Damlaget

Skön vinst för Damlaget över Backa HK / Kungälvs HK
2020-01-20 10:15
Bild: Malin Hermansson stängde igen målet i det viktiga slutskedet av matchen.
Det finns sköna segrar och sen finns den riktigt sköna segrar. Den senare typen blev det i lördags då Damlaget kunde resa sig efter en svacka och vinna matchen mot Backa/Kungälv. Matchen slutade med YIF-vinst 24-20 efter 15-11 i halvtid. Två viktiga och sköna poäng in på kontot!

En stor matchhjälte blev målvakten Malin Hermansson. - Med icke fint valda ord så kände det jäkligt skönt att vinna. Det var oerhört viktiga poäng så det känns förbannat bra, sa Malin till YA efter matchen.
Malin storspelade när Damlaget tog sig ur svackan. I början av andra halvlek ledde vi med fem mål (17-12) men efter det kom en svag 10-minuters period. Då gör vi två mål medan Backa/Kungälv gör åtta mål. Efter ett straffmål av "Nina" till ställningen 20-20 och en timeout av Daniel Svensson så börjar sakerna ordna upp sig igen. Målskyttet kommer igång och Malin stänger igen målet fullständigt. -Det kändes bra och försvaret var också bra, det gör väldigt mycket. Jag har haft tre ganska dåliga matcher bakom mig så det kändes jätteskönt att hitta rätt nivå igen tillsammans med försvaret, sa Malin Hermansson vidare.

Tränaren Daniel Svensson summerade matchen väl; - Det är kloka handbollsspelare det här, de är duktiga på att ställa om. Det finns en väldigt stor moral i det här laget, sa han till YA.

Bäste målskytt blev Jasmina Zhekovski (f.d. Djapanovic) med sju mål. Bakom henne var målskyttet väl fördelat på tre tremålsskyttar; Michelle Fyhr Seifert, Hilde Andersson och Hanna Olofsson. Alla målskyttar i matchprotokollet. Mer om matchen i Ystads Allehanda (plusinlåst); Hon spikade igen när YIF vände tillbaka: ”Känns förbannat bra”

I en kraftigt haltande tabell klev Damlaget upp till 2:a platsen. Härligt! Det är en bra platå att utgå ifrån nu när det bara återstår fem matcher innan serien är slut. Av de fem matcherna är det tre lite tuffare hemmamatcher och två lite enklare bortamatcher.

Nästa match är mot IFK Örebro Handboll på bortaplan på söndag den 26:e januari. Örebro ligger visserligen på sista plats i tabellen men de knep en poäng av IFK Kristianstad i helgen som gick. - Alla matcher är superviktiga, nu har vi en jobbig match nästa helg mot Örebro borta. Vi tar en match i taget, avslutade "Danne" Svensson.