SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

GAMEDAY! Toppmöte mot serieledarna ikväll
2021-03-03 10:07
Foto: Bildbyrån

Det är "crunch time" lite varstans i Handbollsligan just nu. Med en till två matcher kvar att spela står mycket på spel för de flesta lagen i ligan. Man spelar för ett förnyat kontrakt, för en säker plats i "ingenmansland", för en plats i SM-slutspelet eller för en plats högst upp på prispallen. För vår egen del spelar vi en match ikväll som kan komma att betyda mycket för resten av SM-slutspelet. 

 

Matchen Ystads IF vs IK Sävehof startar kl. 19:00 i Ystad Arena och det är fortfarande publikfritt som gäller. Däremot kan du se matchen på CMore med sändningsstart kl. 18:55 - länk till sändningen.     

 

Sävehof är laget som helt plötsligt befann sig som serieledare efter vinsten mot  Malmö i lördags. Med ny tränare och många nya spelare i laget tog det tid innan de blev en vass lagmaskin. Nu har de vunnit nio av de tio senaste matcherna sedan mitten på december och allt eftersom har de tagit kliv uppåt i tabellen - till att idag vara 1:a.  

 

- Jag är egentligen inte orolig efter det vi presterade senast men vi kräver mer av oss själva och varandra och detta är en perfekt match att visa det i. Samtidigt gör Sävehof det väldigt bra just nu och är i välförtjänt serieledning. De är samspelta och välsmorda så det blir en ny tuff nöt att knäcka för oss, säger Oscar Carlén till YA

Vårt förra möte var redan den 17:e september förra året, den matchen slutade oavgjort 28-28 efter att Sävehof gjort kvitteringsmålet med 15 sekunder kvar att spela. Sedan dess har båda lagen utvecklats och förfinat sitt spel. 

 

– De fick ny tränare den här säsongen och var inte lika bra då i höstas som de är nu. De har utvecklats mycket sedan dess och blivit mycket mer samspelta, säger Lasse Balstad till YA. 

– Sävehof är starka så vi måste absolut göra en bra match för att ha chansen men vi är definitivt redo att göra det. Vi ser fram emot matchen och får extra motivation bara genom att känna att vi har möjlighet att slå dem, säger Lasse vidare. 

 

Toppstriden i ligan är mer spännande än på många år. Vi har tre lag, Sävehof, Malmö och vi själva, på 38 poäng med vars två matcher kvar att spela. Matcherna som återstår avgörs idag och på lördag:

 

Ystads IF  
Ystads IF HF - IK Sävehof Ystad Arena
HK Varberg - Ystads IF HF Sparbankshallen A, Varberg
HK Malmö  
HK Malmö - HK Varberg Baltiska Hallen
IFK Kristianstad - HK Malmö Kristianstad Arena
IK Sävehof  
Ystads IF HF - IK Sävehof Ystad Arena
IK Sävehof - IF Hallby HK Partille Arena A

 

Hur slutar toppstriden? Vem tar serieguldet? Mycket står fortfarande skrivet i stjärnorna och samtliga tre lag har avgörandet i sina egna händer.

 

– Det är ingen idé att tänka längre fram än den här matchen eller på vad som eventuellt kommer att hända på lördag. Varenda match i ligan lever sitt eget liv, avslutar Lasse Balstad med att säga.

 

- De senaste dagarna har vi tagit ett helhetsgrepp för att komma upp i nivå både bakåt och framåt. Vi behöver göra en riktigt bra match om vi ska kunna vinna och vara med i kampen om seriesegern, säger Oscar Carlén avslutningsvis.

 

Mer inför matchen i Media

Kapten Balstad manar till kamp  Ystads Allehanda

Skånesnack med Hampus Andersson i Ystads IF Skånesport

 

Kvällens matchvärd är Sparbanken Syd. Nu kör vi! Forza YIF!

 

yif.se/Jörgen Hansson


Nyhetsarkiv
YSTADDERBY 26/112021-10-21 11:15
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners