SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Jerry Hallbäck inför YIF vs Hallby
2019-11-21 14:20
Derbyvinst senast och mycket bra spel på flera områden. Ett starkt arbetande försvar, där våra treor med Lasse Balstad och Mario Lipovac skall ges lite extra hyllning, bägge höll ihop det bra och fick bra träff på IFK Ystads skyttar. Alexander Borgstedt slet uppoffrande i försvarsspelet och framåt höll han extremt hög klass med sina genombrott och avslut utsida tvåor, härligt att skåda. När vi lyckades springa ifrån, var våra kantspelare i Jim Andersson och Hampus Andersson snabba som blixten och gav oss enkla mål. I det här derbyt var inte IFK Ystad ens nära, vi var faktiskt bättre på samtliga positioner.

Nu är den fighten stängd, ”back to basic” och extremt ödmjuka inför fortsatt spel tar vi oss an nykomlingen Hallby från Jönköping. Ett Hallby som spelat jämnt med många lag och ett lag som är luriga att möta. Här ställs vi mot ett kontringsstarkt lag som springer extremt mycket, vårt hemspring blir viktigt. Vi vill inte bjuda på de enkla målen i en sådan här match.

Hallby ligger i skrivande stund på trettonde plats och 6 poäng, med -34 i målskillnad. Det man skall ha med sig är att de har haft flera jämna matcher och tappat på slutet. Tabellen ljuger aldrig, men detta är ett lag som det krävs att vi förbereder oss på absolut bästa sätt.


Hallby har ett ungt lag med många intressanta spelare och vi lyfter som vanligt fram ett par killar och positioner som har gjort det riktigt bra hittills i Handbollsligan. Högst upp i antal gjorda mål ligger högersexan Charles Hugoson, en kontringsstark spelare, men även säker i sitt läge ute ifrån högersex. Den som gjort näst mest mål är Adam Tumba, även han en kantspelare, kontringsstark och bra i läget utifrån vänstersex. Deras mittnia Olle Ek, har ställt till det för många av lagen med kvicka genombrott och luriga skott. Här krävs verkligen extra uppmärksamhet. På mittsex spelar Robin Svensson, en spelare som vänt hemåt igen efter några säsonger i Redbergslids IK. Han har ett uppoffrande spel både i försvar och i anfall. På vänsternio positionen spelar Joel Järlfors och Martin Mårtensson, bägge har skottstyrka som det gäller att vara beredda på. Hallby har väldigt många spelare som åldersmässigt ligger mellan 22-24 år, de har kanske inte varit de spelare som stuckit ut mest under ungdomsåren. Men de är väldigt bra handbollutbildade och skolade, det är också det man ser när de lirar. Det här blir en spännande och häftig match.

Med dessa rader hälsar vi motståndarlaget Hallby, domare, funktionärer och all vår grymma publik välkomna till ny hemmamatch i vår borg, Ystad Arena. Det är fredagsmatch och det är afterwork med handboll på schemat. Det kan verkligen inte bli ”så mycket bättre”, om ni inte väljer det TV-programmet på lördag förstås.

Jerry Hallbäck
Herrtränare


Nyhetsarkiv
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners