Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Välkommen till säsongen 2020-2021!
Herrlagets sommartrupp 2020-2021
Överst fr.vä: Albin Broman, Filip Pettersson, Hampus Karlsson, Truls Landgren, Erik Svensson, Johan Dahlin, Edvin Persson, Theo Johansson.
Mitten fr. vä: Jim Andersson, Wilhelm Ernst, Mattias Andersson (mv-tränare), Herman Hugosson, Pontus Encrantz, Knud Ronau Larsen, Philip Åkesson (fys.tränare), Jonathan Svensson, Jakob Nygren.
Nederst fr. vä: Christoffer Svensson, Ludvig Hallbäck, Niklas Kraft, Marcus Lindgren (ass.tränare), Lasse Balstad (lagkapten), Kim Andersson, Oscar Carlén (huvudtränare), Erik Hvenfelt, Dalibor Doder, Hampus Andersson.  
Referat: Redbergslids IK - Ystads IF HF
Rekordmånga mål när herrlaget segrade över RIK
2020-10-22 09:39
Foto (Jeanette Lindeskog): Länge trodde man att Kim skulle bli främste målskytt, men Ludde ville annat.
Det blev en storseger över Redbergslids IK för våra pågar igår kväll. Segersiffrorna skrevs till hela 41-31 och vi ledde även i halvtid med 23-15. Tio i målskillnad och två poäng in på kontot - gött mos!
 
Vi brukar vara ett målglatt lag men 41 mål kan jag inte minnas när vi gjorde senast, sa Oscar Carlén till YA.

Igår fick vi återuppliva turbohandbollen igen, den som var så populär i mitten/slutet av 00-talet. Då radades kontringarna upp som på ett pärlband och spelarnas rusher längs långsidan tycktes aldrig ta slut. Den som gillade att se mål och målgester fick sitt lystmäte tillfredsställt på den tiden. Igår fick vi uppleva något liknande i en match med sammanlagt 71 mål. 
Herrlaget möter RIK ikväll: "Vi kommer verkligen ge allt vi har"
2020-10-21 14:40
För någon timme sedan gav sig våra pågar av till Göteborg för att hinna fram i tid till kvällens bortamatch mot mesta mästarna Redbergslids IK. Matchstart i RIK vs YIF är klockan 19:00 och spelplatsen är Lundenhallen, en ny bekantskap för oss - hallen är ett nytt hem för RIK efter den påtvingade flytten från Lisebergshallen/Scandinavium. Matchen visas som vanligt på CMore med start kl. 18:55 - länk till sändningen.  
Referat: Ystads IF HF - Önnereds HK
Statistik, media och video efter YIF vs Önnered
2020-10-16 12:04
Arkivbild (Jeanette Lindeskog): En het Johan Dablin blev MEP-kung igår
Det blev en härlig seger över Önnered igår, därmed fick vi revansch för den senaste förlusten i Göteborg. Tack var de två poängen är vi kvar på 2:a plats i ligan och vi utökade vårt försprång till 3:an Alingsås.

- Önnered är jobbiga och håller sig kvar i matchen, men jag tycker framför allt att det ligger på oss. Vi får inget flyt i anfallsspelet. Det känns... taffligt, på nåt sätt, passningsspelet, sa Oscar Carlén till YA efter matchen. 
Seger! Vi vinner med 28-25 över Önnereds HK
2020-10-15 21:24
Arkivbild (Jeanette Lindeskog): Jim Andersson var spelsugen idag
Det var YIF-ledning från början till slutsignalen ljöd i Ystad Arena. Matchen slutar 28-25 efter YIF-ledning i halvtid med 15-14. Två poäng in på kontot var det bästa med dagens match, det verkade flera vara överens om.

Vi lyfter försvarsspelet i uppställt försvar i andra halvlek och vi får bra träff på det där. Får mycket kontringar i andra halvlek vilket också är glädjande. Vi håller dom på behörigt avstånd även om vi inte skakar av oss dom på något sätt, sa Oscar Carlén efter matchen.   
G A M E D A Y - vi möter Önnered på hemmaplan
2020-10-15 14:55
Foto (Jeanette Lindeskog): Så här vill vi se Ludvig Hallbäck många gånger ikväll
Kvällens match mot Hallbäck & co i Önnereds HK blir den sista hemmamatchen på en månads tid. I potten ligger två viktiga poäng för att kunna behålla andra platsen i Handbollsligan ett tag till. Motiv finns alltså för att ta matchen på yttersta allvar och att kriga tills det står 60 minuter på matchuret. 
  
Matchen Ystads IF vs Önnereds HK startar kl. 19:00 och sänds på CMore - länk till sändningen. Tyvärr är läget oförändrat när det gäller publikantal, vilket innebär att vi enbart kan släppa in högst 50 personer i arenarummet - där samtliga är säsongskortsinnehavare som i förväg fått biljett.


Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 21/10 19:00
31 - 41
Tor 15/10 19:00
28 - 25
Kommande aktiviteter
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners