Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Välkommen!
 
Damlaget: Missad chans till direktuppflyttning
2020-03-16 12:13
Idrotten kan vara grym ibland. Igår var den väldigt grym när vårt Damlag missade chansen till direktuppflyttning till Allsvenskan. Våra tjejer hade bara behövt göra ett ynka mål till i matchen mot HK S-hof för att kunna nå Allsvenskan, så nära var dom. Vi lider med våra spelare och tränare som ni förstår.

Matchen mot S-hof slutade med YIF-förlust 26-28 efter ledning med 15-14 i halvtid. Samtidigt vann Kroppskultur med 20-18 över IFK Kristianstad. Siffrorna när serien nu är färdigspelad är följande:
  • Vi och Kropps samma poäng (19 poäng)
  • Vi och Kropps har samma målskillnad ( +48 mål)
  • Det som skiljer oss åt är att Kropps har gjort 385 mål i serien och vi har har gjort 383 mål. Tack vare den skillnaden går Kroppskultur direkt upp i Allsvenskan.   
YIF Dam: Skall det bli en direktplats på söndag?
2020-03-13 17:00
Sista matchen i serien för vårt Damlag kommer att bli spännande! Skall våra tjejer lyckas med det målet vi satte 2013? Alltså att vårt Damlag skall spela i Allsvenskan senast år 2020. Vi hade hoppats på fullsatta läktare i Ystad Arena för att stötta tjejerna med världens ös från läktarplats. Men tyvärr kommer säsongens sista seriematch spelas utan publik!  Läs mer om anledningen till det här

Vi hoppas ni stöttar oss på distans, matchen kan ses gratis på www.ystadsallehanda.se tack vare de generösa sponsorerna HP Holding, Polykemi och Ystads Allehanda. Stort tack! Länk till sändningen finns här: TV: Följ YIF:s match mot en plats i allsvenskan
Damlaget tog en mycket viktig seger igår!
2020-03-11 18:10
Det finns viktiga matcher och sen finns superviktiga matcher. Det vet ni vid det här laget. Igår spelades en superviktig match (igen) och det var när Damlaget mötte Linköping på bortaplan. Det blev vinst och en stor sådan - härligt tjejer! Matchen slutade till vår fördel med seger 25-15 efter YIF-ledning 13-8 i halvtid.     
Som ni ser av bilden ovan så finns det insprängt en liten tabell. Av den framgår att vi leder över Kroppskultur med två poäng och dessutom har vi fyra plusmål tillgodo på dom. Det innebär att vi sitter i förarsätet när serien skall avgöras på söndag. Positivt!              
G A M E D A Y !! Vårt Damlag åker till Linköping idag
2020-03-10 15:39
Den sista bortamatchen för säsongen blir i Linköping. Vi möter RP IF Linköping i Linköpings Sporthall med matchstart kl. 18:30 ikväll. Skall vi ha chans på direktplatsen till Allsvenskan så är det två poäng som måste med hem i bussen. Du kan se matchen LIVE då den streamas på Solid Sport för 59:- - länk till sändningen.   
Vilken fullträff mot Kroppskultur!
2020-03-02 11:44
Arkivfoto: Jeanette Lindeskog
Damlagets match igår mot GF Kroppskultur var en superviktig match mellan de två lag som aspirerar på direktplatsen till Allsvenskan. Om man enbart går efter gårdagens seger för vårt Damlag så känns det mest rättvist om våra tjejer tar steget upp. För det var klasskillnad när vi vann med 28-17 efter 13-6 i halvtid.

- Det här var en riktig urladdning. Tjejerna var taggade och bjöd på något utöver det vanliga, sa tränaren Daniel Svensson till YA. 
Spelade matcher
Sön 15/3 16:00
26 - 28
Tis 10/3 18:30
15 - 25
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handbollförening, 30/03 10:07 
 
HUVUDSPONSORER
Biljetter
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners