Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Välkommen!
 
Matchbilder från YIF Dam vs Somby/Skövde
2020-02-18 14:20
Se över 60 bilder från senaste hemmamatchen mot Somby. Det var vår fotograf Jeanette Lindeskog som tog bland annat den här bilden bredvid på Nina Zhekovski. Du hittar som vanligt alla bilder i vårt Bildgalleri - klicka här.   

yif.se/Jörgen Hansson
Målsnålt men bra bakåt i förlusten mot Somby/Sköve
2020-02-17 09:55
Bild: Malin Hermansson storspelade i målet men trots det blev det förlust
Damlaget förlorade hemmamatchen mot Somby/Skövde i lördags, den slutade 15-19 efter 8-9 i halvtid. En tung förlust och poängtapp i kampen om direktplatsen till Allsvenskan. 

- 15 mål på hemmaplan duger inte, sa Daniel Svensson till YA efter matchen. -Vi gjorde väl fyra mål första 20 minuterna. Sen får vi med oss en utvisning mot slutet och hämtar in några bollar, och i paus var vi bara ett mål bakom. I paus snackade vi om att vi måste få igång anfallsspelet. För bakåt stod vi skitbra, sa Danne vidare. Tyvärr lyckades vi bara göra sex mål i andra halvlek. - Framåt var det inte bra. Det var energilöst och vi försökte ändra i spelet, men vi fick inte träff på någonting, fortsatte Danne.         
Damlaget tar emot tabellfyran på hemmaplan
2020-02-14 12:15
Efter ett tre veckor långt matchuppehåll är det nu dags för damlaget att lira match igen. Imorgon lördag kl. 15:00 i Ystad Arena möter de tabellfyran HF Somby / Skövde - farmarlag till Skövde HF i SHE. Vi själva ligger på 3:e plats i tabellen så det är upplagt för en toppmatch i Division 1. 
Wilma Birger uttagen till träningsdag
2020-02-13 15:30

Förbundskapten Patrik Svarvén välkomnar till en träningsdag onsdag den 26 februari i Kristianstad. Det är åldersgruppen DU18/F02-03 som får en chans att visa upp sig för förbudskaptenen och hans kollegor. Glädjande är att Wilma Birger från vårt Damlag är uttagen till träningsdagen! 

Damlaget vann över Örebro med stora siffror
2020-01-27 10:22
Ny serieledare är - Ystads IF! Även om det är en tabell som haltar kraftigt så är det ändå en skön känsla för vårt Damlag att man just nu är etta i tabellen. Det var helgens två poäng som gjorde att man gick upp i topp. 

De två poängen som kom i matchen mot IFK Örebro trillade in efter YIF-seger 26-17 (13-8 i halvtid). Man hade även handbollsguden på sin sida, för värsta rivalen om en direktplats till Allsvenskan, Kroppskultur, förlorade sin match mot RP Linköping.     

Förutom att man fick två poäng med sig från bortamatchen i Örebro, fick man nio plusmål - viktigt för målskillnaden. - Vi hade ett bra driv hela matchen. Det var nog första gången som vi fått alla lagdelar att stämma ordentligt samtidigt. Anfall, försvar och kontringsspel fungerade perfekt och Malin Hermansson var jätteduktig i målet, sa tränaren Daniel Svensson.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handbollförening, 14/02 10:00 
Ystads IF Handbollförening, 11/02 15:19 
 
HUVUDSPONSORER
Biljetter
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners