Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Välkommen till säsongen 2020-2021!
Damlaget 2020-2021
Överst fr. vä: Emilia Cavalli-Björkman, Sandra Nilsson, Hilde Andersson, Tomke Hedin, Wilma Birger, Hanna Olofsson.
Mitten fr. vä: Louise Westerberg, Michelle Fyhr-Seifert (sportsligt ansvarig), Julia Nilsson, Elin Jarl, Filippa Svennergård, Christian Brink (admin./material), Sanna Lindblad.
Nederst fr.vä: Zaga Thörn Hedberg, Alicia Fransson, Magnus Söderman, Jonna Jellbring, Amanda Larsson, Daniel Svensson (huvudtränare), Erika Lellky, Tova Dahlberg.   

Saknas på bild: Malin Hermansson (målvakt)
Referat: IF Hellton Karlstad - Ystads IF HF
Underbar uddamålsseger i Karlstad
2020-10-26 12:04
Foto: Malin Hermansson i målet och Jonna Jelbring från straffpunkten fixade två viktiga poäng
När man åker på den längsta bortaresan för säsongen är det extra skönt att vinna med uddamålet i slutsekunderna. Den härliga upplevelsen fick vårt damlag i lördags när de mötte IF Hellton Karlstad och då vann med 24-23! Med tanke på att vi var i underläge med 11-14 i halvtid och att Hellton utökade till en femmålsledning 16-11 direkt i andra halvlek, så var det extra starkt av tjejerna att både komma ikapp och förbi. – Helt plötsligt blev hemresan på 60 mil inte så dryg längre, sa Daniel Svensson till YA.
Referat: Ystads IF HF - IFK Kristianstad
Damlaget föll mot IFK Kristianstad
2020-10-20 09:50
Foto (Sussie Thörn): Julia Nilsson gör här ett av sina fyra mål mot Kristianstad
Matchen mot förväntade topplaget IFK Kristianstad slutade med förlust 18-24 för Damlaget, trots att det såg lovande ut fram till halvtidsvilan vid ställningen 10-10.

– I första halvlek spelar vi oss till skitbra lägen och drar vi dit dem så kan vi ha en tre, fyra plus till pausen. Det gör vi inte och vi hade nog behövt göra det. Vi gör bara åtta i andra och det är i underkant, verkligen, sa Daniel Svensson till YA.
Damlaget möter IFK Kristianstad i Ystad Arena
2020-10-16 10:37
Vitt vs Brandgult är vi vana från Handbollsligan, när herrlaget möter IFK Kristianstad alltså. Men även vårt damlag har nordöstskåningarna i sin serie. Imorgon lördag är det dags för match mellan dessa lag och den spelas i Ystad Arena med start kl. 14:00. Matchen visas på SolidSport och kostar 59:-, köper du matchen ingår repris och du stöttar samtidigt Damlaget. Länk till matchen hittar du här.     

Inga biljetter säljs till matchen, tyvärr, p.g.a. Regeringens begränsning av offentliga sammankomster.  
Damlaget möter Kv IK på bortaplan imorgon
2020-10-09 11:10
Det blir en göteborgsresa för Damlaget imorgon lördag. Då väntar en match mot Kv IK Sport som spelas i Valhalla kl. 14:00. Matchen visas på SolidSport och kostar 59 kronor att se, länk till sändningen.         

I dagsläget ligger vi på 3:e plats i tabellen på tre poäng, ett poäng mindre än 1:an HK S-hof. Våra motståndare Kv IK Sport ligger på 10:e plats med en poäng (en förlust och en oavgjord match).
Referat: HF Somby Skövde - Ystads IF HF
Oavgjort mot Somby/Skövde för Damlaget
2020-10-05 12:36
Foto: Jonna Jelbring gjorde åtta mål igår
En poäng med hem i bagaget blev resultatet i den svåra bortamatchen igår. Den poängen är vårt Damlag nöjda med med tanke på utvecklingen i matchen, för Somby ledde större delen av tiden. Matchen slutade 25-25 efter 13-12 i halvtid.        

- Vi var i underläge nästan hela andra halvlek, så vi är nöjda att vi fick en poäng med oss. Tjejerna visade en jäkla bra moral, sa YIF-tränaren Daniel Svensson till YA. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners