Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Herrlaget
Referat: Ystads IF HF - Alingsås HK
Bilder, media och statistik efter YIF vs Alingsås HK
2019-12-06 11:07, Herrlaget
Foto: Pontus Encrantz fick göra debut i Handbollsligan igår (bild Jeanette Lindeskog)
Efter en svag inledning på matchen kom våra pågar direkt i underläge. Efter knappt 10 minuter ledde AHK med 6-2. En ny svacka inträffade efter 20 minuter när AHK går från ledning 10-8 till 16-8. De här svackorna gick inte att kompensera innan matchen var slut, utan vi förlorar med 25-31 efter 10-16 i halvtid.

Vad är anledningarna till förlusten? Det finns flera orsaker så klart, bland annat de tekniska felen. Vi gör 17 tekniska fel och Alingsås gör bara 11. - Vi serverade Alingsås segern på guldfat, sa Kim Andersson till Skånska Dagbladet. - Vi hade säkert 20 tekniska fel, 50 procent av dem var mina. Vi förivrade oss, kastade bort bollar, var för naiva. Vi var inte tillräckligt förberedda, sa Kim vidare. 
- Jag är jävligt besviken att de får komma hit och styra matchen här hemma, sa matchens profil Lasse Balstad till YA.
Herrlaget
Sur förlust mot Alingsås ikväll
2019-12-05 21:23, Herrlaget
Det blev ingen revansch mot Alingsås ikväll. Istället blev det förlust med 25-31. 

Hör vad Kim Andersson och matchens profil Lasse Balstad hade att säga efter matchen:

Mer om matchen imorgon fredag.

yif.se/Jörgen Hansson
Krönika: Två toppmatcher är vår tidiga julklapp till dig
2019-12-04 13:30

Har du ordnat julklappar på Black Friday, Cyber Monday eller på någon av de många julmarknaderna som ordnats runt om i Skåne? Man kan säga att julhandeln kommer tidigare och tidigare för varje år som går. De svenska handlarna har anammat de amerikanska koncepten fullt ut och det bidrar så klart till att julklapparna köps tidigare än någonsin. Det är inte alltid vi i YIF kan bidra med riktigt bra tidiga julklappar, men i år blir det så. För vi kommer att på hemmaplan möta både serieledarna Alingsås och de mångfaldiga svenska mästarna IFK Kristianstad innan det är dags för julledighet. För att det skall kännas som en kul jul krävs det förstås att det blir poäng för oss i de matcherna.


Först ut är mötet mot Alingsås HK. Laget som känns som en maskin den här säsongen. På 15 matcher har de bara förlorat två matcher, något som de är ensamma om i ligan. Förutom att de som lag ligger i topp är det flera spelare som ligger i toppen av de olika poängligorna. Gör man en snabb jämförelse mellan våra spelare och deras spelare ser det ut så här: De har två spelare före vår bäste målskytt. De har en spelare före vår bäste assistspelare. De har två målvakter före vår bäste målvakt. Möter man ett lag med individuellt skickliga spelare kan man oftast bara vinna genom en oljad lagmaskin. Eller så får man ta till den gamla klyschan; vilja slår klass.
Herrlaget
Matchens profil: Lasse Balstad
2019-12-04 13:20, Herrlaget
Foto: Jeanette Lindeskog

Lasse Balstad är försvararsgeneralen som styr upp försvaret i vårt herrlag. En viktig uppgift om laget skall nå sitt mål om att släppa in maximalt 25 mål per match. Han och den andra trean i mittförsvaret, oftast Mario Lipovac, har utvecklat det samspel som krävs att städa undan i mitten. Oavsett om det är anfallare som skjuter från distans, går på genombrott eller springer förbi i ett växelspel. 

Herrlaget
Jerry Hallbäck inför YIF vs Alingsås HK
2019-12-04 11:42, Herrlaget
Förra årets SM-finalister och laget som besegrade oss i kvartsfinalserien med 3-2 i matcher, med mål av Felix Claar i absolut sista sekunden. Den förlusten sitter fortfarande som en tagg i hjärtat på många av oss och den här matchen är såklart ett jäkla gött läge för revansch. Alingsås är ett lag som maler på, ligger ofta i toppen av serien och har en bred trupp med många unga och spännande spelare som bara är i början av sin handbollskarriär.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P16 (2003-2004), 07/12 18:03 
F11 (2008), 06/12 14:47 
 
HUVUDSPONSORER
Biljetter
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER