SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget
Ystads IF HF
32 - 29
Eskilstuna Guif IF
Ystads IF HF32 - 29Eskilstuna Guif IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 16 februari, 19:00
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:18:00
Två viktiga poäng och två viktiga nykomlingar
2021-02-17 12:40
Foto (Bildbyrån): Ludvig Hallbäck blev skyttekung igår och han har nu gjort 107 mål denna säsong
Det blev en härlig seger i Ystad Arena mot Eskilstuna GUIF igår. Matchen slutade 32-29 efter att vi även hade ledning i halvtid med 16-13. Två poäng in på kontot och det innebär att vi återigen är serieledare i Handbollsligan. Bra jobbat pågar!

Det var inte bara poängen som var bra igår. Det var även målvaktsspelet med våra två nykomlingar i laget; Oscar Jensen och Sebastian Glemhorn. Startade i målet gjorde Oscar och han visade att han är att räkna med framöver. I halvtid hade han räddat 45% av skotten och när tvingades kliva av planen efter 42 minuter så låg han på 35,5% räddningar. Då hade även han fått ett skott i huvudet, men det var hans eget fel tyckte han.

- Det är egentligen helt och hållet mitt eget fel. Att få ett skott i huvudet från nio meter hör ju inte till vanligheterna, men det är för att jag är lite otajmad och lite långsam helt enkelt, sa Oscar Jensen efter matchen. Se hela intervjun med Oscar som Gustav Wennerholm gjorde - klicka här.    
När Oscar gick ut kom Sebastian Glemhorn in, även han fick debutera i sin första match i klubben. Han började med att rädda två kantskott och när han klev av planen efter 60 minuter hade han räddat 41,7% av skotten. En kanonstart för båda målvakterna alltså, men den höll på att sluta på ett konstigt sätt för Sebastian.

Det känns konstigt att stå här i en annan tröja. Jag var på väg in i fel omklädningsrum när vi skulle sjunga, sa Sebastian och refererade till att han höll på att gå in i IFK Ystads omklädningsrum efter matchen. Se hela intervjun med Sebastian - klicka här.

Igår var målproduktionen upp i normal nivå igen, vi har gjort över 30 mål under 17 matcher den här säsongen. De hetaste målskyttarna var Ludvig Hallbäck med nio mål och Jonathan Svensson med sju mål. "Ludde" visade vägen med att göra våra första tre mål och med det visade han att hans fokus fortfarande är hos Ystads IF trots att det igår blev officiellt att han blir utlandsproffs. Professionellt Ludde! 

Slutligen är det värt att notera att vi saknade fem spelare i gårdagens match; Dalibor Doder, Jim Andersson, Niklas Kraft, Erik Hvenfelt och Pontus Encrantz. Trots detta manfall vinner vi, det tack vare blixtvärvningar, bra bredd, härlig lagmoral och fina prestationer av de som fick förtroendet igår.   

Resultat: 32-29 (16-13)

Topp-3 poängplockare:
Ludvig HALLBÄCK, 6,3 MEP-poäng 
Jonathan SVENSSON, 4,9 MEP-poäng
Herman HUGOSSON, 2,4 MEP-poäng

Topp-3 målskyttar:
Ludvig HALLBÄCK, 9 mål
Jonathan SVENSSON, 7 mål
Herman HUGOSSON, 3 mål
Christoffer SVENSSON, 3 mål

Matchens lirare: Oscar Jensen 

Mer om matchen i Media
Segersviten bruten GUIF:s hemsida

Nu får våra pågar matchfritt under veckas tid, vi möter inte IFK Skövde förrän på onsdag i nästa vecka. Även den matchen är på hemmaplan och efter den återstår bara tre matcher av Handbollsligan för vår del. Det börjar likna crunch time banne mig. Forza YIF!

yif.se/Jörgen Hansson

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners