Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Damlaget

TACK FÖR ERA INSATSER!
2024-05-03 08:53
Det är klart att Wilma Gustafsson, Mikaela Lindeskog Thernström, Nora Rasmusson och Wilma Svensson lämnar damlaget efter denna säsong.
 
Vi vill passa på att tacka dem alla för deras tid i Ystads IF. En officiell avtackning sker i samband med SM-semifinalen i Ystad Arena ikväll.
 
#vitahjärtat
 
YSTADS IF LOCKAR ÄNNU FLER!
2024-04-19 11:00
Foto: Ebba Börjesson

18-åriga stortalangen Ebba Börjesson byter nästa säsong från LUGI till Ystads IF.

Ebba är en modern niometersspelare med stor potential och med ett väldigt högt utvecklat målsinne som kan spela både M9 och V9 och som spelar med mycket fart och mod.

Hon har spelat i det svenska J-landslaget och finns bl a med på Aftonbladets lista där hon rankas på plats nr 11 över landets just nu största handbollstalanger!


- Ebba är en stor talang som förhoppningsvis kan ta nästa steg och få sitt genombrott på seniornivå i Ystads IF. Det är en väldigt explosiv 9M-spelare som är extremt bra på små ytor, har ett bra skott och är väldigt finurlig i sitt spel. Ebba ska jobba med att utveckla sin fysik och sitt samarbete med de andra i laget och det ska bli riktigt spännande att se hur långt det kan bära för henne, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för Ystads IF:s damlag.

 

Ebba Börjesson kommenterar sitt klubbval:

- Ystads IF har gjort ett positivt intryck på mig och jag tycker det verkar spännande med engagemanget från staden och satsningen på damhandbollen. Det är en fin klubb att få representera och en miljö som jag tror jag kommer att trivas i.

Såklart kommer det bli tuff konkurrens om platserna vilket jag hoppas kan driva inte bara min egen utveckling, utan även resten av lagets. Det ska bli riktigt kul att komma igång med YIF och säsongen 24/25.

Ebbas avtal är på två år och hon ansluter till truppen i sommar. Vi hälsar henne välkommen i den vita tröjan och till YIF-familjen.

HANNA OCH HANNE BLIR ÅRETS MÅLVAKTER!
2024-04-18 11:00
Foto: Hanne Sagvold

Konrad och Michelle fortsätter lagbygget inför damlagets inträde i Handbollsligan till hösten. Senaste tillskottet är 24-åriga norskan Hanne Sagvold som bildar starkt målvaktspar med Hanna Popaja kommande säsong!

 

Ystads IF har lyckats knyta till sig målvakten Hanne Sagvold från fjärdeplacerade Fredrikstad i norska högstaligan.

 

-Det är en stabil målvakt med erfarenhet från både Europaspel och en nationell högstaliga vilket även Hanna Popaja har. Som nykomling i Handbollsligan blir det extremt värdefullt för oss med ett så erfaret målvaktspar, där samtidigt båda är unga och kommer att hjälpas åt att sporra varandra att bli ännu bättre och fortsätta utvecklas, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för YIF:s damlag.


Hanne har varit en stor bidragande faktor till att Fredrikstad varit årets stora överraskning i den norska högstaligan. Hon har varit en otroligt bra och stabil förstemålvakt under den gångna säsongen. 

Hannes jämna prestationer, hennes snabba reflexer och hennes förmåga att läsa spelet är hennes största styrkor som målvakt.


- Jag ser fram emot att flytta till Ystad, jag har bara hört positivt om både klubben och staden. Det ska bli spännande att flytta till ett annat land och inte minst att spela i en annan liga. Jag fick ett mycket positivt intryck av föreningen och blev imponerad att de tagit så många steg som de gjort de senaste åren. Jag tror att nästa säsong kommer bli spännande, att spela för ett nyuppflyttat lag är något jag inte gjort tidigare, så det ska bli extra kul, säger Hanne Sagvold.

Mattias Andersson är målvaktstränare i klubben:

- Det är roligt att Hanne har bestämt sig för att Ystads IF är det bästa alternativet för hennes fortsatta utveckling! Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Hanne och har stor tilltro till att Hanne och Hanna kommer att bilda ett bra målvaktspar. 

Hannes kontrakt är skrivet på två år och hon ansluter till truppen till sommaren.

- Att få vara med i processen att bygga ett gediget lag i Handbollsligan är väldigt spännande. Målet är att kunna komma in i laget och bidra både på och utanför planen, avslutar Hanne.

Vi hälsar henne varmt välkommen i den vita tröjan och YIF-familjen!

LOVANDE VÄNSTERHÄNT FÖRSTÄRKER.
2024-04-09 14:00
Foto: Sofia Delac

22-åriga Sofia Delac har skrivit på för två år i den vita YIF-tröjan. Sofia kommer närmast från LUGI där hon avslutat säsongen riktigt starkt på sin H9-position.

 

Sofia kom från allsvenska Eskilstuna GUIF till Kristianstad inför säsongen 21/22 och stod för en riktigt imponerande debutsäsong i damernas högstaliga, innan oturen var framme och Sofia drabbades av en korsbandsskada. Hon hann med 43 mål och 23 assists på 14 matcher under sin debutsäsong.

Hon gjorde comeback under den gånga säsongen i LUGI och har verkligen visat en stigande formkurva ju längre säsongen har pågått. 17 matcher blev det totalt, med mer och mer speltid vilket resulterade i 54 mål och 16 assists där merparten av poängen kom den senare delen av säsongen.

 

- Sofia Delac är en väldigt bra skytt med ett fantastiskt skott, men hon har även ett bra samarbete med M6. Hennes inträde i truppen ger laget ännu en dimension i spelet, samtidigt som vi både spetsar och breddar truppen inför vårt intåg i handbollsligan, säger Konrad Rasmussen, huvudtränare i damlaget om YIF:s senaste nyförvärv.

 

Sofia Delac kommenterar själv sitt val:

 

- Ystads IF har imponerat på mig och jag har fått ett mycket bra intryck av hela föreningen.

Nu har jag spelat i Handbollsligan sen jag lämnade Eskilstuna GUIF för tre år sedan och det är där jag vill spela. Ystads IF har mycket bra ambitioner och mål att hålla sig kvar i ligan och jag ser fram emot att vara en del av det.

Vi ser fram emot att se Sofia i den vita tröjan och hälsar henne välkommen i YIF-familjen.

VASS TVÅVÄGSSPELARE FÖRSTÄRKER! 
2024-04-03 11:00
Cornelia Dahlström

Cornelia Dahlström är klar för Ystad IF:s damlag. Cornelia är 23 år och har spelat de senaste två säsongerna i LUGI där hon också varit lagkapten senaste året.

 

Hon kommer ursprungligen från Gustavsbergs IF men redan som 17-åring kom hon till Skurus A-trupp och fick där uppleva både serievinster och SM-guld! Cornelia har även 24 U-landskamper på sitt CV med 44 gjorda mål.

 

I LUGI har 9M-spelaren blommat ut från en stor talang till en av ligans bästa spelare. Cornelia har visat att hon är en riktig måltjuv med i snitt sex gjorda mål per match den gångna säsongen. Precis som i anfallet där Cornelia kan spela på alla 9M positioner är hon väldigt allround i försvarsspelet och behärskar både att spela 2:a och 3:a.

 

- Cornelia är verkligen den förstärkning vi har letat efter för att kunna krydda en redan bra trupp. Hon är väldigt användbar på många positioner och det är inte många spelare som verkligen har spetsegenskaper i både försvar och anfall.


Vi kommer få stor nytta av hennes inställning att alltid ge 100% i både anfallsspelet och i försvarsspelet, säger Konrad Rasmussen som är huvudtränare för YIF:s damlag.

Cornelia kommenterar själv klubbvalet:

- Det känns väldigt roligt och spännande att komma till Ystad. Jag har fått ett bra intryck av både staden och föreningen. Klubben har något på gång som jag vill vara en del av. Sen så ser jag framemot att möta publiken som verkar ge både dam- och herrlaget ett otroligt stöd, säger Cornelia Dahlström.


Konrad Rasmussen ser fram emot kommande säsong med nyförvärvet:

- Få spelare i Handbollsligan kan skjuta som Cornelia men hon är även en duktig genombrottsspelare som kommer bidra med ett stort hot varje gång hon har bollen i anfallsspelet. I Cornelia får vi även en av de bästa spelarna i Handbollsligan i uppspelsfasen vilket kommer utveckla vårt kontringsspel ännu mer.

 

Cornelia ansluter till klubben efter sommaren och kontraktet är skrivet på två år. Vi hälsar henne välkommen i den vita tröjan och YIF-familjen!

VILKEN HELG VI HADE!
2024-03-25 16:12
Vinnare av Allsvenskan 23/24.
Fantastiska framgångar för våra ungdomslag med fyra lag vidare till finalspel i USM. Dessutom blev vårt damlag seriesegrare i Allsvenskan och spelar nästa år i Handbollsligan!
 
Här hittar ni lite bildspel, artiklar och självklart länkar till matchen om man vill se den igen.
 
Ystads Allehanda:
Skånesport:
Radiosporten Sveriges Radio:
Handbollskanalen:
 OBS! Alla rättigheter till hör respektive nyhetssida och fotograf.
Spelade matcher
Sön 24/3 16:00
22 - 29
Lör 16/3 16:00
33 - 22
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 10/06 16:46 
Ystads IF Handboll, 16/05 09:59 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS