SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Damlaget

Välkommen till säsongen 2022-2023!
Damlaget 2022-2023

Överst fr. vä: Ella Sonesson, Sarah Baudeneu, Vilde Steinlund Hansen, Louise Westerberg, Julia Nilsson, Emilia Persson, Maja Svensson.

Mitten fr. vä: Magnus Söderman ( målvaktstränare), Sally Sivertsson, Elin Steen, Maja Persson, Wilma Birger, Michelle Fyhr Seifert ( Sportsligt ansvarig)
Nederst fr.vä: Nora Rasmusson, Phlip Åkesson ( Fystränare), Amanda Larsson, Sandra Nilsson, Tilda Lilja, Daniel Svensson (huvudtränare), Mikaela Lindeskog Thernström.
 
Saknas på bild: Jonna Jelbring, Wilma Svensson.
Wilma Svensson fyller år!
2023-05-16 08:22
I dag hurrar vi för vår högersexa i damlaget, Wilma som fyller 20 år. Vi hoppas att du får en fin födelsedag med massor av tårta och presenter.
 
Talangfabriken levererar!
2023-05-11 11:30
Foto: Jeanette Lindeskog

Wilma Birger som spelat i YIF sedan barnsben lämnade klubben efter den senaste säsongen för att studera på högskola. Nu har hon gjort klart med SHE-klubben VästeråsIrsta som slutade på fjärdeplats i damernas högstaliga säsongen som gick.

På YIF:s killsida har klubben genom åren levererat många spelare till både högstaligan och landslaget och vi är stolta över att nu även vår satsning på flick- och damhandboll ger eko i handbolls-Sverige.

- Wilma är en spelare som varit med hela vägen. Från att komma upp i A-lagstruppen från 17 års ålder och sen tagit steget till att bli en startspelare. Hon är den typen spelare som alla tränare älskar att ha i sin trupp, som alltid gör jobbet och som ger allt alltid.

- Vi är oerhört glada för Wilmas skull och hon är verkligen värd den chansen och hoppas att hon kanske vänder hem senare i sin karriär, säger Michelle Fyhr Seifert som är sportsligt ansvarig för flick- och damhandbollen i Ystads IF.


Wilma kommer att träna med YIF fram till sommaruppehållet, sen går flyttlasset till Västerås i juli.


Vi önskar Wilma stort lycka till både med sina studier och framtida framgångar på planen!

Wilma Svensson stannar i Ystads IF!
2023-05-05 08:00
Foto: MN Photo

Högersexan Wilma Svensson har varit utlånad från Lugi sedan november månad och väljer nu att stanna i Ystads IF och skriver ett kontrakt på 1+1 med klubben.

 

- Det känns riktigt bra att stanna i Ystad för de är en proffsig förening med höga ambitioner och målsättningar som inspirerar och passar mig som spelare. Jag ser framemot att utvecklas och bli en bättre handbollsspelare här, säger Wilma Svensson.

 

Michelle Fyhr Seifert är sportsligt ansvarig för klubbens flick- och damverksamhet:
- Jag är glad att Wilma valt att stanna hos oss. Hon har gjort det jättebra under sin utlåningstid där hon fått mycket förtroende och speltid. Wilma är en träningsvillig tjej som vill bli bättre och bättre hela tiden och vi tror att hon kan ta ytterligare kliv till nästa säsong.

Vi hälsar Wilma välkommen ”på riktigt” i vår förening och ser fram emot se henne i den vita tröjan även nästa säsong!

Daniel Svensson lämnar.
2023-04-27 09:56
Foto: Jeanette Lindeskog

Danne har varit tränare för YIF:s damlag de senaste sex åren och har ett kontrakt som även sträcker sig över kommande säsong. Nu har Daniel valt att avbryta detta i förtid och med omedelbar verkan.

Michelle Fyhr Seifert, sportslig ansvarig för damverksamheten i klubben:

- Det är synd att Danne önskar bryta sitt kontrakt. Vi har haft ett fint samarbete i många år och vi såg fram emot ytterligare ett i allsvenskan.

Det var efter ett samtal kring klubbens ambition att ta ytterligare kliv i seriesystemet på sikt som ett eventuellt tränarbyte varit uppe för diskussion.

- Denna typ av samtal i en sportgrupp eller mellan ansvariga i idrottsklubbar är vanliga och en del av uppdraget man har. Danne känner dock att han inte har klubbens förtroende och vill redan nu kliva av ett år i förväg. Vi har varit tydliga till honom att vi har fortsatt förtroende och gärna sett en fortsättning kontraktstiden ut, men respekterar hans känslor och avslutar därför kontraktet, säger Michelle Fyhr Seifert.

Rekrytering av ny tränare inleds omedelbart och eftersom laget befinner sig i försäsong med fem månader till seriepremiär är det primärt fysträning på schemat just nu och det sköts av föreningens fysansvarige Philip Åkesson.

- Vi vill tacka Danne för alla hans insatser i föreningen. Det har varit spännande tider med pandemi som satt stopp för avancemang från division 1 ett par gånger men till slut tog vi oss till allsvenskan med gemensamma krafter, avslutar Michelle.

Lagbygget fortsätter!
2023-04-12 10:35
Foto: Daniel Lubner

De glada nyheterna om nyförvärv till damtruppen fortsätter att komma in från Michelle Fyhr Seifert som är sportsligt ansvarig. Nästa namn på tur att presenteras är vänsternian Towe Olsson från allsvenska IFK Örebro som ansluter till truppen och har skrivit 1+1 år.

 

- Ystad IF känns som ett steg i rätt riktning för min fortsätta utveckling som handbollsspelare. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, både ledare och den proffsiga miljön. Man spelar en handboll som passar mig bra och jag hoppas kunna bidra till de mål och höga ambitioner som laget har. Jag ser fram emot en ny och spännande utmaning som nästa säsong kommer att erbjuda, säger Towe Olsson.

 

Daniel Svensson, huvudtränare för YIF dam:

- Jag är väldigt nöjd med att Towe väljer att fortsätta sin satsning hos oss. Hennes vårsäsong har varit riktigt vass där hon tagit stort ansvar över hela banan och varit väldigt produktiv i anfallsspelet. I Towe får vi en spelare som kommer passa bra in i vårt spel. Hon har näsan mot målet med ett rappt skott och är bra i duellspelet vilket hon den gångna säsongen visat prov på oavsett motstånd.

Vi hälsar Towe välkommen till Ystad!

Spelade matcher
Lör 11/3 16:15
21 - 25
Lör 4/3 14:00
30 - 19
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 31/05 19:59 
Ystads IF Handboll, 24/05 15:50 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS