SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF E-sport

2021-11-04 09:11
Äntligen dags för Winter LAN!

Som ni säkert hört har föreningen numera utökat med en e-sportavdelning.

Syftet med denna är att erbjuda fler barn och ungdomar en möjlighet att vara del av föreningslivet. Vår e-sport kopplas nära ihop med vikten av fysisk aktivitet, sömn, rätt kost och sociala aktiviteter i och kring träningslokalen.Som en del i e-sportvärlden arrangeras ofta sk LAN som på traditionellt idrottsspråk kan jämställas med träningsläger och matchspelande.

Det största och mest framgångsrika sådana i Sverige är DreamHack som årligen attraherar tusentals gamers till sina evenemang. I tio år har föreningen Ninjat arrangerat LAN i Ystad i Ystad Filmstudios med stora framgångar.

Sedan ett år tillbaka, i samband med uppstartandet av Ystads IF E-sport är numera Ninjats organisation och utrustning istället en del av Ystads IF E-sport och i januari, 6-9/1 blir det för första gången ett 72-timmas LAN i Ystad Arena!

Som medlem i Ystads IF HF kommer vi att erbjuda alla medlemmar en rabatt på biljetten, till priset 495 kr (ordinarie pris 649 kr). Vid bokningstillfället, uppge YIFE22. Det finns även möjlighet att boka till ett matpaket så att ni som föräldrar vet att barnen har möjlighet att äta ordentlig frukost, lunch och kvällsmat i vår restaurang.

Biljetterna är släppta så skynda dig att samla kompisarna och boka platser bredvid varandra. Antalet platser är begränsat!

Läs mer om vinterns stora gaming-event, Ninjat WINTER LAN ’22 www.ninjat.se.

Ev. frågor besvaras av vår e-sportansvarige Markus Björk, markus.bjork@yif.se.

Varmt välkomna!

/Ystads IF E-sport

 

Nu öppnar vi för intresseanmälningar!
2020-12-13 17:14
Äntligen är det dags! 

Knappt 10 månader har passerat sedan Ystads IF annonserade sin e-sportsatsning. Sedan dess har styrgruppen arbetat flitigt med att få ihop allt från träningslokal till hårdvara. Nu är lokal och datorer på plats och vi har flera meriterade e-sporttränare redo att ta sig an den nya delen av Ystads IF handboll. 
Allmän information Q & A
2020-01-30 11:59

När kan man anmäla sig till Ystads IF e-sport?
Vi kommer inom kort att sätta upp en sida där man kan anmäla sitt intresse för vår nya e-sportavdelning. Just nu jobbar arbetsgruppen med att få allt praktiskt på plats. Följ gärna vårt Instagramkonto @yifesport för att få löpande information om hur det går.

Vem kan vara med?
I princip kan alla som gillar e-sport vara med. Vi kommer både att ha medlemsformer för online och offline. Dvs, där vi träffas och spelar i vår e-sportlokal men även distansmedlemmar som spelar från sina egna datorer.

Vilka spel kommer ni spela?
Detta är just nu under utredning. Vi kommer inledningsvis att fokusera på de 3-4 vanligaste spelen för att sedan utöka efterhand som medlemmarna önskar.

Vad kostar det att vara med?
Vi kommer att ha en medlemsavgift samt en träningsavgift på samma sätt som vi i dag hanterar våra handbollsmedlemmar. Priserna är ännu inte spikade.

Frågor?
Kontakta andreas.narsell@yif.se

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners