SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Jerry Hallbäck: Svenska Mästarna kommer på besök
2019-11-12 10:50
Nu är det en period där matcherna duggar rejält tätt. Lugi på onsdagen, ny match mot svenska mästarna IK Sävehof på tisdag och sedan ett hett Ystad derby mot IFK på lördagen. Häftiga matcher och det är exakt det som vi tränar för.

Revanschen mot Lugi satt extra gött, en bra match där många åter igen bidrog. Jim kontrade in bollar ute på högersex, Kim Andersson sköt rejält och visade hög klass. In kom Dalibor Doder med kvickhet och smartness, detta är en spelare som verkligen kommer att bli bättre när det drar ihop sig. En tung och viktig seger på bortaplan som gör att tabelläget spetsar till sig rejält redan nu och ser vi framåt inför mötet på tisdag, kan det spetsas till ytterligare, viktiga poäng och spännande fight står på spel.

IK Sävehof som är regerande mästare blandar spel i handbollsligan med spel i Champions League, extremt utvecklande matcher för detta unga lag. Nu ser man en bit in i serien, att även om de matchar hårt, får de med sig saker i de internationella matcherna som gör de bättre och säkrare i spelet i handbollsligan.

När man pratar IK Sävehof och de spelare som idag driver laget är det främst niometerspelarna William Bogojevic (-97), Jonathan Edvardsson (-97) och Gzim Salhili (-98) som man kartlägger lite extra. Ystad publiken får kolla lite mer på dessa tre unga herrar. William ”Bogo” är skytten som levererar kraft och skottstyrka, Edvardsson speluppläggaren med vassa genombrott och slutligen Gzim med finurligt skytte och rörelser som ställer till det för motståndarna. Nu är inte Sävehof enbart dessa tre, starkt kantspel, framförallt från Sebastian Karlsson ute på högersex och säkert målvaktsspel från isländske August Egli Björgvigsson, han har ställt till det för många av lagen hittills. Ett sent nyförvärv i Pouya Norouzinezha, iransk landslagsspelare som beskrivs vara en kraftfull skytt och explosiv i man mot man spelet, skall bli spännande att se vad det är för kvalitéer han besitter.

Nog om detta, nu vässar vi klorna och tar tag i taktpinnen igen. Detta är vår hemmaborg och här är det vi som regerar och bestämmer takten tillsammans med vår goa’ hemmapublik.

Välkomna till Ystad Arena önskar vi IK Sävehof, domarna och funktionärer samt all övrig publik, handboll är bäst live.

Jerry Hallbäck
Herrtränare


Nyhetsarkiv
YSTADDERBY 26/112021-10-21 11:15
GAMEDAY mot RIK 19.002021-10-05 15:06
Vilken Kraftmätning!2021-09-21 21:47
Tung förlust mot LUGI2020-11-29 11:58
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners