SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022
Herrlaget

Välkommen till säsongen 2021-2022!
Herrlagets sommartrupp 2021-2022

Överst fr.vä:  Wilhelm Ernst (lämnat), Therese Kleman (sjukgymnast), Edvin Persson, Hampus Karlsson, Johan Dahlin, Jonathan Engström, Jörgen Rydberg (lagledare) och Christoffer Svensson.

Mitten fr. vä: Kasper Palmar, Marcus Gustavsson, Daniel Jerrhag (lagläkare), Philip Stenmalm, Knud Ronau Larsen, Anton Månsson, Philip Åkesson (fystränare), Pontus Encrantz och Jonathan Svensson.
Nederst fr. vä: Julius Lindskog Andersson, Hampus Andersson, Erik Hvenfelt, Marcus Lindgren (assisterande tränare), Kim Andersson, Jakob Nygren (lagkapten), Oscar Carlén (huvudtränare), Niklas Kraft, Jim Andersson och Dalibor Doder.
Hampus till Ligalandslaget!
2022-06-12 21:35
Foto: Bildbyrån
I helgen fick Hampus Karlsson åter igen ett fint bevis på vilken fantastisk säsong han gjort. Han blev uttagen i Ligalandslaget som har samling i Playitas 14-21 juni. I och med att Isak Persson från LUGI av okänd anledning lämnat återbud kallade förbundskapten Glenn Solberg in YIF:aren Hampus Karlsson som ersättare.
 
- Det blir härligt att resa till Playitas igen med så många lovande och duktiga spelare. Vårt fokus är att bygga en bra fysisk grund tillsammans och med fystränare Rickard Nilsson kommer det garanterat att bli en både lärorik och utvecklande vecka för såväl spelarna som ledare, säger Solberg.
 
Mikael Helmersson, som tecknade treårs avtal med Ystads IF förra veckan är också uttagen till lägret. Stort grattis till er båda och lycka till!
 
 
Landslagstalang från Flensburg klar för YIF!
2022-06-10 12:53
Mikael Helmersson

18-årige Mikael Helmersson är klar för Ystads IF fr.o.m. juli 2022. Mikael kommer närmast från SG Flensburgs Handewitts akademi och har senaste året även gjort avtryck i svensk handboll då Mikael blivit uttagen i både ligalandslaget och U20-landslaget.

Kontraktet med 9-metersspelaren sträcker sig till 2025 och blir en fin förstärkning till herrlaget kommande säsong.

Oscar Carlén, huvudtränare i Ystads IF:

- Mikael är precis den spelartypen som vi letat efter. En hybridspelare som kan spela både M9 och V9. Duktig såväl i man-man-spelet som skyttet utifrån. På så vis kompletterar han vår niometersuppställning på ett väldigt bra sätt till en säsong där det kommer bli mycket matchande. Mikael har haft fin utveckling i Flensburg de senaste åren och jag ser fram emot att bidra till hans fortsatta utveckling i Ystads IF.

Mikael Helmersson säger själv om kontraktet:

- Jag är jätteglad över att få komma till Ystads IF, det är ett superbra lag med en fin miljö runtomkring och jag är säker på att jag kan både utveckla mig och växa som spelare och person.

- Jag ser verkligen fram emot att få spela för de svenska mästarna och hoppas på en fin tid i YIF.

Statements from Flensburg Akademie:

- We are very happy for Mikael. Ystads IF is a top club with a long history of developing top class players. That’s what Mikael is striving to become and we got to know him as a person and player that is willing to do anything to reach his goals. We are sure that his time and effort at Flensburg Akademie and SG Flensburg-Handewitt has prepared him to conquer this next step in his career successfully. Mikael is a great fit for a Swedish champion and we are excited to see what the future holds for him. We wish him all the best.


/ Johan Volquardsen - director Flensburg Akademie

- Congratulations on signing with the Swedish champions. Its a great challenge and a reward for his development. He will be able to learn a lot more from players like Kim Andersson. I wish him all the best in his sporting career.

/Maik Machulla - head coach SG Flensburg-Handewitt

 

Tack för allt
2022-06-08 20:17
Foto: Bildbyrån

Säsongen är över och det är dags att ta farväl av några spelare som nu får andra klubbar eller uppdrag framöver. En officiell avtackning inför publik sker i samband med höstens ligapremiär!

 

HAMPUS LÄMNAR.

Efter nio säsonger i den vita tröjan går Hampus Andersson och YIF skilda vägar. Hampus har under sina nio säsonger i YIF varit en högt bidragande orsak till att YIF under i stort sett hela denna period tillhört toppen av svensk handboll.

Med sin speed, spänst och fartfyllda kontringsmål har Hampus blivit något av en inventarie i herrlaget och parallellt med detta har Hampus även jobbat hårt för insamling till diabetesfonden för att stödja forskningen vilket har varit väldigt uppskattat och beundransvärt.

Att du nu fick kröna ditt sista år för denna gången i YIF med ett SM guld är bara underbart!

 

Vi vill önska Hampus stort lycka till i sin fortsatta karriär och oavsett var det bär av så hoppas vi och tror att det finns ett vitt hjärta där inne någonstans.

 

JIM AVSLUTAR SIN KARRIÄR.

Det blev tre säsonger i den vita tröjan för Jim Andersson som nu tyvärr tvingas avsluta sin karriär på plan efter att ha ådragit sig alldeles för många hjärnskakningar.

Jim är en härlig glädjespridare och full av energi på planen som smittar av sig på hela laget. Genom sina kontringsmål och kraftfulla spel som höger 6:a i YIF:s herrlag har han om än i kavaj vid sidan av, fått avsluta som vinnare vilket vi verkligen unnar Jim.

 

Stort lycka till Jim med allt du tar för dig och hoppas verkligen att vi får se dig i Ystad Arena framöver oavsett.

 

DALIBOR LÄMNAR YIF.

Bolltrollaren Dalibor Doder slutar i YIF och kommer att representera IFK Ystad under kommande säsong. Det har varit en stor glädje att ha Dalibor med sin erfarenhet och rutin i laget. Dado är en spelare som alltid ger allt och när han inte spelar så är han en mästare på att dela med sig av sina idéer och tankar till kollegorna på planen.

Utanför planen är Dado även en mästare i att hålla en god stämning och har många rävar bakom öronen.

 

Tack för att du har varit en del av YIF och vilken härlig avslutning vi fick tillsammans.

 

Filip Pettersson, Edvin Persson, Erik Svensson och Pontus Encrantz lämnar YIF.

 

Dessa fyra herrar har farit in och ut i herrlaget under några säsonger och vi vill önska samtliga ett stort lycka till med sina nya karriärer inom handbollen. Vi vet att YIF hjärtat är stort och vem vet, kanske våra vägar korsas igen.

 

Ni har alla fått uppleva stora händelser inom ungdomshandbollen men även fått prova på både Handbollsligan och Europacupspel med YIF. Erfarenheten ni tar med er hoppas vi att ni delar med er av till era nya lagkompisar.

 

Stort lycka till och tack för allt ni gjort i YIF!

 

 

Intervju om SM-guldet!
2022-06-02 10:39
I morse gästade lagkapten Jakob Nygren och assisterande tränare Marcus Lindgren Radio Active och pratade om helgen som gick.

Missade du intervjun? Ingen fara, den går att lyssna på i efterhand via länken nedan.
 
Beställ sommarens snyggaste tröja!
2022-05-30 20:26
Nu har du chans att beställa en historisk tröja med guldtrycket "Svenska Mästare Handboll 2022". Den finns för både barn och vuxna i storlekar från 116-XXL och är tillverkad i skönt funktionsmaterial. Priset är endast 299 kr/person!

Beställning av tröja med storleksinfo sker till kansli@yif.se eller på Casa Blanca senast 8 juni. Därefter kommer vi att trycka alla tröjor och meddela så fort de är klara för avhämtning.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners