Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Damlaget

Backa HK/ Kungälvs HK - Ystads IF HF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 01 december, 19:00
Plats:Mimershallen A
Serie:Dam 1 södra   Tabell >>
Samling:18:00
Damlaget vann borta mot Backa HK/Kungälvs HK
2019-12-02 17:28
Det blev en riktig kämpaseger för Damlaget i gårdagens svåra bortamatch. Segersiffrorna blev 25-23 efter YIF-ledning i halvtid med 14-13. Två mycket viktiga poäng med hem i bagaget och klättringen mot en topp-2 plats har börjat på allvar.    

Det var en på förhand svår match, speciellt eftersom Backa HK är ett farmarlag till SHE-laget Kungälv. Nu under VM-uppehållet är det speluppehåll i SHE och då passar farmarlagen på att förstärka med spelare från högsta ligan. Igår var det fem spelare med från Kungälvs SHE-lag.
- Jag är så jävla glad nu, sa Daniel Svensson till YA efter matchen. - Det kändes rätt så bra hela första och även i början av andra. Sen när de går upp till en tremålsledning, då visar vi upp en helt sanslös moral och kämpar oss tillbaka. Vi gjorde en kollektivt jättestark insats bakåt, där Jessica (Andersson Kihlberg) stack ut. Framåt sticker såklart "Nina" (Djapanovic) ut, med tio mål, sa "Danne" vidare.   

Bäste målskytt blev alltså (återigen) Jasmina Djapanovic med 10 mål. Hon var tätt följd utav Sandra Nilsson som gjorde 8 mål. Alla målskyttar i matchprotokollet - klicka här. Mer om matchen i Ystads Allehanda (plusinlåst): YIF:s damer tog blytung seger: ”En sanslös moral”

Det här var tredje raka segern. Nu ligger vi bara en poäng bakom trean IFK Kristianstad, det laget som just nu ligger på uppflyttningsplats i Division 1. Just IFK är det som står för motståndet i nästa match, vi möter dom på hemmaplan på söndag den 8:e december kl. 12:30. Som du förstår är det just då du skall finnas läktarplats för att heja fram våra tjejer. Det är fri entré - välkomna!

/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/3 16:00
33 - 22
Lör 9/3 14:00
20 - 20
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS