SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Anders Persson slutar efter säsongen
2020-01-29 18:29

Det är med ett stort vemod och en stor portion ödmjukhet att berätta att vår målvakt Anders Persson slutar med sin handboll efter denna säsong. Anders har under innevarande säsong känt sig kluven till hur hans framtid inom handbollen ska se ut och i dialog med Marcus Lindgren och andra i ledningen, har vi gemensamt kommit fram till att vi med Anders stöttning och positiva inställning sökt efter en ersättare till säsongen 20/21.

Anders är en stor YIF profil och efter hans utlandsäventyr i danska Bjerringebro/Silkeborg och tyska GWD Minden valde Anders att flytta hem till Ystad (Kverrestad) för att fortsätta i sin moderklubb YIF. Nu sex år senare väljer Anders att lägga skorna på hyllan och fokusera mer på familj, jobb och annat som tar upp tiden utanför handbollen.

 

Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig: Att Anders slutar med handbollen är förstås väldigt tråkigt. Det lämnas ett stort tomrum i både omklädningsrum och på planen men allt har sin tid och för att få ihop livspusslet så måste obekväma beslut ibland tas. I vår process att hitta en ersättare så har Anders hela tiden varit stöttande och positiv i sin inställning och Anders har t.o.m. kommit med förslag på vilka målvakter som skulle kunna passa in i vårt lag, vilket tydliggör hur ödmjuk och förstående Anders varit i processen. Jag vill tacka Anders för alla år han varit YIF trogen och för alla fantastiska räddningar, utbrott och känslomässiga matcher han gjort för oss med vitt hjärta.

 

Det kvarstår dock en vårsäsong och vi hoppas självklart att Anders får avsluta på bästa möjliga sätt i föreningen som ligger honom varmast om hjärtat.

 

Anders Persson: Allting har en början och ett slut. Det började för mig vid sex års ålder med boll och lek i YIF. Men jag vet inte om det var så mycket lek, för mig var det redan då på fullaste allvar. Jag visste tidigt att det var handbollsproffs jag ville bli och Österporthallen blev som ett extra hem för mig. Jag spenderade all ledig tid i hallen för att få skjuta och rädda bollar. Ofantligt många timmar har jag lagt ner på handbollen. Och jag lyckades. Jag blev proffs. Jag har försörjt mig på handbollen, jag har levt min dröm! Men som sagt, allt har ett slut. När inte kroppen hänger med längre och när det inte är lika roligt att spendera alla dom där timmarna på handbollen, då är det dags att kliva av.

Nu krämar jag ur det sista jag har. Ännu finns chansen för det perfekta avslutet.

 

Läs mer vad Anders har att berätta på annan plats här på hemsidan.

 

Bästa handbollshälsningar

Ystads IF Handboll


Nyhetsarkiv
YSTADDERBY 26/112021-10-21 11:15
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners