SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022
Damlaget

Välkommen till säsongen 2022-2023!
Damlaget 2022-2023

Överst fr. vä: Ella Sonesson, Sarah Baudeneu, Vilde Steinlund Hansen, Louise Westerberg, Julia Nilsson, Emilia Persson, Maja Svensson.

Mitten fr. vä: Magnus Söderman ( målvaktstränare), Sally Sivertsson, Elin Steen, Maja Persson, Wilma Birger, Michelle Fyhr Seifert ( Sportsligt ansvarig)
Nederst fr.vä: Nora Rasmusson, Phlip Åkesson ( Fystränare), Amanda Larsson, Sandra Nilsson, Tilda Lilja, Daniel Svensson (huvudtränare), Mikaela Lindeskog Thernström.
 
Saknas på bild: Jonna Jelbring, Wilma Svensson.
Mikaela är årets talang!
2023-01-05 10:38
Foto: Mark Nordvall Hanlon / YA
För 44:e året utser Ystads Idrottsjournalisters klubb "Årets handbollstalang". I år gick utmärkelsen till vår dammålvakt Mikaela Lindeskog Thernström. Stort grattis, Mickan. Vi är så stolta över dig!

Wilma X 2 på H6!
2022-10-22 14:17
Wilma Svensson
Damlaget utökar truppen med ett lån från SHE-klubben LUGI. Wilma Svensson, född 2003 ansluter till YIF-familjen i dag. Lånet är fram till november månad med möjlighet till förlängning. Wilma blir kantkollega med sin namne, nämligen Wilma Birger.
 
- Det känns kul att få denna möjlighet att spela i YIF och i Allsvenskan. Jag hoppas och ser framemot att bidra under den tiden jag är här, säger Wilma.
 
YIF dam:s huvudtränare Danne Svensson kommenterar lånet:
- Det är en bra möjlighet för oss att få låna in spelare från LUGI på en position där vi just nu bara har en ordinarie spelare. Det känns skönt att vi breddar truppen med ytterligare en spelare då vi har en något tunnare trupp i år.
 
Vi hälsar Wilma välkommen till YIF och hoppas att hon ska trivas hos oss. Tack också till LUGI för fint samarbete!
Mickan till landslaget!
2022-10-14 13:31
Förbundskapten Jesper Östlund har kallat damlagets målvakt Mikaela Lindeskog Thernström till tre regionala träningsdagar i november med U18-damerna.
 
– Det här är första delen av förberedelserna inför sommarens mästerskap och det ska bli oerhört roligt att få träffa och se så många spelare från den här kullen. Jag är förväntansfull inför att se hur utvecklingen gått framåt tekniskt, taktiskt och fysiskt, säger förbundskapten Jesper Östlund.
 
Ny som assisterande förbundskapten är den tidigare landslagsspelaren Angelica Wallén.
 
Vi önskar Mikaela stort lycka till!
 
#vitahjärtat
Hemmapremiär för damerna!
2022-09-30 20:15
Julia Nilsson
Som vi har längtat! I år spelar vårt damlag för första gången i Damallsvenskan och vi inledde med en härlig uddamålsvinst på bortaplan häromdagen. I morgon lördag möter vi Kärra HF i vår hemmapremiär i Ystad Arena.

Kom och stötta töserna och visa att ni är den åttonde spelaren!

Foto: MN Photo
Nationell idrottsutbildning för tjejer!
2022-06-27 14:48
Bild: Jeanette Lindeskog

Äntligen är det klart! Skolverket har beslutat att Ystad Gymnasium till skolstarten år 2023 får öppna upp för fem platser för flickor inom Nationell Idrottsutbildning (NIU) i nära samarbete med Ystads IF.

Skolan bedriver sedan ett antal år tillbaka Nationell idrottsutbildning inom handboll för killar och har sett behovet även för tjejer. Nu blir detta möjligt! Kvinnliga elever som vill studera på Ystads gymnasie kan nu göra det, samtidigt som de har möjlighet att elitsatsa på handbollen!


NIU-utbildningen på Ystad Gymnasium bedrivs i samarbete med Svenska Handbollsförbundet.

- En fantastisk möjlighet för alla tjejer att få en elitutbildning inom handboll i Ystad, säger rektor Lena Schmidt.

 

Michelle Fyhr Seifert är sportstlig ansvarig för YIF:s flickor/damer:

- Detta är något vi längtat efter länge och planerat för. Damhandbollen har inte varit lika framträdande tidigare men med YIF:s avancemang till allsvenskan blir det ännu mer intressant att ha NIU även för tjejer i Ystad. Tjejer födda 2007 kommer bli första årgången att kunna söka till utbildningen.

Parallellt vill Ystads Gymnasium fortsätta med den sk lokala idrottsspecialiceringen för de som inte kommer in på NIU. Det innebär att det totala antalet platser för de som vill kombinera sina studier med handbollen blir fler.

 

Vad är Nationell Idrottsutbildning?
Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska Handbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.
 
Mer information om NIU handboll: 
https://www.ystadgymnasium.se/program/nationell-idrottsutbildning-niu-handboll

Ansökan sker senast 1 december till handbollsgymnasiet och sedan sker uttagningar under januari månad i Ystad Arena.
 
Kontaktpersoner
Lena Schmidt, rektor
lena.schmidt@ystad.se

0709-23 07 04

Michelle Fyh Seifert, sportslig ansvarig YIF tjej/dam

michelle.seifert@yif.se
070-645 84 80

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 10/01 10:17 
Ystads IF Handboll, 24/12 08:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS