Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Växjö HF
34 - 10
Ystads IF HF 1
Växjö HF34 - 10Ystads IF HF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 januari, 12:00
Plats:GBJ Bygg Arena
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:08:00, Ystad Arena
Aktivitetsinfo: Vi undersöker möjligheten att åka buss tillsammans till bortamatchen mot Växjö och vill därför kolla hur många anhöriga som vill åka med, ange detta i meddelandefältet. Kostnad 300 kr/person, ingen kostnad för spelare. Blir vi för få som reser eller om det blir problem att fixa buss så får vi kolla på annat alternativ.

Avfärd kl. 7.30, framme ca 10.30 och matchstart kl. 12.00. Beräknade att vara hemma ca 17.00.
Tuff match mot Växjö
2024-02-04 18:22

Dags för säsongens längsta bortaresa då vi begav oss till Växjö för bortamatch mot deras duktiga lag. Dagen till ära hade vi på nytt valt att resa med buss för att kunna tillbringa några timmar tillsammans på både vägen dit och tillbaka. Trots många timmars resa så får vi säga att vi ändå fick bästa möjliga förberedelser inför denna match där vi ändå kände att vi skulle prestera bättre än vi gjorde i hemmamatchen mot samma motstånd, där siffrorna blev hela 33-9 till Växjö.

 

Vi får en tuff start på matchen och ligger under med hela 7-1 när det blåses för första time out i matchen. Vi kämpade och slet och spelade fint försvarsspel, men tyvärr trillade det in några bollar ändå. Desto sämre gick det framåt, vi var alldeles för stillastående och avvaktande och målskörden speglade faktiskt vår offensiva prestation ganska bra.

 

Efter denna time out lossnade det lite och innan paus hade vi lyckats göra fem mål till, men tyvärr behöll Växjö tempot i sitt målskytte och ledde därför med 15-6. Det fanns mycket att förbättra för att nå upp till förra veckans match då vi spelade jämnt med Åhus, ett annat topplag som är fullt jämförbara med det Växjö vi mötte för dagen.

 

Tyvärr blir starten på den andra halvleken än värre än i den första och under de första 10 minuterna gick Växjö ifrån ytterligare tack vare 9-1 under denna period och totalt ställningen 24-7. Nu hade vi bara som målsättning att kämpa vidare och inte låta det gå till siffrorna som vi förlorat med i hemmmatchen. Trots att vi försöker matchen igenom så blir vår prestation aldrig riktigt vad vi hoppats på och tyvärr blir ställningen till slut hela 34-10. 

 

Växjö är ett fantastiskt duktigt handbollslag, men vi måste jobba på att höja vår lägstanivå och inte låta matcher springa iväg till såhär stora siffror genom att dels bli jämnare i våra prestationer samtidigt som vi måste förbättra oss på en mängd punkter inför nästa match som blir på hemmaplan mot ett OV Helsingborg som befinner sig mer åt samma plats i tabellen som vi själva gör.

 

Växjö HF - Ystads IF 1 34-10 (15-6)

Målskyttar:

Thea 4

Mika 2

Elli 2

Siri E 1

Junia 1

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS