Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Nyförvärv till Damlaget: Julia Nilsson från Eslövs IK
2020-06-29 09:48

Damlaget får en ny playmaker i form av Julia Nilsson som anslöt till Damlagets trupp strax före semesteruppehållet. Julia, som skrivit 1 + 1 års avtal med oss, är en 21-årig mittnia som kommer från Eslövs IK (deras lag som spelar i Damallsvenskan).  

Damernas matcher under försäsongen
2020-06-26 11:26
Bild: Jonna Jellbring blir en av de spelare som får stort ansvar på nio meter säsongen 2020/2021
Även Damlaget och Dam U har spikat sina träningsmatcher. Under försäsong del två kommer man spela ett antal träningsmatcher, det under augusti och september. Man kommer kommer att hålla sig inom Skånes gränser och som längst åker man till Eslöv. Men det blir både svenskt och danskt motstånd för Damlaget.

Ledarstaben för Damlaget är också spikad och den ser ut så här: 

Huvudtränare: Daniel Svensson
Målvaktstränare: Magnus Söderman
Lagledare 1: Michelle Fyhr-Seifert
Materialförvaltare: Christian Brink
Fysio 1: Jesper Lindgren
Fysio 2: Therese Kleman
Fystränare: Philip Åkesson
Admin: Christian Brink
Sportsligt ansvarig: Michelle Fyhr-Seifert
Nygamla ansikten i ledarstaben för Dam U och F16
2020-06-26 10:46
Michelle-Fyr Seifert har nu färdigställt ledarstaberna runt de två äldsta ungdomslagen på tjejsidan. Det blir två rutinerade personer som blir huvudansvariga för Dam U/F18 och F16. Anna Andersson får rollen som huvudansvarig tränare för det förstnämnda laget medan Pierre Gaum blir huvudtränare för F16-laget (årskullarna 2004-2005).   

Anna Andersson började engagera sig i tränarteamet för YIF U Dam redan förra säsongen. Sedan tidigare är hon en av tränarna för vårt F11-lag. Anna har ett förflutet som spelare i Skuru IK (Stockholm) och hon kommer att till hösten tenta av TS1 och påbörja TS2-utbildningen.          

Så här säger Anna inför säsongen: 

"Det känns oerhört inspirerande att YIF fortsätter att stärka organisationen även på flicksidan och på det sättet visa för de hundratals tjejer som älskar handboll i den här regionen att detta är en förening att växa med, både när det gäller bredd och elit. Jag ser framemot att ha ett tajt samarbete från A-flick till damlag, med så kompetenta och engagerade tränare som Daniel, Albin, Pierre, och Ida".


Pierre Gaum återvänder alltså till vår förening som tränare efter ett par års uppehåll. Senaste gången han hade YIF-tröjan på sig var för två år sedan, då lämnade han Damlaget efter att ha varit tränare under sex år (12/13 -> 17/18). Pierre har en TS3 utbildning i grunden, dessutom har en en gedigen erfarenhet från sin tid som spelare i vårt herrlag där han gjorde 296 matcher under tio säsonger.  
Damlaget värvar mittsexan Sanna Lindblad från Skövde
2020-04-14 11:46
Foto: Jeanette Lindeskog
Det är en lovande 19-åring från Skövde som är årets första nyförvärv. Mittsexan Sanna Lindblad är fostrad i SHE-klubben Skövde HF och hon har spelat i deras utvecklingslag Somby/Skövde de två senaste säsongerna. Avtalet är på 1 + 1 år.     
Damlaget: Missad chans till direktuppflyttning
2020-03-16 12:13
Idrotten kan vara grym ibland. Igår var den väldigt grym när vårt Damlag missade chansen till direktuppflyttning till Allsvenskan. Våra tjejer hade bara behövt göra ett ynka mål till i matchen mot HK S-hof för att kunna nå Allsvenskan, så nära var dom. Vi lider med våra spelare och tränare som ni förstår.

Matchen mot S-hof slutade med YIF-förlust 26-28 efter ledning med 15-14 i halvtid. Samtidigt vann Kroppskultur med 20-18 över IFK Kristianstad. Siffrorna när serien nu är färdigspelad är följande:
  • Vi och Kropps samma poäng (19 poäng)
  • Vi och Kropps har samma målskillnad ( +48 mål)
  • Det som skiljer oss åt är att Kropps har gjort 385 mål i serien och vi har har gjort 383 mål. Tack vare den skillnaden går Kroppskultur direkt upp i Allsvenskan.   
YIF Dam: Skall det bli en direktplats på söndag?
2020-03-13 17:00
Sista matchen i serien för vårt Damlag kommer att bli spännande! Skall våra tjejer lyckas med det målet vi satte 2013? Alltså att vårt Damlag skall spela i Allsvenskan senast år 2020. Vi hade hoppats på fullsatta läktare i Ystad Arena för att stötta tjejerna med världens ös från läktarplats. Men tyvärr kommer säsongens sista seriematch spelas utan publik!  Läs mer om anledningen till det här

Vi hoppas ni stöttar oss på distans, matchen kan ses gratis på www.ystadsallehanda.se tack vare de generösa sponsorerna HP Holding, Polykemi och Ystads Allehanda. Stort tack! Länk till sändningen finns här: TV: Följ YIF:s match mot en plats i allsvenskan
Spelade matcher
Sön 15/3 16:00
26 - 28
Tis 10/3 18:30
15 - 25
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handbollförening, 03/07 11:51 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners