Serie:Herr 1 södra   Tabell >>
Samling:13:45
Säker seger för YIF U mot HK Farmen
2020-02-17 10:34
YIF U fortsatte i vinnarspåret som skapades i onsdags mot Anderstorp. Igår söndag vann man mot LUGI:s farmarlag HK Farmen i Ystad Arena med 28-22 (12-9 i halvtid). Fyra poäng in på kontot i förra veckan och läget ser lite ljusare ut helt plötsligt. Härligt!

-Jag är jättenöjd. Vi hade en tydlig matchplan och grabbarna höll den bra, sa Tor Blendberg till YA. I den här matchen var det enbart en spelare från herrlaget med och det var högersexan Filip Pettersson. En stark prestation av i princip ett rent U-lag alltså.
Våra pågar tog ledningen efter knappt åtta minuter och höll den därefter ända till att hesa Fredrik tjöt efter 60 minuter. Ledningen var uppe i fem mål efter 40 minuter vid ställningen 17-12 och till slut vann vi med sex mål. Både två poäng och sex plusmål med resultatet av insatsen igår

- Tycker att Pontus Encrantz visade jättefint målvaktsspel, och så vill jag plussa för Wilhelm Ernst för en riktigt bra andra halvlek, sa Tor vidare. Bäste målskytt blev just Wilhelm Ernst med sju mål, näst flest mål gjorde Albin Broman med sina sex mål. Alla målskyttar i matchprotokollet.

Mer om matchen i Ystads Allehanda (plusinlåst): YIF U vann säkert mot Farmen

Tabelläget är oförändrat med en 9:e placering för YIF U. Skillnaden är att vi enbart har två poäng upp till strecket och säker mark. Det som återstår av serien är fyra matcher för vår del, vi möter lagen på platserna 8, 10, 11 och 12. Ett lite enklare spelschema återstår alltså.