SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022
F9 (2011)

Matchspel 2021-12-12
2021-12-12 15:07

Söndagen bjöd på ett härligt matchspel i Köpingebrohallen som är hemmaplan i dubbel bemärkelse för många av våra tjejer eftersom de både bor i närheten och går i skolan där. Det märktes verkligen på publikstödet, kul att så många samlades och hejade på de som spelade.

 

I första matchen mot Ljunghusen visste vi att det väntade ett intensivt man-mot-man-försvar eftersom vi redan mötts en månad tidigare, då i Norreporthallen. Sedan dess har även vi tränat en del på att spela och möta ett så pass utgrupperat försvar och det märktes verkligen. I anfallsspelet hade vi bra och framåtriktad rörelse, vilket gav resultat. Enligt uppgift hela 20 mål framåt i matchen för vår del, vilket är fantastiskt bra!

I försvarsspelet jobbar vi till att börja med i ett 5-0-försvar och hjälps åt i sidled och stänger luckorna, står emot när det görs försök till genombrott och våra målvakter gör fina räddningar. Vi provade även själva att spela man-mot-man-fösvar, men kände direkt att det blev lite väl tufft om vi skulle orka hela 10-minuters perioder.

Det fanns massor av glädje och kämplaglöd i denna matchen och det var härligt att se. Definitivt en av de bästa matcherna som jag någonsin sett vårt lag göra och det är härligt att se att det vi tränar på ger resultat på match.

 

Vår andra match, mot IFK Malmö, följde efter en timmes uppehåll och det märktes lite i inledningen. Dels så mötte vi ett annat försvarsspel som vi hade lite problem att reda ut inledningsvis. Vi behövde höja bolltempot, vara mer bestämda när vi väl gick framåt för att ta lägena och försöka avsluta lite bättre. Den första halvleken blev lite målfattig och  det fanns en del att rätta till i andra halvlek och det tycker jag verkligen att vi gör. Vi stänger igen bättre bakåt, vågar ta kroppskontakt igen och i anfallsspelet hittar vi mer rätt än vad vi gjorde i den första halvleken.

 

Sammanfattningsvis ännu en bra handbollshelg, vi tackar än en gång publiken som var där och stöttade samt alla som på olika sätt bidragit till vår lilla kiosk som bringade lite inkomst till lagkassan. Nu blickar vi framåt mot träning på onsdag först och sedan nästa helg när det blir en prestigefylld match mot mammorna. Matchstart kl. 10.00 i Norreportskolan på lördag, välkomna då!

 

Med vänliga hälsningar,

Ledarna

Referat från lördagens zonspel i Malmö
2020-10-14 09:24
Hej!

Eftersom det var begränsat med publikplatser under vårt zonspel i lördags så följer ett kort referat nedan:

YIF 1 (Lena & Filips lag)
Spelet såg riktigt bra ut och det märks att tjejerna har tagit ett stort kliv framåt i utvecklingen över sommaren. Matcherna mot Malmö är ganska tuffa och jämna men tjejerna kämpar på bra. Försvarsmässigt ser det riktigt bra ut och vi stjäl bollen flera gånger när vi ligger högt upp. Sen missar vi markeringen ibland och har spelare som springer in bakom försvaret men efter att vi påmint så är tjejerna med på det. Framåt är det mindre borttappade bollar än i våras och emellanåt kan vi spela oss fram till målchanser på ett fint sätt. Vi har tränat på att komma upp i anfall snabbare när målvakten har bollen och det gör vi emellanåt då kantspelarna springer upp. Det vi kan träna mer på är att placera bollarna lågt när vi skjuter, det är en hel del skott som går över mål. Men i stort mycket positivt.

YIF 2 (Tims lag)
Vi mötte två Malmölag med ett par duktiga spelare i varje lag som tog för sig rejält. För att kunna stoppa dem i fortsättningen får vi jobba lite mer med att våga ta kroppskontakt och att det faktiskt är tillåtet att stå i vägen när en anfallare försöker göra mål. Det var jämna matcher med viss fördel för Malmö i båda matcherna, men jag såg väldigt många positiva sekvenser i matcherna där våra spelare vill och vågar gå mot mål i rätt lägen samt att de börjar få blicken för när det är läge att spela vidare bollen till en medspelare som är i bättre läge för avslut.
I den sista internmatchen verkade båda lagen ha kul och det var mycket uppmuntranden över "laggränsen" men ändå fanns det lite prestige för båda lagen hade verkligen krut kvar trots att det spelats 2 matcher på raken innan.

På det stora hela väldigt kul att vara tillbaka med matchspel då det var länge sedan sist. Bra att se vad vi behöver träna vidare på kommande veckor inför nästa sammandrag den 8/11, även det i Malmö. 
Handbollsjakten
2020-09-10 19:28
Idag hade vi en rolig och fartfylld premiärträning tillsammans med 15 pigga och träningssugna tjejer i Västervånghallen. Riktigt skönt att vara igång och vi ser fram emot en spännande säsong.

Under säsongen har vi tänkt delta i Handbollsjakten, vilket är ett intiativ från Svenska Handbollsförbundet i samarbete med Tetra Pak där vi har chans att både vinna fina priser och dessutom lära oss ett och annat om både handboll och ett sunt och hållbart levnadssätt. Handbollsjakten är uppdelat i totalt 17 utmaningar där man kan förtjäna brons-, silver- eller guldbollar och det går ut på att samla så många som möjligt för att ha chans på vinsterna. All information finns på www.handbollsjakten.se och där kan man också följa vårt resultat om man söker på "Ystads IF HF / F9" bland deltagare.

Handbollsjakten pågår fram till 18 april 2021 och vi kommer att sprida ut dessa utmaningar över säsongen. Vår första utmaning blir Bronsboll nr. 2 "Frukost för en bra start på dagen" och innan träningen diskuterade vi vikten av att först och främst äta frukost varje dag och även lite om vad en bra frukost kan innehålla. Våra tjejer fick i uppgift till på lördag 12/9 att rita upp en bra och näringsrik frukost som de själva skulle vilja äta innan t ex skola eller träning. På lördag tar vi en liten bild som bevis på att vi utfört utmaningen och redovisar sedan för att få vår första bronsboll.

Vi uppmanar alla föräldrar att påminna barnen om att rita en liten teckning och ta med till lördagsträningen och kanske prata lite hemma om hur viktigt det är med en bra frukost. Vill man ha lite mer kött på benen kan man läsa på i Handbollsjaktens livsstilshäfte.

Väl mött på lördag! (OBS! 11.00 i Norreporthallen)

Med vänliga hälsningar,
Ledarna
Säsongens zonspel
2020-08-31 15:24
Nu finns datum upplagda i kalendern för våra zonspel under säsongen. Lite nyheter för i år är att det kommer bli lite blandat motstånd, jämfört med i fjol då vi i stort sett mötte samma lag under säsongen. Alla datum och tider är inte helt spikade, men detta är vad som gäller i dagsläget och vi får invänta definitiva besked från arrangerande klubb inför varje zonspel om vilka matchtider våra 2 lag får. Datum och spelplatser enl. nedan:

10/10 kl. 9.00 - IFK Malmö (Stapelbäddens IH)
8/11 kl. 9.00 - HK Malmö (Baltiska hallen)
22/11 kl. 10.00 - Ystads IF (Svartehallen)
5/12 kl. 11.30 - Lugi (Fäladshallen)
17/1 kl. 9.00 - Skurups Handboll (Skurups Sparbank Arena)
31/1 kl. 13.00 - Ystads IF (Svartehallen)
27/2 kl. 9.00 - IFK Malmö (Stapelbäddens IH)
14/3 kl. 10.00 - H43 Lund (Sparbanken Skåne Arena)

Enligt de riktlinjer som gäller just nu så får vi inte närvara med fler än 4 föräldrar (utöver våra ledare) i hallarna och det innebär att det kommer att krävas samåkning i större utsträckning än tidigare. Detta löser vi när det närmar sig.
Covid-19 riktlinjer inför träningsstarten
2020-08-31 15:01
Idag har klubben gjort ett utskick angående vilka riktlinjer som gäller inför träningsstarten via mail. Detta dokument finns även under våra dokument på hemsidan.

Rent praktiskt innebär det att föräldrar inte får vistas i hallen under våra träningar i Västervång- och Norreporthallen. Detta på grund av att det är trånga utrymmen runt omkring planerna och risken för smittspridning är stor. Vi uppmanar därför er att ta tillfället i akt att själva motionera, göra ärenden eller annan sysselsättning under tiden vi tränar. Det går bra att lämna och hämta sitt barn utanför entrén, vi har kontaktuppgifter i Sportadmin och hör av oss om det skulle vara något under träningen.

Skulle någon av våra spelare bli drabbad av Covid-19 så får denne återgå till träning tidigast 7 dagar efter sjukdomsdebuten och det förutsätter att man varit symptomfri i minst 48 timmar. De symptom som avses finns specificerat i dokumentet. Skulle någon i spelarens familj drabbas av Covid-19 så är det minst 14 dagars frånvaro efter sjukdomsdebuten som gäller, förutsatt att spelaren själv inte utvecklat några symptom under tiden. Har spelaren varit i kontakt med någon utomstående som blivit bekräftat smittad så gäller 7 dagars frånvaro från klubbens aktiviteter innan man får återuppta träning, även detta förutsatt att spelaren själv eller någon i familjen uppvisar symptom på Covid-19.

Dessa riktlinjer är en stramare variant som klubben valt att anta för att minimera risken för smittspridning och för att förhoppningsvis slippa stänga ner föreningens verksamhet under säsongen. Är det frågor eller tveksamheter är ni välkomna att kontakta oss ledare, vi är inga experter på ämnet men vi kan ta frågorna vidare till Michelle eller klubbläkaren Daniel Jerrhag om det krävs.

Med vänliga hälsningar,
Ledarna
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners