Serie:Herr 1 södra   Tabell >>
Samling:14:45
YIF U herr: Förlust mot IF Kristianstad innebär kval neråt
2020-03-16 14:44
I den viktiga hemmamatchen för YIF U i lördags fanns förnyat kontrakt i potten för både YIF U herr och IF Kristianstad. Tyvärr förlorade våra pågar den publikfria matchen med uddamålet, resultatet skrevs till 28-29 efter YIF-ledning med 17-13 i halvtid.

Trots att vi hade en ledning med fem mål (20-15) efter 35 minuters spel så lyckades vi inte försvara ledningen. Efter 43 minuter var ställningen 23-23 och efter drygt 48 minuter hade IFK gått förbi. Därefter kom vi inte närmre än underläge med ett mål. Oavgjort har räckt för förnyat kontrakt så ni förstår varför det var riktigt deppigt efter matchen.
-Just nu är man tom, jävligt tom. Det var inte så här man ville spendera en lördagskväll, sa tränaren Tor Blendberg till YA direkt efter matchen. - Tror att vi hade sex-sju frilägen och straffar som vi borde gjort mål på, så det var inte bara i slutminuterna det avgjordes. Jag vill inte kalla det orutin, för Kristianstad har också ett ungt lag, men vi hade inte marginalerna med oss, sa Tor vidare.

Förlusten innebär att vi måste kvala för att kunna stanna kvar i Division 1, men ett sånt kval kan inte spelas nu på grund av Svenska Handbollsförbundets direktiv. -Som det er ut nu kommer förkvalet igång tidigast i mitten av april, och det är klart att hälsan går före idrotten. Vi får ta ledigt en vecka nu och slicka såren, sa Tor slutligen.

Högersexan Hampus Karlsson blev bäste målskytt med tio (!) mål, Vilhelm Ernst blev näst bäste målskytt med sju mål. Alla målskyttar i matchprotokollet. Mer om matchen i Ystads Allehanda: Division 1: YIF-grabbar tappade femmålsledning – tvingas till återkval.  Den slutliga tabellen hittar du här.

Så fort vi vet om det blir kval i april kommer du att kunna läsa det här på yif.se.