Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Tack för den här säsongen!
Säsongen 2019/2020 fick ett tvärt slut den 12:e mars. Vi fick inte riktigt chans att tacka er supportrar, sponsorer och spelare. Därför passar vi på att göra det nu - stort, stort tack för att du stöttat vårt herrlag i vått och torrt. Vi hoppas att få se dig igen när säsongen 2020/2021 drar igång. 
Herrlagets matcher under försäsongen
2020-06-25 12:03
Bild: Ludvig Hallbäck & co spelar ca. nio träningsmatcher i augusti-september
Nu är större delen av träningsmatcherna schemalagda, allt är inte hugget i sten men här kommer ett preliminärt schema. Det som kan sätta käppar i hjulet är utvecklingen av Coronapandemin. Vi är fortsatt i händerna på Folkhälsomyndigheten och viruset.

Som det ser ut nu blir träningsmatcherna i augusti och september utan publik. Men vår förhoppning är att kunna LIVE-streama åtminstone hemmamatcherna för våra supporters.  

Så här ser spelprogrammet ut för träningsmatcherna under försäsongen:
En Ystadpåg som ger Kraft till Ystads IF handboll
2020-05-28 13:05

Här bredvid ser du en kortare intervju med herrlagets nye målvakt Niklas Kraft, som anslutit till herrtruppen den här veckan. Vi träffade honom när målvaktstränaren Mattias Andersson höll i en målvaktsträning och vi fick se att vår nya "målis" verkade vara fit-for-fight. 

Hampus Andersson stannar i YIF
2020-05-05 11:07

Hampus Andersson stannar i Ystads IF i ytterligare två säsonger och har valt att skriva på ett nytt tvåårs avtal vilket innebär att Hampus nu går in på sin åttonde säsong i den vita tröjan. Hampus är explosiv i steget, ett spänstfenomen i upphoppet och säker i läget. Det har bland annat lett honom till ett VM-guld med U21, en plats i Ligalandslaget och en 2:a plats i skytteligan 2017/2018 då han gjorde 189 mål i Handbollsligan. Han är föreningens ambassadör för #viställerupp och dessutom är han ett föredöme för alla idrottare med Typ 1-diabetes genom sin stora årliga insamling till Diabetesfonden.        

Oscar Carlén har tagit över herrlaget
2020-03-25 10:40
Säsongen 2019/2020 är över. Detsamma gäller samarbetet mellan tränarduon Hallbäck/Carlén, för från och med nu är det Oscar Carlén som leder herrlaget och han gör det till och med år 2023.

-Vi gör så i dialog med spelarna, Oscar och Jerry. Säsongen är över och det är bättre att tavlan är ren, säger vår ordförande Mats Persson. Jerry har sagt att han står till förfogande om det skulle vara något, men Oscar är huvudansvarig redan nu. Vi tyckte det var bättre att göra så när vi startar upp på nytt. Det är logiskt att genomföra förändringen nu, säger Mats vidare.
Alexander Borgstedt avslutar karriären
2020-03-17 16:34
Bild: Handbollsligan blir en profil fattigare nästa säsong (Foto: Jeanette Lindeskog)

Vår lagkapten har beslutat att sätta sina handbollsskor på hyllan för gott. Med 14 säsonger i högsta ligan är det bara två spelare som gjort fler än ”Alex” i årets Handbollsliga. I vår förening har han gjort sex av dessa säsonger. Det innebär att han med gott samvete kan säga att han varit lojal mot både oss och svensk elithandboll. Internationellt har han VM-guld med U-21 landslaget i Makedonien år 2007 och nationellt har han SM-guld med Alingsås HK år 2014 att se tillbaka på nu när karriären är över. För oss i Ystads IF kommer trotjänaren Alexander Borgstedt alltid vara saknad och aldrig glömd.

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 12/3 19:00
23 - 27
Tis 10/3 19:00
25 - 24
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners