Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
U-lag/HJ

Ystads IF HF U - IK Lågan
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 15:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Herr 1 södra   Tabell >>
Samling:13:45
YIF U: Storseger över Lågan!
2020-03-08 11:52
Bild: Fokuserat i försvaret och målrikt i anfallet för YIF U (Foto: Jeanette Lindeskog)
Igår var en bra dag för våra unga pågar i utvecklingslaget YIF U. Först besegrade dom IK Lågan med 36-24 (18-12 i halvtid) och senare kunde de klättra upp över nedflyttningsstrecket. Det sistnämnda tack vare att IF Kristianstad bara tog en poäng i sin match mot Baltichov. Hoppet lever om att klara sig kvar utan kval.
Det var ett ungt lag som YIF U ställde på planen - den äldste spelaren har precis fyllt 20 år. Men det man kan komma långt med talang och ungdomlig entusiasm, det visade våra pågar genom att vinna med hela 12 mål. 

De två bästa målskyttarna blev Edvin Persson och Hampus Karlsson med vars sju mål. Erik Svensson kom nästan upp i samma antal med sin sex mål. Två kantspelare bland våra tre bästa målskyttar alltså. Alla målskyttar i matchprotokollet. 

Det återstår nu enbart en match i serien och den är mot IF Kristianstad. Vinst eller oavgjort i den matchen  innebär att YIF U klarar sig utan kval, förlust innebär däremot kval. Årets viktigaste match spelas i Ystad Arena på lördag den 14:e mars kl. 16:00. Då behöver våra pågar allt stöd som går att uppbringa ifrån oss YIF-supportrar. Det är fri entré - välkomna!

yif.se/Jörgen Hansson        

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS