Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Målsnålt men bra bakåt i förlusten mot Somby/Sköve
2020-02-17 09:55
Bild: Malin Hermansson storspelade i målet men trots det blev det förlust
Damlaget förlorade hemmamatchen mot Somby/Skövde i lördags, den slutade 15-19 efter 8-9 i halvtid. En tung förlust och poängtapp i kampen om direktplatsen till Allsvenskan. 

- 15 mål på hemmaplan duger inte, sa Daniel Svensson till YA efter matchen. -Vi gjorde väl fyra mål första 20 minuterna. Sen får vi med oss en utvisning mot slutet och hämtar in några bollar, och i paus var vi bara ett mål bakom. I paus snackade vi om att vi måste få igång anfallsspelet. För bakåt stod vi skitbra, sa Danne vidare. Tyvärr lyckades vi bara göra sex mål i andra halvlek. - Framåt var det inte bra. Det var energilöst och vi försökte ändra i spelet, men vi fick inte träff på någonting, fortsatte Danne.         
Efter 48 minuters spel var ställningen 13-14. Då fanns chansen att komma i kapp och ta sig förbi. Men istället drabbas vi av två utvisningar kort därpå och då går Somby upp i ledning med tre mål. Inte heller när utvisningsperioden är över lyckas vi komma ifatt utan istället blir det förlust med 15-19. 

Målvakten Malin Hermansson höll oss kvar i matchen i första halvlek, hon storspelade och det gladde. Framåt gör våra främsta målskyttar vars fyra mål vars, dessa gjordes av Jasmina Zhekovski och Jonna Jellbring. Alla målskyttar i matchprotokollet.

Mer om matchen i Ystads Allehanda (plusinlåst): YIF gick in i väggen – mäktade bara med 15 mål – ”Det duger inte”.

Nu väntar ytterligare 14 dagars uppehåll till nästa match, det är först söndagen den 1:e mars som vi möter Kroppskultur. Under tiden fram till dess kommer just "Kropps" och Somby att mötas. Kniper Somby båda poängen även i den matchen så kommer Kropps till Ystad med samma poäng som oss. I det läget kan matchen vara helt avgörande för vilket lag som kommer att ta direktplatsen till Allsvenskan. Den matchen vill du inte missa, så skriv in YIF vs Kroppskultur den 1/3 kl. 15:00 i din kalender redan nu.

yif.se/Jörgen Hansson     

Nyhetsarkiv
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners