Samling:12:00
Damlaget vann premiärmatchen
2020-09-28 14:17
Bild: Hilde Andersson blev matchens lirare
Det blev en härlig seger i säsongens första match. Matchen YIF Dam vs Backa/Kungälv slutade 26-21 efter 18-9 i halvtid. Två poäng inkasserade och premiärmatchen är avklarad - härligt!

De första tio minuterna på halvleken är det kanske lite krampaktigt, men de avslutande 20 släpper vi på handbromsen. Där ser det riktigt bra ut både framåt och bakåt, sa Daniel Svensson till YA.
Efter halvtidsvilan ökade tjejerna på ledningen till 22-10. Med en sån stor ledning är det svårt att fortsätta att mala på, istället är det lätt att tappa fokus.

Som ledare försöker man få tjejerna att behålla trycket men det är möjligt att de omedvetet slog av lite på skärpan. Men den andra halvleken blev också väldigt sönderhackad av utvisningar, sa "Danne" vidare.

Sjumålsskytten Hilde Andersson fick priset som matchens lirare, hon blev dessutom bäste målskytt med sju mål. Näst flest mål gjorde Julia Nilsson med fyra baljor. Alla målskyttar i matchprotokollet. Mer om matchen i Ystads Allehanda: YIF-damerna tillbaka som vinnare: ”Tar med oss första halvlek”

Nästa match är HF Somby Skövde - Ystads IF HF som spelas på söndag 4/10 kl. 17:00. Länk till den matchen - klicka här.