SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Damlaget

Välkommen till säsongen 2022-2023!
Damlaget 2022-2023

Överst fr. vä: Ella Sonesson, Sarah Baudeneu, Vilde Steinlund Hansen, Louise Westerberg, Julia Nilsson, Emilia Persson, Maja Svensson.

Mitten fr. vä: Magnus Söderman ( målvaktstränare), Sally Sivertsson, Elin Steen, Maja Persson, Wilma Birger, Michelle Fyhr Seifert ( Sportsligt ansvarig)
Nederst fr.vä: Nora Rasmusson, Phlip Åkesson ( Fystränare), Amanda Larsson, Sandra Nilsson, Tilda Lilja, Daniel Svensson (huvudtränare), Mikaela Lindeskog Thernström.
 
Saknas på bild: Jonna Jelbring, Wilma Svensson.
Elitmålvakten Popaja till YIF!
2023-03-24 18:00
Foto: Bildbyrån
Hanna Popaja har de senaste fyra säsongerna vaktat målet i SHE-klubben LUGI. Hon har uppvaktats av flera utländska klubbar men väljer alltså Ystads IF som ny klubbadress!
 
Hanna har bl a meriter från juniorlandslaget och har varit stabil i damernas högsta liga under flera år. Med start säsongen 2023/2024 bildar hon målvaktstrio med Nora Rasmusson och Mikaela Lindeskog Thernström.
 
- Det känns väldigt spännande att fortsätta min handbollskarriär i Ystads IF. Det är en förening med väldigt höga ambitioner och målsättningar, där jag vet att jag kommer att kunna bidra med mycket. Jag ser fram emot att få en miljöomväxling i en stad där det andas handboll.
 
- Gällande min egen utveckling tror jag att Ystads IF kommer att passa mig mycket bra. Jag kommer att få jobba med en väldigt duktig målvaktstränare och vet sedan tidigare att jag har ett gott samarbete med Nora. Jag ser fram emot mina kommande två år i Ystad och tror verkligen att det kommer bli väldigt bra och utvecklande, säger Hanna.
 
Daniel Svensson är huvudtränare för YIF:s damlag:
 
- Det känns riktigt bra att vi kan knyta till oss en sådan klasspelare som Hanna. Hon har trots sina 21 år hunnit att skaffa sig ett vasst CV som innefattar massor av rutin från SHE där hon debuterade som 17 åring och ett antal U-landskamper. Hon är helt klart en spelare som kommer göra skillnad för vårt lag nästa säsong.
 
Det blir onekligen en spännande säsong i Allsvenskan att se fram emot! Välkommen till Ystads IF, Hanna!
 
Bästa målskytt i allsvenskan!
2023-03-21 10:29
Foto: MN Photo
Det har varit en minst sagt bra säsong för Maja Persson. Inte nog med att hon blev uttagen till årets All Star-team som bästa mittsexa. Efter sista omgången i Allsvenskan står det nu klart att hon även blir skyttedrottning med 139 gjorda mål denna säsong!
 
Stort grattis, Maja!
 
 
Steensäkert - Elin förlänger!
2023-03-20 10:22
Foto: MN Photo
Lagbygget inför kommande säsong i Allsvenskan fortsätter. Nu har ännu en tongivande spelare satt sin namnteckning på ett förlängningskontrakt 1+1 år.
 
Daniel Svensson är huvudtränare för damlaget:
- Elin Steen är en viktig förlängning. Hon är väl insatt i vårt spel och kan användas på alla niometerspositioner. Elin har under denna säsong brottats med en efterhängsen axelskada vilket påverkat hennes prestationer. Nu när hon kan köra fullt från uppstarten kommer hon garanterat att hitta tillbaka till den höga nivå hon har i sig.
 
- Det känns så klart jättespännande att fortsätta spela handboll i Ystad. Jag trivs väldigt bra i laget och i Ystads IF som förening och ser fram emot att få fortsätta utvecklas som handbollsspelare här, säger Elin.
 
Ystads IF ser fram emot att få njuta av Elin i den vita tröjan även i framtiden!
 
 
 
#vitahjärtat
Maja Persson i Allstar-laget!
2023-03-10 14:50
Foto: MN Photo
Vi börjar närma oss slutet av säsongen för våra damer och Handbollskanalen har utsett ligans bästa spelare. Maja blev utsedd till bästa mittsexa i allsvenskan och leder dessutom skytteligan inför sista omgången som spelas i morgon.
 
Läs hela listan på:
Stort grattis Maja! Vi är glada att vi har dig i laget även kommande säsong.
Julia Nilsson förlänger två år!
2023-03-07 08:00

Då kan vi presentera ännu en glädjande nyhet kring vårt damlag. Vår mittnia Julia Nilsson har förlängt med klubben i ytterligare två år. Julia är en viktig spelare med bra blick för spelet och där hon både är farlig med sina egna avslut men även hennes förmåga att sätta sina medspelare i bra lägen.

 

- Det känns otroligt kul att få möjligheten att vara en del av Ystads IF i ytterligare två säsonger. Jag trivs väldigt bra i miljön här och känner att jag har fått en roll som jag utvecklas mycket i samt trivs väldigt bra med. Under mina hittills tre säsonger i klubben har ambitionerna och tron på damlaget varit tydliga och klubben ger alltid oss som lag bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Jag ser framemot vad nästkommande två säsonger har att bjuda på, säger Julia Nilsson.

 
Daniel Svensson är huvudtränare för damlaget och han kommenterar kontraktsförlängningen:

 

- Detta är en väldigt viktig förlängning och pusselbit i lagbygget till nästa år. Julia är navet i vårt anfallsspel som hon styr på ett tryggt och säkert sätt. Denna säsongen har hon visat att hon behärskar allsvenskt spel och jag är övertygad att med hennes inställning till träning och match, inte har slagit i taket.

Vi ser fram emot att se Julia i den vita tröjan ytterligare två säsonger!

#vitahjärtat

Foto: MN Photo

Spelade matcher
Lör 11/3 16:15
21 - 25
Lör 4/3 14:00
30 - 19
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 13/03 09:49 
Ystads IF Handboll, 09/03 14:32 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS