SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Omstarten av Handbollsligan börjar idag - vi möter OV Helsingborg borta
2021-01-22 15:21
Mitt uppe i brinnande herr-VM är det dags att återuppta matchandet i Handbollsligan. Det tillhör inte vanligheterna att vi startar förrän VM är slutspelat, men eftersom vi är mitt i en pandemi så behöver en del matcher flyttas av förklarliga skäl. Ikväll kl. 19:00 skall vi spela den uppskjutna bortamatchen mot OV Helsingborg, den ser du bäst på CMore med sändningsstart kl. 18:55 - klicka här.    
Det här är ett returmöte eftersom vi mötte OV i Ystad den 18:e november. Den matchen vann vi med 29-24 (17-11) och det var en match som svängde fram och tillbaka. Vår främste målskytt var Lasse Balstad som gjorde sju mål. 

I den förra matchen var inte OV:s främste assistspelare, Mattias Thynell, tillgänglig för spel. Dessutom har OV värvat förre YIF-spelaren Henrik Knudsen. Två viktiga pjäser har alltså tillkommit för OV när laget nu återhämtat sig ifrån en svår sjukdomsperiod med många som drabbats av Covid-19.   

OV har fått en dimension till med Knudsen, säger Oscar Carlén till YA. - Under uppehållet körde vi först en period med lite mer fys. Sedan ungefär åtta dagar har vi kört mer handbollsbetonat och det har känts som bra träningar. Vi ligger bra till. OV är ett lag som egentligen skiljer sig ganska mycket från det vi möttes i höstas, säger Oscar slutligen.

- Jag själv tycker vi kommer väl förberedda för vårsäsongen och jag är mer än nöjd över hur handbollsträningarna har sett ut i januari. Vi är fullt medvetna om vår tabellplacering men vi har en stor tro på det vi håller på med och fortsätter vi bara på den inslagna vägen som vi hade mot Redbergslids x2 och Malmö så vet vi att poängen kommer trilla in, säger OV Helsingborgs tränare Toni Johansson till OV:s hemsida.

Mer inför matchen i Media
Inför Ystads IF OV Helsingborgs site

Nu hoppas vi att våra pågar byggt upp sin fysik rejält inför de prövningar som väntar. Det återstår att spela 12 matcher, varav två i EHF Cup, under de 44 kommande dagarna. Speciellt under februari kommer spelschemat vara späckat. Vi håller tummarna för att vårterminen skall bli succé - Forza YIF!

yif.se/Jörgen Hansson 

Nyhetsarkiv
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners