nu/Campaign/ShowCampaign/ystadsifhf


Trevlig helg!

SKÅNEDERBY I KVÄLL!
2023-11-24 08:57
Foto: Bildbyrån - #91 Kasper Palmar

Klockan 19.00 är det avkast i Kristianstad Arena när våra vitklädda pågar ställs mot regerande svenska mästarna. Matchens sänds som alltid på Handbollsligan Live.

Med YIF:s rabattkod ”YstadsIFHF20” får du 20 % rabatt på ditt abonnemang. 

BILJETTER TILL FINAL 4.
2023-11-21 19:11
Som ni säkert sett är vi klara för ATG Svenska Cupens Final 4 i Halmstad Arena 9-10 mars. Biljetterna är nu släppta till YIF-sektionen i arenan. Köp din biljett via länken nedan för att sitta tillsammans med alla andra med vita hjärtan. Biljetterna gäller till båda dagarna och ni får inte mindre än fyra toppmatcher för endast 500 kr på långsida eller 300 kr i hörnet.
 
YIF kommer att arrangera supporterbussar för självkostnadspris både lördagen och söndagen och vi återkommer kring bokningsförfarandet av detta.
 
LÖRDAG 9 mars:
Semifinal 1, 13.30
Semifinal 2, 16.00
 
SÖNDAG 10 mars:
Bronsmatch, 13.30
Finalmatch, 16.00
 
Lottningen kring vilka lag som möts i semifinalerna sker på fredag 24 november, 12.00 på Handboll Play.
 
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS