SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Hur ser januari ut för herrlaget?
2020-01-03 10:35
Än så länge är vårt herrlag på ledighet. En välbehövlig sådan dessutom. Från slutet av november till sista matchen i december blev det sju matcher på 30 dagar. Det var mycket som hände på dessa dagar i form av matchförberedelser, träning, match, smälta & analysera matchen som spelats och därefter börja om på nytt igen. Ena matchen skall man förbereda sig för ett lag som spelar ett anfallsspel med betoning på sju mot sex spel. Andra matchen skall man förbereda sig på ett lag som spelar utgrupperat försvarsspel. Tredje matchen förbereder man sig på ett lag som kontrar en sönder och samman vid minsta misstag.

Inte ens serieledarna Alingsås klarade av att vinna alla sina matcher i december. De förlorade på hemmaplan mot HK Varberg och spelade oavgjort mot RIK. Nu är det istället HK Malmö som är serieledare under EM-uppehållet.            
När väl Handbollsligan drar igång igen i slutet av januari blir det åter intensivt. Vi själva kommer att spela tre matcher på 10 dagar. I tur och ordning möter vi OV Helsingborg, Alingsås HK och HK Malmö, tre motståndare som vi förlorade mot innan juluppehållet. Ett tufft öppningsschema alltså.   

Just nu är det idag 26 dagar till nästa match i Handbollsligan. Då, onsdagen den 29:e januari, möter vi OV Helsingborg på hemmaplan. Vad händer fram till dess? 

Pågarna är redan igång med fysträning på egen hand. Det blir många fyspass som klaras av under januari! På onsdag i nästa vecka är det dags att återuppta den gemensamma verksamheten, då börjar man med fystester. På torsdagen återupptar man handbollsträningen. Då startar en period med hårdträning där vissa dagar innehåller dubbla träningspass, den perioden varar drygt två veckor. 

Det blir två träningsmatcher innan serien drar igång. Den första av dem är mot USA:s landslag, det landslaget som Robert Hedin är förbundskapten för. De är på en turné i Skandinavien och en av matcherna blir alltså mot oss. Matchen YIF vs USA spelas den 23:e januari kl. 16:15 i Ystad Arena.   

Den andra träningsmatchen blir mot norska Kolstad lördagen den 25:e januari kl. 16:00 i Ystad Arena. Det är Lasse Balstads förra klubb som då besöker Ystad. Efter den matchen återstår det bara några dagars träning innan Handbollsligan återstartar. 

Alla timmar som ägnas åt fys- och handbollsträning under januari skall ligga till grund för bra prestationer i de resterande 11 matcherna i Handbollsligan. Det kommer att bli stentufft att ta en topp-4 placering, men det är dit man måste sikta om målsättningen är att gå långt i SM-slutspelet. 
      
yif.se/Jörgen Hansson

Nyhetsarkiv
YSTADDERBY 26/112021-10-21 11:15
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners