Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
U-lag/HJ

Matchref: YIF U - HK Ankaret
2022-03-13 19:33

Sista hemmamatchen för säsongen och en chans att ta de där sista poängen som innebär säkrat nytt Div 1-kontrakt. För motståndet stod klara serietvåan HK Ankaret. En på förhand svår uppgift, men Ankaret förlorade senast mot Kristianstad och de kanske inte skulle vara där till 100% då de inte hade något att spela för.

Vi hänger med bra från start och kommer till bra avslutslägen där deras målvakt gör flera fina parader. Lagen följs sedan åt, men med fem minuter kvar gör vi tre raka mål och skaffar oss en fyramålsledning, 16-12. I halvlekens sista sekunder gör Albin Olsson 18-14 och vi är fortsatt fyra bollar upp när det är dags för pausvila.

Efter en lite sämre start med utvisning och för snabba avslut i svåra lägen knaprar Ankaret in och är bara ett mål bakom, 25-24, efter 47 minuter. Den avslutande delen är däremot helt och hållet hemmalagets och det är mål från olika positioner och på såväl kontring som i uppställt spel. Med drygt 5 minuter kvar är vi i ledning med 32-26 och matchen känns klar. Vi kostar på oss en missad straff på slutet, men tar en välförtjänt seger efter 33-29.

Poängen innebär säkrat Div 1-kontrakt och därför var det inte konstigt att sången i omklädningsrummet var extra hög efter matchen. Det bästa idag var att alla verkligen visade vilja och kampmoral. Detta var huvudanledningen till segern. Om vi ändå ska framhålla någon lite extra idag blir det Erik Svensson som sprang otroligt mycket med 8 egna mål och flera brutna kontringspass. Även Jonathan Engström som hittat målformen på sistone landade på 8 st. Ungtupparna Benjamin Knutsson och Teo Brink stod även för starka insatser och gjorde viktiga mål. Det finns många fler att lyfta fram egentligen för detta var en riktig laginsats.