SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Krönika: Sköna minnen från förra mötet med Hallby
2019-11-21 14:45

I den här matchen får vi stifta bekantskap med en nykomling i Handbollsligan. Vi möter IF Hallby från Jönköping, staden som också stoltserar med hockeylaget HV71 i SHL och med fotbollslaget Jönköping Södra i Superettan. Det är å ena sidan imponerande att man i Jönköping har flera idrottslag på så hög nivå. Fast å andra sidan är de ju plats 10 över de största städerna i Sverige.


Mycket har hänt sen vi mötte Hallby senast. Det är nu drygt 13 år sedan vi spelade mot dom i Jönköping i en match i Allsvenskan. En match som kunde avgöra om vårt herrlag skulle avancera till Elitserien igen. För under 10 års tid var YIF utanför den högsta ligan, en period som av vissa beskrivits som en väldigt lång ökenvandring. Men i matchen mot Hallby den 5’e mars 2006 hade vi chansen att ta oss upp i handbollens finrum igen.        

Jag själv var med på resan till Jönköping, min uppgift var att filma den eventuellt historiska matchen. För matchen skulle visas även i Ystad för supportrarna som befann sig på restaurang Bryggeriets ovanvåning. I denna lokal var det knökfullt och alla bar nog på en spänd förväntan. Våra pågar i Jönköping gjorde ingen av dessa Ysta’bor besviken, för det blev en klar vinst med 34-20 över Hallby. Tränaren Robert Hedin kunde känna sig nöjd med sin och spelarnas insats, samt stolt över att YIF åter skulle spela i Elitserien.


Det blev livat värre både i Jönköping, på vägen hem till Ystad och så klart även i Ystad. Laget blev hyllat med bubbel i vägrenen av familjen Netterheim i Höör. Kvällsposten och YA fanns på plats vid Österporthallen när bussen rullade in på parkeringen efter midnatt. Och löpsedlarna pryddes av YIF-spelare dagen efter. Som ni förstår var det ett minne för livet för alla inblandade.  


Det var ett härligt gäng Ysta’pågar som lirade i YIF den säsongen, laget var kryddat med endast få spelare utifrån. På bilden ser du tre av spelarna; Oscar Carlén, Pierre Gaum och Ola Netterheim. Tre spelare som betydde mycket för laget och som efter sin spelarkarriär har betytt mycket för föreningen i andra roller. Som en hyllning till laget har vi lagt upp alla bilderna, som Ronney Lantz tog, på vår hemsida i Bildgalleriet - klicka här.


När vi nu 13 år senare skall möta Hallby är det i Handbollsligan. Minnena från förra matchen har vi med oss, men de är historia nu. Fokus är på att göra ytterligare en solid insats. Jerry Hallbäck berättar på annan plats här på hemsidan om vilka spelare vi skall hålla ögonen på och du kan läsa en intervju med Hallbys mittnia Olle Ek på handbollsligan.se.      


Snart är det dags för match mot IF Hallby. Klä dig i vitt – visa vilket lag ditt hjärta klappar för! #vitahjärtat


Jörgen Hansson


Nyhetsarkiv
YSTADDERBY 26/112021-10-21 11:15
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners