Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Matchens profil: Erik Hvenfelt
2019-10-30 09:54

Erik Hvenfelt är målvakten som i förra veckan tecknade ett nytt avtal med oss. Det innebär att Erik spelar i YIF-tröjan i minst två år till, vilket vi skall vara väldigt glada för. Vissa säger att det finns stora likheter mellan honom och Peter Gentzel, det om något är ett gott betyg. 

Eriks moderklubb är Nödinge SK, en förening som man hittar i det lilla samhället Nödinge strax nordöst om Kungälv och ca. 2 mil från Göteborg. Därifrån tog Erik steget till den största ungdomsföreningen i Sverige, alltså IK Sävehof i Partille strax utanför Göteborg. Under tiden Erik lirade i Sävehof fick förbundskaptenen för P98-99 landslaget Jerry Hallbäck, och förbundstränaren Marcus Lindgren, upp ögonen för honom. Tack vare det spelar Erik nu i YIF-tröjan.       


Erik, som har gjort 31 matcher i U-landslagslaget, utnyttjar ofta sin längd på 196 centimeter – räckvidd betyder mycket för en målvakt. Trots att han bara är 20 år har Erik ändå visat en högsta nivå som räcker till för att avgöra matcher i Handbollsligan. I matchen mot ett av topplagen i ligan, IFK Skövde, fick Erik fullt förtroende och förvaltade det genom att rädda 36% av skotten, varav flera viktiga räddningar i slutet av matchen.  


Visste du om att Erik jobbar på Ystads Energi om dagarna? Inte konstig att han kommer laddad till matcherna. Dessutom ger han mycket positiv energi till hela laget. Efter en bra räddning kan han blixtra till och visa massor av positivt laddad glädje. En riktig publikfriare är han vår Erik!    


Nyhetsarkiv
Storseger över Lugi!2020-03-03 21:20
Dags för El Clásico! 2020-03-02 10:09
Derbyseger!2019-11-17 14:01
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners