SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Välkommen till YIF HF F12:s lagsida!

Vi är ca 30 handbollsintresserade tjejer som tränar och har kul tillsammans. Några av oss har hållt på länge medan andra är helt nya. Vi tränar två gånger i veckan.
Se Kalendern för uppdaterad information.

 

Våra spelade och kommande matcher kan ses under fliken Matcher.

 

Alla våra grymma spelare kan ni se under Truppen.

 

Är du sugen på att komma i kontakt med oss så finns uppgifter under fliken Kontakt.

Referat: OV Helsingborg HK - Ystads IF HF F11 Vit
OV Helsingborg - YIF HF Vit
2023-02-05 19:54

Dagens andra match spelades mot arrangörsklubben OV Helsingborg och förhoppningen var att den skulle bjuda på en bättre prestation än den i första matchen mot Lugi.

 

Vi pratade innan matchen om att viljan att spela försvarsspel var tvungen att vara större för att vi skulle få stopp på våra motståndare och att det är viktigt att springa hem om vi tappar bollen i vårt anfallsspel. Vi skulle försöka ha större tålamod i anfallsspelet och spela oss till bättre lägen innan avslut samt att försöka placera våra skott nere vid i målet då chansen för mål ökar markant då. Slutligen upprepade vi att fokusera på det vi själva kan påverka.

 

Matchen blev en jämn sådan, dock med OV Helsingborg i förarsätet konstant från 5-5 och framåt. Stundtals drog de ifrån med som mest 5 måls skillnad innan vi kröp ikapp och avslutade matchen i ett tremålsunderläge, vilket får anses vara ett okej resultat i förhållande till vår prestation som inte riktigt kom upp den klass som vi vet att vi kan hålla. Men stundtals glimrar vi till rejält och bjuder på ett fartfyllt anfallsspel med fina kombinationer och ett kämpande försvarsspel där vi hjälps åt.

 

Nya tag nästa helg då det vankas zonspel i Kävlinge! 

Referat: Ystads IF HF F11 Vit - Lugi HF F11 1
YIF HF Vit - Lugi HF 1
2023-02-05 19:41

Till att börja med så tackar vi Ella L och Mika som kunde ställa upp och spela med kort varsel när vi tyvärr drabbades av sjukdomar under lördagen, utan er hade det svårt att komma till spel!

 

Nästa reflektion handlar om Teknikhallen i Helsingborg, tänk vilka möjligheter det hade öppnat upp i Ystad att få ytterligare 3 handbollsplaner på den kompakta yta som man har i Teknikhallen i Helsingborg!

 

Matchen mot Lugi blev en oerhört tuff sådan. Vi hamnar i underläge direkt med 0-6 efter att vårt försvarsspel inte satt ihop och på grund av att vi hade svårt att hitta genom Lugis försvar framåt. Vi var helt enkelt inte med i början och trenden blev för svår att vända under matchens gång. Lugi var väldigt duktiga på kontringar och kunde plocka upp våra tappade bollar och kasta kontringspass över större delen av planen som deras spelare var bra på att fånga och omsätta i mål. Agnes kämpade på i målet och gjorde vad hon kunde för att stoppa de Lugispelare som mestadels kom helt fria mot henne.

 

Det viktigaste vi har att jobba med är att fokusera på vad vi själva kan påverka istället för vad domare eller motståndare gör när det går emot oss och försöka att inte låta frustrationen gå utöver vår prestation på planen. Det finns många saker vi kan förbättra rent tekniskt och taktiskt, men detta är grundläggande för att kunna hantera våra känslor och tankar i motgång.

 

Med det sagt gratulerar vi Lugi till en mycket bra match och hoppas att vi tar med oss många lärdomar från denna match som kan stärka oss i framtiden!

Dagens träning
2023-01-23 20:53

Dagen efter en tuff matchdag för båda lagen unnade vi oss en lite lugnare träning som inleddes med lite lek och samarbetsövningar. Det gav många skratt hos både deltagare och åskådare. Bra jobbat, tjejer! Nu laddar vi om tills på onsdag då vi kör på som vanligt igen.

Referat: Eslövs IK F11:1 - Ystads IF HF F11 Vit
Eslövs IK - YIF HF Vit
2023-01-22 17:09

Efter en grym första match bestod utmaningen i att hitta fokus och ladda om den till den andra matchen, något vi haft svårt för under den första halvan av säsongen. Med en så bra insats i bagaget från första matchen skulle det krävas mycket av våra tjejer för att motsvara den prestationen igen. Men det skulle visa sig att det blev ännu en fullträff i denna matchen.

 

Lagen hängde ihop fram till 3-3 innan vi gjorde ett ryck till 3-6 till den första time outen i första halvlek. Eslöv lyckades dock komma ifatt till 6-6 innan vi stängde igen rejält bakåt samtidigt som det visades upp ett fint anfallsspel där flera spelare hade viljan att gå framåt och göra mål. Från 6-6 hamnade vi i överläge 7-13 strax efter halvtid och som mest hade vi 8 måls ledning i slutet av matchen innan vi släppte lite på gaspedalen och fick konstatera att slutresultatet skrevs till 17-23 i vår favör.

 

Slutsatsen av detta sammandrag är att det är få saker vi kunnat göra bättre. Publiken bjöds på ett beslutsamt försvarsspel där vi hjälptes åt, vi hade fart i fötterna och vilja att kontra när vi vann bollen och i anfallsspelet utnyttjade vi både det som tränats i veckorna och att det fanns många spelare som hittade egna lösningar. Vi krigade som ett lag och visade glädje tillsammans som ett lag - att vara tränare för detta gäng idag var verkligen en fröjd!

 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS