Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 1
9 - 33
Växjö HF
Ystads IF HF 19 - 33Växjö HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 november, 14:30
Plats:Svarte Sporthall
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:13:30
Aktivitetsinfo: Samling 1 timme innan match för promenad, välj kläder efter väder.

Kom ihåg vit matchtröja, skor, boll och vattenflaska.
Botennapp mot Växjö HF
2023-11-26 20:29

Hemmamatch i Svartehallen och Växjö HF stod för motståndet denna söndag. Ett Växjö som gick segrande ur Åhus Beachhandboll och som hittills varit obesegrat, den enda poängförlusten kom mot Hässleholms HF på bortaplan.

 

Medvetna om att det skulle bli en tuff match var vi överens om att vi skulle kämpa till sista svettdroppen och göra vårt yttersta för att inte göra det lätt för våra motståndare. Vi inleder okej och hänger med fram till ställningen 3-4 efter 7 minuter spelade, men därefter gör Växjö ett par byten och tar in några av sina skickligare spelare och då märks det vilken markant skillnad det är. Nr. 17 Emmi Wagner skulle efter matchens slut ha gjort 10 mål i gott sällskap av nr. 2 Astrid Axelsson och nr. 11 Elsa Sandstedt som gjorde 6 mål vardera och dessa 22 mål tillsammans är i stort sett det som utgör skillnaden när slutsignalen ljuder och det står 9-33 på tavlan.

 

Tyvärr kommer vi inte upp i vår nivå i försvarsspelet, spelare inte tillräckligt fysiskt och jobbar inte bra nog i fötterna för att hänga med och släpper därmed till mål alldeles för enkelt i kombination med ett stundtals stillastående anfallsspel och tappade bollar som gav Växjö möjlighet att spela ett effektivt kontringsspel. Det är bara att konstatera att det är stor skillnad på lagen i denna match.

 

Men - vårt syfte att få spela dessa matcher för att lära oss var vi brister och vad vi kan bli bättre på, samtidigt lära oss av duktiga motståndare och förhoppningsvis inspirerar av vad de kan göra och ta efter det själva. Så ur den synpunkten var det en alldeles utmärkt match!

 

Ystads IF HF 1 - Växjö HF 9-33 (4-17)

Elli 4

Astrid 2

Thea 1

Nicole 1

Linnea 1 

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS