Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Damlaget: Vinst i decenniets sista match
2019-12-23 13:38
Det blev en härlig revansch för Damlaget i årtiondets sista match. På hemmaplan, inför en fullsatt sittplatsläktare, besegrade vi Önnerditerna med 26-22 (12-13). Två poäng bärgade och revanschen blev en härlig julklapp som laget gav sig själva. 

Matchen var jämn fram till 40 minuter, då gör våra tjejer ett ryck från 16-17 till 21-17. Under den tidsperioden är det fem tjejer som svarar för målskyttet. Efter det rycket var vi i förarsätet resten av matchen.Starkt att ta ledningen och behålla den ända fram till slutsignal.  
De två främsta målskyttarna var Nina Djapanovic och Jessica Andersson Kihlberg  med 7 respektive 5 mål. Alla målskyttar i matchprotokollet. 

I en lätt haltande tabell ligger vi nu på 3:e plats i tabellen, framför oss har vi två farmarlag (HK S-hof och HF Somby/Skövde). För vår egen del har vi nu åtta viktiga matcher kvar innan serien är slut. Den första av dom är en nyckelmatch i kampen om en plats till Allsvenskan. Det är matchen mot IFK Kristianstad som spelas på bortaplan den 15:e januari. Planera in den i din kalender och häng med dit för att heja på oss.

Tack till alla supportrar som stöttat oss på hemmaplan det här året. Ni är guld värda! 

yif.se/Jörgen Hansson

Nyhetsarkiv
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners