SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Damlaget

Välkommen till säsongen 2021-2022!
Damlaget 2021-2022

Överst fr. vä: Maja Persson, Julia Nilsson, Vilde Steinlund Hansen, Elin Jarl, Tomke Hedin, Wilma Birger, Sally Sivertsson.

Mitten fr. vä: Elin Steen, Agnes Asp-Rosengren, Michelle Fyhr-Seifert (Sportligt ansvarig), Julia Olsson, Erika Lellky, Christian Brink (admin/material), Alida Haraldsson, Maja Svensson.
Nederst fr.vä: Sandra Nilsson, Mikaela Lindeskog, Magnus Söderman (MV-tränare), Amanda Larsson, Daniel Svensson (huvudtränare) Stella Ohlsson, Jonna Jellbring, Amanda Larsson.
 
Saknas på bild: Alicia Fransson, Hilde Andersson, Louise Westerberg, Malin Hermansson, Tova Dahlberg.
Jannike Wiberg till Ystads IF
2021-09-23 10:49
Jannike Wiberg

Ystads IF skriver korttidskontrakt med Jannike Wiberg med start nästa vecka.

Jannike är en rutinerad målvakt som spelat många säsonger i högstaligan SHE. Nu väljer hon att skriva ett kontrakt med YIF som sträcker sig över en månad. 

- Vi har haft kontakt med Jannike tidigare och hon har varit med och provtränat innan sommaren men hon kände då att hon inte riktigt fick ihop tiden med små barn, studier och att spela handboll i Ystad. Diskussionerna kom hastigt upp igen när vår målvakt Elin blir borta längre än väntat efter en planerad operation, berättar Michelle Fyhr Seifert, sportslig ansvarig.  

Jannike har egentligen lagt skorna på hyllan men är inskriven som tredje målvakt i H65 Höörs trupp.

- Hon är en rutinerad målvakt som stått i SHE i många år och vi är väldigt tacksamma att hon ställer upp för oss denna period, säger Michelle.

 - Jag har spelat med Michelle i både Eslöv och H65 och kände när hon hörde av sig att jag ville hjälpa till och ställa upp för hennes skull. Jag var och tränade med laget i somras och fick redan då ett härligt intryck av spelare och ledare. Jag har ju inte spelat på ett tag men hoppas kunna bidra med något den tid jag är i Ystad, avslutar Jannike Wiberg.

Ystads IF hälsar Jannike varmt välkommen till familjen och ser fram emot att se henne i Ystad Arena.

Foto: Bildbyrån

Damlagets träningsmatcher på SolidSport
2021-08-05 12:55

Säsongens första träningsmatcher för damlaget närmar sig.

De två första kommer sändas lagets kanal på SolidSport.

Nedan finns datum, tid och länk till matcherna.

 

 

Lörd 2021-08-14 kl 12.00, YIF HF -- Eslövs IK, SolidSport

Sönd 2021-08-15 kl 15.00, YIF HF -- Höj, SolidSport

 

 

Maja Persson från Lugi till Ystads IF
2021-04-23 11:36
Foton: Bildbyrån

Vårt Damlag värvar än en gång från SHE-laget Lugi. Den här gången är det mittsexan Maja Persson som skrivit på ett kontrakt om ett år. Hon ansluter till truppen redan nästa vecka.   

Jonna Jelbring förlänger med YIF Dam
2021-04-19 19:32

Vår rutinerade högernia Jonna Jelbring förlänger med Ystads IF och hon blir klubben trogen under de kommande två åren. Jonna är den av våra spelare som fått möjlighet att lira matcher i år, hon drog på sig LUGI-tröjan under sex matcher i SHE efter nyår. Det blev en nyttig erfarenhet som hon tar med sig in i kommande säsong. 

Ystadtjejen Julia Olsson vänder hem igen
2021-04-15 08:00
Foto: Bildbyrån

Nästa nyförvärv, det femte i ordningen inför nästa säsong, är Julia Olsson från Lugi. Högernian har lirat med Lugi i SHE och där har hon spelat de fem senaste säsongerna. 22-åriga Julia har även meriter från U-landslagen i vilka hon spelade 48 matcher. Hon kommer från Ystad ursprungligen och vi är glada för att kunna hälsa henne välkommen tillbaka.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handbollförening, 27/09 20:46 
Ystads IF Handbollförening, 19/09 17:34 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners