Köp biljetter till Final 4 i Halmstad 9-10 mars!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Bokningsschema för Casa Blanca (vårt klubbhus)
Nedan finner du bokningsschemat för Casa Blanca, YIFs klubbvilla på Fridhemsgatan 32 i Ystad. Om du, som YIF-medlem, vill boka en tid kontaktar du Gert Garsén på gert.garsen@gmail.com eller 070-487 85 43.
Villa Casa Blanca - vårt klubbhus

”Casa Blanca” är en gammal villa från år 1898 som ligger i hörnet av Fridhemsgatan och Herrestadsgatan i Ystad. Den uppfördes ursprungligen som en disponentvilla för sockerfabriken som under andra hälften av 1800-talet byggdes i området. Väster om villan byggdes arbetarbostäderna längs Laffrensgränd vid Herrestadsgatan, dessa byggnader tillsammans med disponentvillan är de enda som återstår av byggnaderna från tidsperioden då sockerbruket var i drift.


Namnet Casa Blanca uppkom då vi i Ystads IF förvärvade byggnaden. Då utlystes en namntävling och det vinnande förslaget blev just Casa Blanca – Vita Huset – vilket syftar på den vita färgen på våra matchtröjor. Vår förening, Ystads IF Handboll, kallas även ”Di Vide” i folkmun. Och var skall Di Vide husera om inte i Vita Huset.

 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS