Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Damlaget

SERIENS SISTA MATCH!
2024-03-28 08:26
Foto: Bildbyrån - #32 Julius Lindskog Andersson
Det är en minst sagt tajt tabell inför kvällens sista omgång i Handbollsligan. Beroende på vårt och övriga lags resultat kan vi bli allt från tvåa till femma i tabellen inför slutspelet. Det är med andra ord en mycket viktig match mot Önnereds HK klockan 19.00.
 
Ikväll är årets välgörenhetsmatch där vi samlar in pengar till våra #viställerupp-projekt där vi bl a skänker pengar till Star for Life Ukraine och vårt Handboll för alla-lag. Det är fri entré så kom och fira in påsken med alla andra vitklädda. Biljetter finns att få på Himmaplan 9-12 eller i arenan från 17.00. Tänk på att vi räknar med mycket publik ikväll så kom i tid för att undvika köer.
 
(I pausen kommer vi att dela ut guldmedaljer till vårt damlag som blev seriesegrare i Allsvenskan.)
VILKEN HELG VI HADE!
2024-03-25 16:12
Vinnare av Allsvenskan 23/24.
Fantastiska framgångar för våra ungdomslag med fyra lag vidare till finalspel i USM. Dessutom blev vårt damlag seriesegrare i Allsvenskan och spelar nästa år i Handbollsligan!
 
Här hittar ni lite bildspel, artiklar och självklart länkar till matchen om man vill se den igen.
 
Ystads Allehanda:
Skånesport:
Radiosporten Sveriges Radio:
Handbollskanalen:
 OBS! Alla rättigheter till hör respektive nyhetssida och fotograf.
SERIESEGRARE!
2024-03-24 18:19
Foto: Andreas Narsell
I eftermiddags säkrade vårt damlag platsen i Handbollsligan kommande säsong 24/25 efter vinst mot Alingsås HK på bortaplan. Det märktes att det stod mycket på spel och första halvlek innehöll en bra dos av nervositet och vi gick till halvtidsvila 11-11.
 
Även andra halvlek var jämn fram tills det återstod cirka tio minuter, men då gjorde de vitklädda töserna ett ryck och vinsten var ett faktum. Slutresultatet skrevs till 22-29 och vårt damlag är nu historiska som det första i högstaligan från Ystad!
 
Ett stort tack till den nästan 150 man stora klacken som tillsammans med White Angels gjorde bortamatchen till en hemmamatch. Tack också till HP Holding, Trinus Travel och Rune Brink Byggnads AB som sponsrat med bussar och entrébiljetter.
 
På torsdag firar vi med töserna och guldmedaljerna kommer att delas ut i samband med herrarnas välgörenhetsmatch mot Önnered. Det är fri entré så kom och hylla dem!
 
#vitahjärtat #handbollsligannästa
SALLY ÄR REDO!
2024-03-24 07:00
Foto: Samir Popaja - #14 Sally Sivertsson

I eftermiddag spelar vårt damlag årets sista match i Allsvenskans grundserie på bortplan mot Alingsås HK 16.00.

Det är en match som kan vara helt avgörande för klubbens damverksamhet. Vid en eventuell seger är vi klara för Handbollsligan kommande säsong. Vid förlust är det kval som gäller!

Vi är ett stort gäng som kommer åka till Alingsås och för er som inte kan närvara har Ystads Allehanda bestämt sig för att köpa in och visa matchen gratis för alla. Stort tack för det!

NU KÖR VI, KONRAD!
2024-03-22 20:12
Foto: Samir Popaja – Konrad Rasmussen, huvudtränare YIF dam.

Han kom in som ny tränare för vårt damlag inför denna säsong och vilket fantastiskt jobb han har gjort! På söndag spelar vi klubbens viktigaste dammatch någonsin där en vinst betyder ett direktavancemang till handbollens absoluta finrum – Handbollsligan!

Vi åker till Alingsås uppbackade av flera bussar vitklädda fans från YIF-familjen och tillsammans ska vi göra allt vi kan för att ta hem seriesegern.

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar att åka med. Resan och inträdet är gratis eftersom våra sponsorer HP Holding, Trinus Travel och Rune Brink Byggnads AB står för kalaset! Anmälan sker till kansli@yif.se senast 12.00 i morgon, lördag.

Om ni inte har möjlighet att åka med kommer Ystads Allehanda att visa matchen gratis för alla via deras hemsida www.ystadsallehanda.se.

FRI BUSS OCH ENTRÉ.
2024-03-17 20:14
Foto: Bildbyrån
På söndag spelar vårt damlag borta mot Alingsås 16.00. Det kan bli en historisk match då vi vid vinst, för första gången i klubbens historia kvalificerar oss för Handbollsligan.
 
Tack vare våra sponsorer HP Holding, Rune Brink Byggnads AB och Trinus Travel kan vi erbjuda bussresa inkl. entrébiljett helt kostnadsfritt för de som vill åka med! Enda kravet är att du klär dig i vitt...

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller. Vi kommer att bekräfta till alla som får plats på bussen senast onsdag. Bussen går från Ystad Arena 10.30 och beräknas vara hemma sent på söndagskvällen igen. Bindande anmälan sker till kansli@yif.se.
Spelade matcher
Sön 24/3 16:00
22 - 29
Lör 16/3 16:00
33 - 22
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 25/03 11:42 
Ystads IF Handboll, 14/03 07:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS