Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Herrlaget
SÅ STUDSAR MAN TILLBAKA!
2024-02-29 21:31, Herrlaget
Foto: MN Photo – Gripen

Efter senaste matchens dikeskörning var det åter igen båda händerna på ratten och fullt fokus framåt. Det var ett helt annat lag som ställde upp vid dagens match både i försvar och anfall. YIF inledde målskyttet och var faktiskt aldrig efter IFK i målprotokollet, från första till sista minut.

I paus hade våra vitklädda skaffat sig en femmålsledning 18-13 och när domarna Kliko/Canbro blåste av matchen visade tavlan 36-29.

Två superviktiga poäng är nu säkrade i kampen om Topp4-platserna inför kommande slutspel. Tack till alla er 2.025 som kom till arenan ikväll och skapade en underbar stämning.

Kvällens matchvärd Sparbanken Syd utsåg Erik Hvenfelt till matchens lirare och dagens matchboll var sponsrad av Hårstudion i Ystad.

Nu laddar vi inför nästa veckas Final4 i Svenska Cupen i Halmstad 9-10 mars. Cupguldet ska till Ystad!

Men vi ses redan på söndag när damlaget möter Boden i seriefinalen i Allsvenskan, 15.00 i Ystad Arena. Årets utan tvekan viktigaste match för töserna och de behöver allt stöd de kan få på läktaren!

Herrlaget
PRESSMEDDELANDE.
2024-02-29 18:30, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #5 Kim Andersson
Kim Andersson fortsätter ett år till i Ystads IF!
 
Det finns ett talesätt som lyder ”gammal är äldst” och det passar väl in på vår senaste förlängning. Ystads IF och Kim Andersson är överens om ett nytt ettårskontrakt som sträcker sig t.o.m. sommaren 2025.
 
Det innebär att Kim kommer att göra sin tionde raka säsong i YIF-tröjan sen han återvände hem till Ystad från proffslivet 2015.
 
- Kim är några år äldre än sina lagkamrater men som så många andra säger, ålder är bara en siffra. Kim håller allra högsta liganivå i sitt spel och jag är väldigt glad att vi får se honom ytterligare en säsong i den vita tröjan. Dessutom får Kim och Niclas Ekberg spela ihop och det kommer vara en spännande kombination för den svenska handbollspubliken, säger Marcus Lindgren som är sportsligt ansvarig i klubben.
 
Oscar Carlén är huvudtränare för YIF:s herrlag:
 
- Kim Andersson fortsätter att vara motiverad och bidrar till både poäng och segrar för oss. Detta var därför en viktig förlängning för oss och jag ser fram emot ytterligare ett år med handbollens ”evigt gröna träd”.
 
Själv kommenterar huvudpersonen förlängningen med klubben:
 
- Självklart kör vi ett år till! Om man är 22 eller 42 spelar väl ingen roll? Säsongen 24/25 blir min tionde raka i Ystads IF och jag är glad att få fortsätta vår gemensamma resa. Jag var där när de rev ÖP-hallen och jag kommer vara kvar när de river Ystad Arena, säger Kim med glimten i ögat.
Herrlaget
MÅNSSON ÄR REDO!
2024-02-28 19:00, Herrlaget
Foto: Bildbyrån - #2 Anton Månsson

Efter förra veckans nederlag i Partille är Carléns pågar rejält sugna på att ta ut revanschlusten på IFK Kristianstad i morgondagens Skånederby! Avkast 19.00 i Ystad Arena och biljetterna går åt som smör i solen, så missa inte handbollsfesten.

Klä dig i vitt och köp biljett via vår hemsida eller i arenan där kassan öppnar en timme före avkast!

Matchvärd: Sparbanken Syd
Matchbollssponsor: Hårstudion i Ystad

https://yif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/220?S=0

DET VANKAS RIKSLÄGER IGEN!
2024-02-27 12:06
Foto: Idrottsfoto
Åter igen är det många unga YIF-talanger som bjuds in till Riksläger 4-7 april i Nyköping. Det är totalt sju killar och två tjejer (dessutom systrar!) som är kallade till träning. Stort grattis och lycka till!
 
TJEJER:
 
Riks 3 – Födda ’07
Isa Lindberg
 
Riks 1 – Födda ’08
Elin Lindberg
 
KILLAR:
 
Riks 3 – födda ’07
Hannes Hölting Nilsson
Johannes Liljeberg
Adam Rosberg
 
Riks 1 – Födda ’08
Gad Andersson
Vincent Persson
Gustav Mundt
Albert Eriksson
 
DET BLIR EN INTENSIV VECKA.
2024-02-26 14:01
Foto: Bildbyrån/Samir Popaja
Det märks att det börjar bli dags att knyta ihop säckarna och att seriespelet bara har några få matcher kvar. På torsdag spelar herrlaget Skånederby mot IFK Kristianstad i en match som avgör vem som för tillfället parkerar sig på den åtråvärda fjärdeplatsen inför kommande slutspel.
 
För damerna är det en historisk match på söndag. Då kommer serieledande Boden till Ystad för en seriefinal. Vi har samma antal poäng så vinnaren har vi vinst en direktkvalificeringsplats till Handbollsligan inom räckhåll!
 
Med andra ord är det VIKTIGARE ÄN NÅGONSIN att vi får all hjälp vi kan från läktarplats. Klä dig i vitt och köp din biljett via vår hemsida:
 
Nyheter från våra lag
Herrlaget, 29/02 21:31 
Herrlaget, 29/02 18:30 
Herrlaget, 28/02 19:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS