SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 2022
U-lag/HJ

Ystads IF U/J Herr 2022-2023
 
HK S-hof - YIF U
2022-11-27 20:48

Veckan avslutades med en lång bussresa till Partille och farmarlagsmöte med HK S-hof. Vi faller lite tillbaka i gamla synder och är inte riktigt på tårna från start. Hemmalaget som spelar med ett högre tempo än våra senaste motståndare går ifrån till 6-2. Därefter har vi en bra period och reducerar till 7-6 efter drygt 11 min. S-hof går sedan ifrån till ny fyramålsledning som de behåller hela vägen fram till halvtidsvilan, 16-12.

Inledningen på andra halvlek påminner mkt om matchinledningen. Efter 40 spelade minuter har S-hof dubblat ledningen vid ställningen 23-15. Nu börjar killarna slita bättre i försvaret och det ger resultat. Under två minuter gör vi 4-0 och tvingar motståndarna till timeout. Vi har fortsatt bra utdelning i vårt 7-6 spel och är så nära som 28-26 med 3:15 min kvar att spela. Närmre än så kommer vi tyvärr inte ikväll, utan matchen slutar med hemmaseger 30-27.

En knapp förlust och med lite bättre kampvilja och färre tekniska fel, främst i inledningen av halvlekarna, hade detta kunnat sluta annorlunda. Oliver Ericsson är återigen stabil i mål och Melker Andersson kommer in i 7-6 spelet och gör det riktigt bra med bla 2 egna mål. Bäste målskytt blir Jonathan Andersson med 8 mål.

 

YIF U: Jonathan Andersson 8, Albin Fingal 5, Nils Persson 4, Oskar Svensson 3, Jonathan Hansson 2, Melker Andersson 2, Albin Olsson 1, Wiggo Lindgren 1, Alfred Landin 1

YIF U - Mantorps IF HF
2022-11-20 20:05

Stärkta av två raka segrar tog vi idag emot Mantorp i Arenan. En match där vi i egenskap av hemmaplan och tabelläge faktiskt var lite favoriter till segern. Vi tar snabb kommandot i matchen och försvars- och målvaktsspelet gör det svårt för Mantorps offensiv. Efter ca 18 minuter är ställningen 10-5 efter att Albin Fingal och Nils Persson haft krutet torrt. Vi släpper endast in ytterligare ett mål under matchens första halva och avslutar med sex raka egna mål till ledning 17-6 i halvtid.

 

I andra halvlek tillåts Mantorp aldrig komma närmre än nio måls skillnad. Som mest leder vi med 16 bollar innan Mantorp snyggar till siffrorna till slutresultatet 30-17.

 

I mål fortsätter Oliver Ericsson att visa fin form med mängder av räddningar. Nils Persson visar ofta vägen med sin löpstyrka och var idag framgångsrik med sex mål. Albin Fingal gör just nu mål på det mesta. Idag bäste målskytt med nio gjorda. Försvarsspelet fungerade bra överlag och många bidrog till detta.

Lite skador och sjukdomar gjorde att några spelare fick göra sina första minuter på plan i Div 1. Malte Herrström, Oliver Icosti Pålsson och Edvin Olsson kom alla tre in och tog för sig på ett mycket bra sätt.

 

Trots seger och två viktiga poäng så fanns det annat som inte var så roligt ikväll. Karl Andersson drabbades av en befarad allvarlig knäskada. Vi håller tummarna för Karl och att han så snart som möjligt kan vara tillbaka på plan igen.

YIF U: Albin Fingal 9, Jonathan Andersson 7, Nils Persson 6, Oskar Svensson 3, Albin Olsson 2, Wiggo Lindgren 1, Alfred Landin 1, Oliver Icosti Pålsson

Ystads Allehanda

2022-11-12 11:10
 
IK Lågan - YIF U
2022-11-12 10:13

Efter urladdningen och årets första seger mot Anderstorp senast bar det under fredagskvällen iväg längs väg 13 till Hörby för möte med Lågan. En motståndare vi förlorade mot knappt under försäsongen.

 

Vi inleder hyfsat men hamnar ändå i underläge 1-5. Spelmässigt är det dock jämnt och vi jämnar snart ut siffrorna och efter en kvart är det kvitterat 7-7 när Jonathan Hansson hittar rätt från linjen.

 

Lagen följs sedan åt och matchen känns helt öppen. Lågan avslutar bäst och går till halvtidsvila i ledning med 16-14.

 

I andra halvleken börjar hemmalaget återigen starkast, men får svårare och svårare att göra mål. Det är främst från M6-positionen som Lågan är effektiva, medan vi har bra koll på niometersskyttet. Killarna fortsätter spela stabilt och är ikapp 19-19.  Under denna period är Jonathan Andersson lyckosam med fyra mål inom en kort period. Efter ställningen 20-20 gör vi tre raka mål till 20-23 och för matchen. Med pigga ben och bra kamp i försvaret släpper vi inte förbi Lågan i målprotokollet. Visserligen är det kvitterat vid 27-27 med ca 4 minuter kvar. Därefter gör vi dock återigen tre raka mål och segern är ett faktum. Slutresultatet skrivs till 29-31.

 

En underbart skön seger och igen en fin laginsats där alla bidrar och hjälper medspelarna runt sig. Jonathan Andersson blir bäste målgörare med nio baljor. Jonathan Hansson gör sin bästa match i år och är nyttig både framåt (6 mål) och bakåt. Oliver Ericsson vinner målvaktsmatchen även ikväll. Sammantaget en grym laginsats och en skön känsla att ta med in i helgen.

YIF U: Jonathan Andersson 9, Albin Fingal 7, Jonathan Hansson 6, Jonathan Engström 3, Nils Persson 3, Oskar Svensson 2 , Teo Brink 1

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ystads IF Handboll, 10/11 17:18 
Ystads IF Handboll, 14/10 16:41 
Ystads IF Handboll, 22/09 17:05 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS
HANDBOLLSLIGANS CENTRALA PARTNERS