Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Herrlaget

Ystads IF Handbollförening
vs
Pölva Serviti
Ystads IF HandbollföreningvsPölva Serviti

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 mars, 16:30
Plats:Ystad Arena
Serie:EHF European Cup
Referat: Ystads IF Handbollförening - Pölva Serviti
EHF EUROPEAN CUP: Vi är klara för semifinal!
2021-03-29 14:30
Foto (Bildbyrån): Jonathan Svensson gjorde fem mål i matchen mot Pölva

Vi besegrade Pölva Serviti även på hemmaplan, matchen slutade 29-25 efter YIF-ledning med 15-12 i halvtid. Sammanlagt vinner vi de två matcherna med 62-53 och avancerar därmed till semifinal i EHF European Cup. En fin framgång!

 

Pölva bjöd på ännu bättre motstånd här i Ystad jämfört med i matchen i Estland. Efter 52 minuter var ställningen 24 lika.

 

– De har ett habilt lag. Men när vi fick till försvaret tillsammans med Oscar (Jensen) i målet tycker jag vi visade att vi är ett bättre lag, sa Oscar Carlén till YA.

Det var ingen av våra bästa prestationer den här säsongen men vi gjorde det som behövdes för att vinna. Våra målvakter kom upp i 31% räddningar vilket kan jämföras med Pölvas 28% räddningar. Vi hade svårt att få stopp på inspelen till linjen där Pölvas mittsexor fick göra många mål. Carlén luftade hela bänken och vår målvakt Marcus Gustavsson samt högernian Kasper Palmar (båda född -03) fick göra inhopp i slutet av machen.   

 

Något som störde rytmen i matchen var de många utvisningarna, vi fck nio och Pölva fick fem "tvåminutare". De spanska domarna, som även dömer i EHF League, hade en lite tuffare bedömningsnivå än vi varit vanna vid i SM-slutspelet. 

 

– Det var definitivt en annan domarnivå än vad vi är vana vid. Vi kommer från ett slutspel där det är heta matcher, och där domsluten speglar det. Och så kommer vi in här och får, jag vet inte hur många utvisningar. Vi fick knappt spela sex mot sex i andra halvlek. Den blåstes sönder, avslutade Oscar med att säga.

 

Tyvärr skakade sig Lasse Balstad sig i slutet. Han vilade största delen av matchen men gjorde ett kortare inhopp när Pölva gick ikapp oss. Det såg först ut att vara kramp men det verkade vara en skada som Lasse ådrog sig. Vi håller tummarna för att få se Lasse på planen inom kort.  

 

Semifinalmatcherna kommer att spelas mot ett lag från Cypern som heter Sabbianco Anorthosis Famagusta. De gick vidare efter att ha besegrat rumänska Baia Mare. Preliminära speldatum för semifinalspelet blir den 17 april på Cypern och den 24 april i Ystad. Mer om detta här på yif.se vid ett senare tillfälle. 

 

Resultat: 29-25 (15-12)
 
Topp-3 målskyttar:
Jonathan SVENSSON, 5 mål
Hampus ANDERSSON, 5 mål
Jakob NYGREN, 4 mål
 
Samtliga målskyttar på EHFs site. 
 
Mer om matchen i Media
Nästa match blir på hemmaplan mot LUGI på onsdag och den startar först kl. 20:00. Anledningen är att matchen skall visas på Sportkanalen. Förberedelserna inför kvartsfinal 3 är redan igång och vi hoppas på att få se en lika fin insats som i senaste matchen i Lund. Forza YIF!
 
yif.se/Jörgen Hansson
 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Ons 10/4 19:00
30 - 29
Sön 7/4 16:00
34 - 35
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS