Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Åhus Handboll Blå
29 - 22
Ystads IF HF 1
Åhus Handboll Blå29 - 22Ystads IF HF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 november, 11:00
Plats:Sånnahallen A
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:09:00, BilMånssons parkering, Ystad
Aktivitetsinfo: Samling på BilMånssons parkering kl. 9.00 för samåkning. Meddela i förväg om ni kör på egen hand, samling senast kl. 10.00 på plats i Sånnahallen i Åhus.

Vi börjar som vanligt med en promenad utomhus så ta med kläder efter väder!

I övrigt medtag vit matchtröja, inomhusskor, vattenflaska och boll som vanligt.
Ett steg i rätt riktning mot Åhus
2023-11-26 20:40

Det fanns rejäl revanschlusta när vi på lördagen gästade Åhus. Lite skador och sjukdomar oroade dagarna innan, men tack vare att vi hade spelare som gärna ställde upp och spelade dubbla matcher denna helg så lyckades vi till slut få ihop hela 11 spelare när även Saga från F11 fick prova på att spela seriematch med oss.

 

Uppvärmningen sprudlade inte direkt av energi och det fanns en oro hos oss ledare att detta inte skulle börja något vidare. Men den första delen av första halvlek var en jämn historia där lagen utbytte mål fram tills det återstod 7-8 minuter, den sista perioden vann Åhus med 5-2 och gick därmed till halvtidsvila med 13-10 men det kunde lika gärna ha varit samma siffror i vår favör. Dessvärre var det en hel del slarv med passningsspelet som skulle prägla denna match och göra att vi bjöd på lite för många kontringsmål som satte motståndarna i en bättre position än oss efter paus.

 

Den andra halvleken var jämn i ca 10 minuter innan Åhus nr. 65 Matilda Eriksson gjorde 6 raka mål (varav 2 mål i spel 5 mot 6) vilket resulterade i en ställning 25-17 och ett underläge som kändes svårt att ta igen. Men alla som var med för dagen fick gott om speltid och möjlighet att ta för sig. Matchens stora behållning för vår del får ändå tilldelas Siri Eliasson som iskallt gick fram och lobbade in en straff som hon själv förtjänat efter ett fint genombrott. Där ser man vad specialträning på egen hand kan göra! Annars får vi bara gratulera nr. 65 Matilda Eriksson som noterades för hela 16 mål i Malou Erikssons frånvaro (Åhus normalt sett främste målskytt).

 

Matchen får ändå ses som ett rejält steg framåt gentemot förra helgen för vår del. Mer rörelse i anfallsspelet, hårdare jobb i försvaret och bättre inställning generellt under matchens gång. Vi nöter passningar i veckan och lovar att komma taggade till tänderna för ett laddat dubbelmöte mot Halmstad HF som i nuläget befinner sig en placering över oss i tabellen tack vare en poäng mer inspelad.

 

Åhus Handboll Blå - Ystads IF HF 1 29-22 (13-10)

Mika 7

Astrid 5

Elli 3

Thea 2

Junia 2

Siri E 1

Engla 1

Linnea 1

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS