Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!

Vi är ca 25 handbollsintresserade tjejer som tränar och har kul tillsammans. Några av oss har hållt på länge medan andra är helt nya. Vi tränar två gånger i veckan.

Är du sugen på att komma i kontakt med oss så finns uppgifter under fliken Kontakt.

Referat: Ystads IF HF 3 - Kävlinge HK Orange
Skön vinst i nivå 3
2024-03-25 10:52

Det kändes lite märkligt att få en så snabb returmatch mot Kävlinge samtidigt som det gjorde det enklare att veta vilket motstånd vi skulle få möta. Redan före matchen var tjejerna taggade och inställda på att gå in och spela vårt spel. Vi pratade om vikten av ett tajtare försvar än sist och vikten av att hjälpas åt vilket vi tycker att vi lyckas med. Detta bidrar till att det blir en jämn match och att lagen följs åt fram till 5-5. Även framåt ser det bättre ut än i förra matchen. Flera spelare på niometer kliver fram och vi kommer relativt enkelt igenom Kävlinges försvar och efter ett ryck i slutet av första halvlek går vi till halvtidsvila med 12-6 i protokollet.

I början av andra fortsätter vi spela bra men det märks att Kävlinge har skruvat på sitt anfallsspel och de jobbar mer med inspring vilket, liksom i förra matchen mot Kävlinge, ställer till det för oss i försvaret. Samtidigt får vi svårare att hitta luckorna framåt och bitvis blir vi stressade i avsluten. Vi går snabbt på mål istället för att spela fram till rätt läge. Sakta jobbar Kävlinge sig ikapp och när det står 18-17 känns det riktigt oroväckande. Men tjejerna lyckas lyfta sig igen, spela tillsammans både bakåt och framåt. Emellanåt gör vi riktigt fina avslut framåt vilket är kul att se. och matchen slutar till slut 22-19.

Årets seriespel är för vår del nu avslutat och vi ser tillbaka på ett år med både framgångar och en del snopna förluster. Men framförallt har laget utvecklats. Tillsammans. Skillnaden mellan det lag som började säsongen och det som spelade sin sista match i lördags är stor och alla spelare har utvecklats och framförallt har de gjort det tillsammans vilket är en styrka som vi tar med oss framåt.

2024-03-24 09:58

Dags att avsluta denna säsongen på hemmaplan i Ystad Arena. En del på spel då vi gärna ville behålla vår fina 7:e plats som vi spelat oss till tack vare många fina prestationer, huvudsakligen sedan årsskiftet då serien vänt. Motståndet för dagen var KFUM Lundagård, ett lag som haft det minst sagt tufft under säsongen då man förlorat samtliga matcher dittills. Men för varje förlust kommer man närmre en seger och vi var inte särskilt sugna på att bjuda dem på detta denna dag. Med i beräkningen ska man även ha att det var ett decimerat motstånd som kom till Ystad denna dag och med endast en avbytare, vilket såklart inte gör saken lättare.

Matchen skulle bli en ganska ensidig sådan visade det sig direkt från start. Förutom ett 2-1-mål efter 1:25 så var det våra tjejer som var flera nummer större i båda försvars- och anfallsspel. Nästa mål för motståndarna skulle inte komma förrän efter 17:58 och då hade vi lyckats göra 13 mål totalt. Så även om utfallet av matchen kunde spås ganska tidigt så var detta en ypperlig möjlighet att träna på saker som kanske annars bli svåra på grund av att det kan finnas en spänning i matcherna om de är jämna. Kontringsspelet var en stor sådan del av vårt spel. Varje gång vi fick bollen skulle vi springa och det gjorde vi många gånger bra, huvudsakligen när alla hittade rätt positioner. Det vi hade önskat mer av var fotarbete i försvaret, vi blev ganska stillastående och därmed lite överrumplade de gånger som Lundagård väl attackerade. I övrigt var det ganska lågt tempo och då är det lätt att själv också falla ner i detta.

Vi gick paus med ledning 18-4 och det kan lätt bli så att det då är svårt att komma ut igen med samma energi, men glädjande nog så fortsatte målproduktionen framåt och vi tätade till ytterligare bakåt men endast 3 insläppta mål i andra halvlek och många fina räddningar av Olivia hela matchen genom. Det blev många "enkla" mål tack vare kontringar även i andra halvlek och innan slutsignalen ljöd hade samtliga utespelare fått göra mål och det känns alltid bra med den statistiken.

Slutresultatet 35-7 talar sitt tydliga språk och man får väl erkänna att det är roligare att vinna jämna matcher men en bra genomkörare och ett fint slut på säsongen som innebär att vi behåller 7:e platsen tack vare fler poäng eller bättre inbördes statistik mot de lag som vi kämpat mot i vår del av tabellen. Nu tar vi en veckas ledighet innan träningen återupptas den 3 april då vi tar sikte mot Bohus Cup.

Ystads IF HF 1 - KFUM Lundagård 35-7 (18-4)

2024-03-24 09:40

Säsongens sista bortamatch var en tuff sådan, HK Ankaret på bortaplan. Ett lag som befann sig på en 4:e plats, precis bakom topptrion som visat sig vara en nivå över övriga i serien. Spännande att se om vi utvecklats tillräckligt under säsongen som gått för att kunna vara med och konkurrera om poängen i denna typ av match.

Vi börjar helt okej och spelar bra både i försvar och anfall fram till ställningen 10-8. Då har vi varit tillräckligt aktiva och fysiska i försvaret för att stoppa deras attacker och framåt bra spridning på målskyttet från olika spelare och positioner tack vare ett bra tålamod och bra fart med och utan boll. Sen händer det något som gör att vi går ner oss och inte hänger med de avslutande minuterna av första halvlek då HK Ankaret går ifrån tack vare 5 raka mål och gör ställningen till 16-9 in i paus. Kan vara att inledningen har tröttat ut oss, men vi blir för defensiva i vårt försvar och lämnar för stora luckor mellan oss vilket ger våra motståndare större möjligheter att ta sig igenom och komma till bra avslutningslägen. Samtidigt kommer vi med för dålig fart framåt och när vi väl kommer med fart har vi ofta för kort avstånd till försvararna, vilket gör att vi blir låsta och tappar flyt i anfallsspelet.

Starten av den andra halvleken blir dessvärre inte mycket bättre och med 3 raka mål från HK Ankaret var nu differensen 19-9 och utgången av matchen kändes ganska given även om vi skulle fortsätta kriga om varje situation. Vi hittar tillbaka till vårt spel och har en period på 10 minuter som är jämn och till och med till vår fördel där vi hämtar in till ett 7-målsunderläge. Därefter drabbas vi av en utvisning som innebar 4 raka mål i eget mål och tyvärr tappar vi fokuset för mycket mot slutet, vilket gör att siffrorna rinner iväg och detta har tyvärr varit ett återkommande problem under säsongen.

Fortfarande en del att jobba med när det gäller att hålla fokus på rätt saker i motgång och när matcherna står och väger. Lite för stor skillnad mellan våra toppar och dalar i prestationerna, men ändå roligt att se vilka kliv vi har tagit när det gäller vilken handboll vi kan prestera i våra bästa stunder.

HK Ankaret - Ystads IF HF 1 34-20 (16-9)

2024-03-10 19:58

Säsongen börjar lida mot sitt slut och med tre matcher kvar att spela var det dags att stifta bekantskap med ett nytt motstånd i HK Malmö. Ett lag som inför vårt möte befann sig både två poäng och placeringar före oss i tabellen. Vi var förberedda på att det skulle kunna bli en tuff match på mer än ett sätt och det kändes att tjejerna var laddade och spelsugna efter tre veckors spelledigt.

Under uppvärmningen samlades det dock ett par orosmoln när först Agnes och därefter Thea tvingades utgå på grund av skadekänningar, lyckligtvis kunde åtminstone Thea dock spela några minuter i andra halvlek så småningom. Annars var känslan god inför matchstart och mycket det medförde att vi direkt var laget som tog tag i taktpinnen genom att spela ett solitt försvarsspel. Vår trygghet i de matcherna där prestationerna varit som bäst har legat i att vi släpper till få mål bakåt och det kommer genom hårt arbete. När försvaret sitter så löser sig oftast anfallsspelet också, kanske på grund av att vi då kan anfalla mer avslappnat när målen inte trillar in bakom oss.

Vi går till pausvila med fina 9-15, mycket tack vare tidigare nämnt försvarsspel men även ett rörligt anfallsspel med bra tempo på bollen och fin fart utan boll som ger oss bra lägen att avsluta. I pausen pratade vi om hur viktigt det är att nu gå ut och fortsätta på samma sätt i den andra halvleken för att inte bjuda in Malmö i matchen.

Precis som vi önskade så tar vi tag i den andra halvleken på samma sätt som den första, går ifrån med ytterligare mål och har som mest en ledning med 10 mål vid ställningen 15-25 innan Malmö putsar till siffrorna med 3 raka mål på slutet till slutresultatet 18-25. 9 insläppta mål i vardera halvlek är ett bra kvitto på att försvaret var tätt, med lite bättre skärpa matchen genom hade vi kunnat slipa bort ytterligare några mål. I den andra halvleken hade vi inte riktigt samma tålamod och tog tidigare avslut i anfallen och det gjorde att vi inte riktigt kom upp i samma målskörd som i den första halvleken.

Utöver det finns det lite att jobba på i både övertalsspel när våra motståndare spelar en spelare mindre på planen samt att samarbeta mer med våra linjespelare. Något för oss att ta med inför kommande veckors träningar.

HK Malmö - Ystads IF HF 1 18-25 (9-15)