Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 1
25 - 12
OV Helsingborg HK
Ystads IF HF 125 - 12OV Helsingborg HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 februari, 12:00
Plats:Ystad Arena B
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:11:00, Ystad Arena
Aktivitetsinfo: Samling kl. 11.00 för gemensam promenad.
Fin hemmaseger mot OV Helsingborg
2024-02-04 18:34

Nu rullar matcherna verkligen på och denna helg var det dags att ta emot OV Helsingborg som inför matchen befann sig på en 7:e plats med 8 inspelade poäng på 13 matcher. Vi kände att vi hade lite revansch att utkräva för bortamatchen i Helsingborg då vi var långt ifrån den nivå vi ska kunna nå upp till. Halvvägs in i uppvärmningen kändes det lite okoncentrerat och vi behövde samlas och påminna varandra om att det kräver fullt fokus från vår sida om vi ska kunna vara med och konkurrera om segrar i samtliga matcher i denna serie.

 

Som tur var vände det från den punkten och vi kändes betydligt mer inspirerade och matchsugna när det väl blåstes igång till match. Och man får verkligen säga att vi stormade ur startblocken direkt. Som mest var vi uppe i 13-2 innan OV Helsingborg vaknade till och gjorde5 raka mål, vilket gjorde ställningen i halvtid till 14-7 i vår favör. Trots en klockren start hade vi gått ner oss lite och fick prata om hur viktigt det är med att alla bidrar med energi, både på planen och från bänken. 

 

Starten på den andra halvleken blev precis så som vi önskat oss och vi drygade ut ledningen direkt igen när vi gjorde 7-2 under de inledande 12 minuterna och när ställningen var 21-9 med en fjärdedel av matchen kändes utgången given. Men för vår del var det viktigt att bibehålla den goda känslan och inte slappna av eller tappa vårt koncept. Det upplever jag inte heller att vi gör utan samtliga som spelade jobbade vidare, bjöd på kamp i försvarsspelet och ett fantasirikt anfallsspel där vi avslutade bra från olika positioner och slutresultatet skrevs till hela 25-12 vilket vi ska vara väldigt nöjda med. Extra kul också att vi för första gången sedan hemmamatchen mot Lödde Vikings i oktober lyckades få med samtliga utespelare på listan över målskyttar.

 

Ystads IF 1 - OV Helsingborg 25-12 (14-7)

Målskyttar:

Mika 5

Elli 4

Thea 3

Junia 3

Nicole 3

Astrid 2

Engla 2

Linnea 2

Alice 1

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS