Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Dam/DJ

Välkomna till Ystads IF HF Dam-U/J

Träningstider säsongen 24/25

 

Vecka 25, 17 juni - 23 juni

 

Måndag: 16.45 Coopers på IP

                 18.15 klädprovning

 

Tisdag: Gym 16.00-17.00

              Gym 17.00-18.00

 

Onsdag: 17.30-19.00 träning Ystad arena 

 

Torsdag: 17.00 beachhandboll och grill 

 

Fredag:  

 

Eget gym och löpning, fredag, lördag eller söndag. Bestäm gärna med en kompis.

 

Lördag:

               

Söndag:  

 

Här kan ni se våra hemmamatcher i div 2!

 

https://handbollplay.se/damer-u

 

OBS! Träningar kan komma att flyttas på grund av A- lagens hemmamatcher. Vi meddelar eventuella ändringar efterhand som det blir aktuellt. 

 

 

 

NY TRÄNARE TILL DAM-U.
2024-04-25 13:59
Freddy Andersson

Det blir Freddy Andersson som tar över tränarjobbet för Ystads IF:s U-lag för damer kommande säsong.

Freddy som själv varit spelare blir en pusselbit i det bygge som nu pågår kring föreningens flick- och damverksamhet. Med ett nära samarbete med Konrad Rasmussen, som är tränare för damlaget, skapas en tydlighet kring träningsrutiner, strategier och målsättningar.

- Jag är glad att vi knutit Freddy till vår ledarstab. Han är en ung, talangfull och ambitiös kille som verkligen vill utveckla sina tränarkunskaper, säger Michelle Fyhr Seifert som är sportsligt ansvarig.

Med föreningens avancemang till Handbollsligan blir det viktigare än någonsin att ha en samsyn i tränar- och ledarfrågor. Allt för att fortsätta utvecklingen av egna spelare som framöver kan ta plats i damlaget.

- Jag har följt jobbet som Ystads IF gjort på sin flick- och damsida och det har imponerat på mig. Allt från seniorlaget till att ha så stor ungdomsverksamhet som det är idag. Jag ser fram emot att vara en del av den fortsatta utvecklingen, säger Freddy Andersson.

Freddy tillträder sin tränarroll den 1 maj. Vi hälsar honom varmt välkommen till YIF-familjen!


#vitahjärtat

ETT FANTASTISKT ÅR FÖR ISA.
2023-12-21 11:46
Inte nog med att Isa Lindberg gjort ett ordentligt avtryck i det svenska U17-landslaget. Nu är hon dessutom med i samma exklusiva skara som ex. Niclas Ekberg, Jim Gottfridsson, Lukas Nilsson och Mikaela Lindeskog Thernström. Hon har blivit utsedd till ”Årets handbollstalang” av Ystads Idrottsjournalisters Klubb.
 
- Det känns jättestort. Jag är väldigt, väldigt tacksam för det och jag är väldigt ödmjuk inför det. Det känns som en stor ära att få det priset, säger Isa till Ystads Allehanda.
 
Läs mer om utmärkelsen på Ystads Allehandas hemsida:
 
Vi säger stort grattis till Isa!
SÄSONGSPREMIÄR FÖR VÅRT U-LAG DAM!
2023-09-28 11:52

Ikväll är det äntligen dags för vårt U-lag Dam att komma igång med seriespelet i div 2. Avkast 19:30 i Ystad Arena mot KFUM Lundagård. Självklart fritt inträde och matchen sänds på Handboll Play:

https://handbollplay.se/damer-u

YIF-U dam till division 2
2023-04-12 20:25

Efter förra veckans bortavinst mot H65 Gordies med 18-20 hade våra töser två ”upp” innan avkast i Ystad Arena. I en matchserie i bäst av två var förutsättningarna tydliga. Vinst med minst ett mål och det är division två kommande säsong.

Tjejerna startade starkt och efter tio minuter tvingades H65 till sin första timeout. Resultattavlan visade d 8-4 till YIF. Hemmalaget släppte dock inte på koncentrationen och hade 18-13 i paus. I andra halvlek fortsatte tjejerna att hålla H65 på armlängds avstånd även om ledningen var nere på tre mål med kvarten kvar och timeoutkortet landade på bordet. 

Det gav önskad effekt och matchen slutade 33-24 efter en defilering sista tio, vilket innebär att vårt U-lag för damer för första gången i klubbens historia spelar i division 2 kommande säsong!

Stort grattis till både ledare och spelare!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 10/06 16:46 
Ystads IF Handboll, 16/05 09:59 
Ystads IF Handboll, 07/05 17:00 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS