Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 3
22 - 19
Kävlinge HK Orange
Ystads IF HF 322 - 19Kävlinge HK Orange

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 15:00
Plats:Ystad Arena A1
Serie:F12 Syd Nivå 3
Samling:14:00, Ystad Arena (baksidan mot Ungdomens hus)
Aktivitetsinfo: Då är det dags för årets sista seriematch. Ta med matchkläder (vit tröja), vattenflaska och något att äta. Lämna smycken hemma.

Som vanligt börjar vi med en kort promenad så ta med träningsoverall, ev. jacka samt skor att gå i.

Efter matchen är det eftersnack och dusch så kom även ihåg ombyte, handduk etc.

Före vår match spelar vårt lag i nivå 1 också hemma i Arenan så kom gärna tidigare och se deras match som börjar 12.30.
Skön vinst i nivå 3
2024-03-25 10:52

Det kändes lite märkligt att få en så snabb returmatch mot Kävlinge samtidigt som det gjorde det enklare att veta vilket motstånd vi skulle få möta. Redan före matchen var tjejerna taggade och inställda på att gå in och spela vårt spel. Vi pratade om vikten av ett tajtare försvar än sist och vikten av att hjälpas åt vilket vi tycker att vi lyckas med. Detta bidrar till att det blir en jämn match och att lagen följs åt fram till 5-5. Även framåt ser det bättre ut än i förra matchen. Flera spelare på niometer kliver fram och vi kommer relativt enkelt igenom Kävlinges försvar och efter ett ryck i slutet av första halvlek går vi till halvtidsvila med 12-6 i protokollet.

 

I början av andra fortsätter vi spela bra men det märks att Kävlinge har skruvat på sitt anfallsspel och de jobbar mer med inspring vilket, liksom i förra matchen mot Kävlinge, ställer till det för oss i försvaret. Samtidigt får vi svårare att hitta luckorna framåt och bitvis blir vi stressade i avsluten. Vi går snabbt på mål istället för att spela fram till rätt läge. Sakta jobbar Kävlinge sig ikapp och när det står 18-17 känns det riktigt oroväckande. Men tjejerna lyckas lyfta sig igen, spela tillsammans både bakåt och framåt. Emellanåt gör vi riktigt fina avslut framåt vilket är kul att se. och matchen slutar till slut 22-19.

 

Årets seriespel är för vår del nu avslutat och vi ser tillbaka på ett år med både framgångar och en del snopna förluster. Men framförallt har laget utvecklats. Tillsammans. Skillnaden mellan det lag som började säsongen och det som spelade sin sista match i lördags är stor och alla spelare har utvecklats och framförallt har de gjort det tillsammans vilket är en styrka som vi tar med oss framåt.

 

Ystad IF HF 3 - Kävlinge HK Orange 22-19

 

Astrid 9

Nicole 6

Emma 3

Linnéa 2

Agnes 1

Leah 1

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS