Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Damlaget
FRI BUSS OCH ENTRÉ.
2024-03-17 20:14, Damlaget
Foto: Bildbyrån
På söndag spelar vårt damlag borta mot Alingsås 16.00. Det kan bli en historisk match då vi vid vinst, för första gången i klubbens historia kvalificerar oss för Handbollsligan.
 
Tack vare våra sponsorer HP Holding, Rune Brink Byggnads AB och Trinus Travel kan vi erbjuda bussresa inkl. entrébiljett helt kostnadsfritt för de som vill åka med! Enda kravet är att du klär dig i vitt...

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller. Vi kommer att bekräfta till alla som får plats på bussen senast onsdag. Bussen går från Ystad Arena 10.30 och beräknas vara hemma sent på söndagskvällen igen. Bindande anmälan sker till kansli@yif.se.
Damlaget
SKÅNELA HÄMTADE INGET I SKÅNE.
2024-03-16 17:29, Damlaget
Foto: Samir Popaja

Vid Allsvenskans näst sista omgång var det ingen tvekan om vem som satt i förarsätet. Från matchminut ett när Sarah inledde målgörandet var våra töser i ledning hela vägen till slutminut.

Det blev som väntat ingen direkt spänning mot Skånela som ligger på en tionde plats i serien.
Efter en stark inledning med 4-0 efter fyra minuter och Skånelas första timeout fortsatte de vitklädda att ha fullt fokus och vi gick till pausvila med 19-10.

Andra halvlek var tänkt att bli en transportsträcka men det blev lite för avslappnat och helt plötsligt var ledningen bara fem mål. Töserna tog sig tillslut samman och vann till slut med 33-22.

I och med dagens vinst fortsätter vi toppa tabellen och är nu klara för minst en kvalplats till högstaligan. Det blir en avgörande match nästa söndag mot Alingsås 16:00 där vi vid vinst blir seriesegrare och klara för uppflyttning till handbollens finrum – Handbollsligan! Matchen kommer att visas av Ystads Allehanda via deras hemsida.

Matchvärden Sparbanken Syd hälsade 1.138 personer välkomna till Ystad Arena och utsåg Lena Zivanovic Cvejic till matchens lirare.

Damlaget
I MORGON KÖR VI!
2024-03-15 08:00, Damlaget
Foto: MN Photo - #27 Elin Steen

Damlaget spelar sista hemmamatchen i Allsvenskans grundserie och allt står på spel.

Beroende på hur Bodens match slutar på ikväll kan denna match mot Skånela klockan 16.00 bli helt avgörande för YIF:s möjligheter till direktavancemang till Handbollsligan eller kval. Vi har allt i egna händer!

Töserna behöver med andra ord allt stöd de kan få så klä dig i vitt och kom till arenan. Köp din biljett online så undviker du köerna (förra matchen kom det 2.000 personer!).

https://yif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/249?S=0


Matchvärd: Sparbanken Syd

NYTT AVTAL TECKNAT!
2024-03-14 07:00
Bild: PolarCool
2021 drabbades flera av Ystads IF:s målvakter av hjärnskakningar och klubben valde då att teckna ett avtal med PolarCool AB som utvecklat produkten PolarCap.
 
PolarCap är en kylhjälm som används direkt efter en inträffad hjärnskakning, då den kan lindra konsekvenserna av skadan. De primära kunderna är sporter med förhöjd risk för hjärnskakning och Ystads IF var först ut i handbolls-Sverige med att tillhandahålla denna behandling.
 
- Vi är glada över att Ystads IF väljer att förlänga avtalet, vilket understryker deras engagemang för spelarsäkerhet. Ystads IF:s medicinska team är föregångare, och det är glädjande att PolarCap blivit en viktig pusselbit i klubbens medicinska arbete, säger Erik Andersson, vd på PolarCool AB.
 
I samband med detta utökades även samarbetet med Ellebogen Hjärnskakningsmottagning  (https://www.fysiohjarnskakning.com) där hjärnskakningsspecialist Victor Bull är en viktig resurs.
 
- Som lagläkare är jag glad och stolt över att Ystads IF tar problemet med hjärnskakningar på allvar. Att ha tillgång till PolarCool ger oss ytterligare ett verktyg i vår strävan att minimera följderna av en hjärnskakning, säger Ystads IF:s lagläkare Daniel Jerrhag.
PRESSMEDDELANDE.
2024-03-13 11:24
Foto: Star for Life Ukraine
Handball for Hope: Ett initativ av Ystads IF och Star for Life Ukraine!
 
I ett unikt partnerskap går Ystads IF samman med Star for Life Ukraine, en välgörenhetsorganisation med s.k. 90-konto, dedikerad till att stödja underprivilegierade och krigsdrabbade barn i Ukraina.
 
Tillsammans lanserar vi Handball for Hope, ett program utformat för att introducera handboll som ett sätt att stärka och läka barn som står inför utmaningarna med krig och fördrivning.
 
Vi inleder med ett pilotprogram i tre ukrainska skolor. Dessa skolor är inkluderande skolor för barn med talsvårigheter, skolor för barn med föräldrar som aktivt tjänstgör i armén och ett skolhem för många internflyktingar från östra Ukraina. Dessa skolor representerar våra första steg mot ett större mål, att skala programmet och nå så många barn som möjligt, för att tillgodose det akuta behovet av stöd och positivt engagemang.
 
Initiativet kommer att dra igång med en speciell insamlingsmatch som arrangeras av Ystads IF den 28 mars, där delar av intäkterna går direkt till genomförandet av satsningen. Det här evenemanget handlar inte bara om sport, det är en uppmaning till handling för alla som tror på kraften i gemenskap och sport för att förändra liv.
 
I nästa steg, förutom insamlingen av pengar, har Ystads IF och Star for Life enats om ett nära samarbete kring utbildning av lärare i handboll och även hjälp med handbollsutrustning som ska skickas till de Ukrainska skolorna.
 
Genom att stödja Handball for Hope-initiativet hjälper du oss att ge dessa barn en möjlighet att lära sig, leka och växa genom handbollen. Tillsammans vill Ystads IF och Star for Life Ukraine skapa ett bestående genomslag, erbjuda hopp och en väg framåt för barn som drabbats av krig.
 
Läs mer om Star for Lifes arbetet på www.starforlife.org
 
#vitahjärtat #starforlifeukraine #viställerupp
 
Nyheter från våra lag
Damlaget, 17/03 20:14 
Damlaget, 16/03 17:29 
Damlaget, 15/03 08:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS