SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Jerry Hallbäck: Tufft & hårt Skåndederby på G
2020-02-06 16:12
Bild: Jerry Hallbäck har koll på taktiken inför matchen mot Malmö (foto: Jeanette Lindeskog)
Söndagens förlustmatch mot Alingsås sved såklart, vi spelar riktigt bra under första halvlek och får ut mycket av det som vi förberedde oss på i både försvar och anfall. I andra halvlek höjer AHK upp aggressiviteten i försvaret och i sina anfallsattacker, skaffar sig momentum och där är de riktigt vassa i sin hemmaborg. Vi gör under samma period ett antal missar och tekniska misstag som blir tuffa för den totala matchbilden.

Nu är det ny match och nya förutsättningar.  HK Malmö står för motståndet denna fredagskväll och det kommer garanterat bli härlig fredagsunderhållning! Ett Malmö som inlett starkt efter uppehållet, vinst direkt mot IFK Kristianstad och vinst mot OV Helsingborg. Malmö jagar AHK om förstaplatsen och dessa båda lag har varit klart jämnast sett till säsongen hittills. Bägge lagen har en härlig bredd och många matchvinnare samt att de sällan går ner sig och spelar alltid tätt, tufft och kompakt försvarsspel. Vi har redan mött Malmö två gånger; seriepremiären vann vi med 25-21 och i slutet på november månad vann Malmö med 28-25. Så vi pratar revanschläge, vi pratar derbykaraktär och vi pratar om två väldigt bra lag som kommer att sälja sig rejält dyrt!

På spelarfronten kan vi nämna väldigt många i Malmö. De har kanske serien bredaste trupp och är tunga att möta; en niometersuppställning som är namnkunnig och skyttestark, vassa kanter och målvakter som ofta lyckas ha en hög procent. Vi väljer att lyfta fram de som producerat mest i spelarstatistiken och sen får ni läsa på resten på egen hand. På tredje plats i skytteligan hittar vi högersexan Hampus Olsson. Han har lyckats pricka rätt hela 122 gånger, bra i läget, kontringsstark och säker straffskytt. Magnus Persson ute på högernio lägger mycket mål, är klurig i skotten och viktig för Malmö. Anton Blickhammar har varit i Malmö några säsonger, gör sällan en dålig insats, stark i genombrott och hoppskott. Kassem Awad är lagets försvarsgeneral, stor och rejäl, bra på att täcka skott och har den här säsongen spelat mycket anfallsspel också. Sist men inte minst i den här samlingen blir skyttestarke Viktor Östlund. Ny för den här säsongen och som har haft lite otur med skador, nu tillbaka och en som vi verkligen får se upp med.

Höj rösten, heja hårt och bjud upp till en härlig inramning, ta en afterwork och kom till Arenan denna fredagskväll. Nu blir det åka av! Hjärtligt välkomna.


yif.se/Jerry Hallbäck


Nyhetsarkiv
YSTADDERBY 26/112021-10-21 11:15
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners