Serie:Herr 1 södra   Tabell >>
Samling:15:45
Blek insats gav förlust mot Baltichov
2020-02-24 12:01
YIF U hade chans att ta två viktiga poäng i bortamatchen mot IK Baltichov i helgen som gick. Men det blev inte som man tänkt sig utan istället blev det en tung förlust med 26-31 (14-16) på bortaplan. Det blev inga poäng i bagaget med hem på den 37 mil långa hemresan tyvärr.

-Det var jäkligt blekt, vi var så rädda att förlora att det knöt sig, sa Tor Blendberg till YA.
Våra pågar var bra i inledningen av matchen och de hade ledning med 4-3 efter 7 minuter. Det var den sista gången de var i förarsätet i matchen. Baltichov tog greppet om matchen tidigt och ledde med sex mål redan efter 17 minuter. Strax efter halvtid var vi nästan ikapp igen vid ställningen 16-15, perioden direkt därefter var vi hack i häl i en femminuters period. Sen återtog Baltichov initiativet och utökade sin ledning allt eftersom.

-Tyvärr så gjorde vi en del misstag i andra halvlek och så var det fem bollar upp igen. Vi hade några bra perioder i matchen men generellt sett var det för dåligt, sa Tor vidare. Han plussade för kantspelaren Hampus Karlsson som fick klart godkänt.

Bästa målskyttar i YIF U blev Edvin Persson och Albin Broman med vars sex mål. Alla målskyttar och statistik i matchprotokollet. Mer om matchen i Ystads Allehanda (plusinlåst): Blekt Ystads IF U föll mot nästjumbon

Det blev ingen förändring i tabellplaceringen utan vi ligger fortfarande under kvalstrecket på plats nio. Det skiljer två poäng upp till IF Kristianstad ovanför strecket, dessutom har de en mycket bättre målskillnad. Nästa match spelas på hemmaplan på söndag den 1:e mars kl. 16:00. Då möter vi HP Alingsås som ligger på plats tio i tabellen. Fri entré - välkomna!