SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022
Damlaget

Välkommen till säsongen 2021-2022!
Damlaget 2021-2022

Överst fr. vä: Maja Persson, Julia Nilsson, Vilde Steinlund Hansen, Elin Jarl, Tomke Hedin, Wilma Birger, Sally Sivertsson.

Mitten fr. vä: Elin Steen, Agnes Asp-Rosengren, Michelle Fyhr-Seifert (Sportligt ansvarig), Julia Olsson, Erika Lellky, Christian Brink (admin/material), Alida Haraldsson, Maja Svensson.
Nederst fr.vä: Sandra Nilsson, Mikaela Lindeskog, Magnus Söderman (MV-tränare), Amanda Larsson, Daniel Svensson (huvudtränare) Stella Ohlsson, Jonna Jellbring, Amanda Larsson.
 
Saknas på bild: Alicia Fransson, Hilde Andersson, Louise Westerberg, Malin Hermansson, Tova Dahlberg.
Nationell idrottsutbildning för tjejer!
2022-06-27 14:48
Bild: Jeanette Lindeskog

Äntligen är det klart! Skolverket har beslutat att Ystad Gymnasium till skolstarten år 2023 får öppna upp för fem platser för flickor inom Nationell Idrottsutbildning (NIU) i nära samarbete med Ystads IF.

Skolan bedriver sedan ett antal år tillbaka Nationell idrottsutbildning inom handboll för killar och har sett behovet även för tjejer. Nu blir detta möjligt! Kvinnliga elever som vill studera på Ystads gymnasie kan nu göra det, samtidigt som de har möjlighet att elitsatsa på handbollen!


NIU-utbildningen på Ystad Gymnasium bedrivs i samarbete med Svenska Handbollsförbundet.

- En fantastisk möjlighet för alla tjejer att få en elitutbildning inom handboll i Ystad, säger rektor Lena Schmidt.

 

Michelle Fyhr Seifert är sportstlig ansvarig för YIF:s flickor/damer:

- Detta är något vi längtat efter länge och planerat för. Damhandbollen har inte varit lika framträdande tidigare men med YIF:s avancemang till allsvenskan blir det ännu mer intressant att ha NIU även för tjejer i Ystad. Tjejer födda 2007 kommer bli första årgången att kunna söka till utbildningen.

Parallellt vill Ystads Gymnasium fortsätta med den sk lokala idrottsspecialiceringen för de som inte kommer in på NIU. Det innebär att det totala antalet platser för de som vill kombinera sina studier med handbollen blir fler.

 

Vad är Nationell Idrottsutbildning?
Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska Handbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.
 
Mer information om NIU handboll: 
https://www.ystadgymnasium.se/program/nationell-idrottsutbildning-niu-handboll

Ansökan sker senast 1 december till handbollsgymnasiet och sedan sker uttagningar under januari månad i Ystad Arena.
 
Kontaktpersoner
Lena Schmidt, rektor
lena.schmidt@ystad.se

0709-23 07 04

Michelle Fyh Seifert, sportslig ansvarig YIF tjej/dam

michelle.seifert@yif.se
070-645 84 80

Danne snackar handboll!
2022-06-19 07:33
I avsnitt nummer 86 träffar en av Sveriges största handbollspoddar, "Vi snackar handboll", vår damtränare Daniel Svensson.
 
Såhär beskriver de själva avsnittet:
"En fyraårsperiod som har gett resultat och klubbens ambitioner är att spela i högsta ligan SHE. Möt Daniel Svensson, tidigare handbollsspelare i klubben och lyssna hur bland annat övergången gick till från att vara spelare till att bli först ungdomstränare och sedan engagera sig på seniornivå. Härlig personlighet!"
 
Lyssna gärna via länken:
 
Amanda Larsson förlänger!
2022-05-02 18:53
Foto: MN Photo
Lagbygget inför höstens spel i allsvenskan fortsätter och en trotjänare i damlaget förlänger nu ytterligare med klubben!
 
Daniel Svensson, huvudtränare YIF dam:
- ”Larre” är en lojal lagspelare som har varit med hela resan från div 3 till allsvenskan. Hon är en spelare som kan användas i princip på alla positioner över hela banan och har en förmåga att anpassa sig efter sin omgivning. Hennes spelförståelse och räckvidd gör henne till ett viktig pjäs i vårt försvarspel vilket kommer vara värdefullt även nästa säsong.
 
Amanda Larsson kommenterar själv kontraktsförlängningen:
- Det ska bli väldigt kul att representera den vita tröjan även nästa säsong! Det kommer bli spännande med de nya utmaningarna som väntar oss så jag hoppas vi ses i arenan till hösten!
 
Vi ser fram emot att ha en viktig spelare som "Larre" även kommande säsong!
 
#vitahjärtat
 
Mikaela förlänger två år!
2022-04-29 13:12
Bild: MN Photo
En av våra juniorer har skrivit på sitt första tvåårsavtal med klubben. Den mycket talangfulla målvakten Mikaela Lindeskog Thernström fortsätter i klubben och det är vi mycket glada över.
 
Daniel Svensson, huvudtränare dam:
- Mickan har gjort en riktigt bra första säsong i seniorsammanhang. Hon har gjort ett flertal fina prestationer i div 1 vilket har belönats med uttagning till riksläger.
Det känns alltid roligt att kunna kontraktera en egen produkt och det ska bli intressant att följa hennes fortsatta utveckling!
 
Mikaela kommenterar själv:
- Det ska bli väldigt kul att få fortsätta spela och utvecklas här i Ystads IF. Jag trivs väldigt bra här med laget så jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong!
 
Vi ser fram emot att se hur "Mickan" fortsätter att utvecklas framöver.
 
#vitahjärtat
Tilda Lilja klar för YIF!
2022-04-19 12:19
Foto: Bildbyrån
Tilda Lilja är nästa nyförvärv till vårt damlag. Hon ansluter från SHE-topplaget Lugi till Ystads IF under våren. Hon ska först spel klart SM-slutspelet med Lugi som just nu är i semifinal.
 
Daniel Svensson, huvudtränare YIF dam:
- I Tilda får vi en ambitiös och välutbildad 9:a som den gångna säsongen gjort riktigt bra ifrån sig som 3:a för Lugi i högsta serien, SHE. Hennes attityd och vilja att spela försvar är sånt som jag värdesätter högt. Med hennes längd och inställning är jag övertygad att Tilda även kommer ha få en god utveckling och tillföra en dimension till i vårt anfallsspel.
 
Tilda Lilja, V9:
- Det ska bli så roligt att börja i Ystad IF nästa säsong. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och är taggad på att fortsätta utvecklas tillsammans med laget. Klubben har höga ambitioner och det har även jag, så det kommer bli en spännande säsong!
 
Kontraktet är skrivit på två år, 2022-2024
 
Vi hälsar Tilda välkommen till klubben!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 04/08 16:24 
Ystads IF Handboll, 29/07 10:10 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners