SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

GAMEDAY! Dags för El Clásico på bortaplan
2020-12-09 12:35
Revanschläge ikväll när vi spelar returmatch mot LUGI i Lund. Vi förlorade på hemmaplan för knappt fjorton dagar sedan i Ystad Arena i en match som länge och väl var jämn, men där vi tillät dom dra ifrån de sista fem minuterna till en vinst med fem mål. Därför är det LUGI som är favoriter i returmötet och för vår del är vi underdogs - en position som brukar passa oss väl.

”Det saknas ett antal spelare men det är inte dem det handlar om nu. Vi har bra kvalitet i truppen även i övrigt" säger Oscar Carlén till YA.

Matchen startar kl. 19:00 och du ser den på CMore med sändningsstart kl. 18:55 - klicka här. 
"
"När vi förlorade hemmamatchen mot Lugi fallerade bland annat försvars- och målvaktsspelet. Vi måste få bättre träff den här gången. Visserligen hade Lugi en jobbig match mot Malmö så sent som i måndags men det är unga killar som återhämtar sig snabbt. De har ett kompetent lag med duktiga spelare över hela linjen och hör definitivt hemma i ett slutspel" säger Oscar vidare.

Vi har visat att vi kan mäta oss med de bästa lagen i Sverige, säger Lugis tränare Marc Uhd på deras hemsida. 
De vill nog gärna ha revansch på oss. Ystad är ett bra lag som har varit helt fenomenala i de senaste matcherna mot Kristianstad. Det gäller att vi sätter försvarsspelet i första hand. Vi hade okej koll på Kim Andersson senast, men vi får samtidigt acceptera att han är en klasspelare, säger Marc Uhd och fortsätter:
Vi ska komma med samma inställning som vi haft på sistone och se om vi kan rå på Ystad. De har mycket kvalitet som vi måste se upp med, säger han avslutningsvis.

Lugi är ett lurigt lag att möta där spelmotorn Casper Käll, vänsternian Karl Wallinius och högersexan Isak Persson är spelare som ligger högt upp i Handbollsligans topplistor. 
- Karl Wallinius toppar Handbollsligans skytteliga med 96 mål
- Isak Persson ligger två på samma lista med 90 mål (varav 23 straffmål) 
- Casper Käll ligger på 17:e plats med 64 mål.

Som jämförelse är det bara Ludvig Hallbäck hos oss som finns med på topp-17 i skytteligan

Samtliga tre nämnda Lugi-spelare ligger på topp-10 i MEP-ligan för hela Handbollsligan. Att få stopp på dessa tre måste vara fokus för att kunna rå på Lugi just nu. Dessutom är deras målvakt Simon SEJR JENSEN het och ligger på 8:e plats i Målvaktsligan med 36% räddningar. 

Får vi till en fullträff liknande den mot IFK Kristianstad på bortaplan så bör vi ha en chans att ta poäng. Men som vanligt vill det till att vi tar med passion, glädje och kampanda med i bussen till Lund för att vi skall kunna få den möjligheten.   

Mer inför matchen i Media:
Marc Uhd inför returmötet mot Ystad i Handbollsligan LUGI:s site

Forza YIF!

yif.se/Jörgen Hansson

Nyhetsarkiv
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners