Referat: Ystads IF Handbollförening - Lugi
SM-SLUTSPELET: Förlust i kvartsfinal 3
2021-04-01 11:27
Bild: Jim Andersson får illustrera att vi var numret för små igår. Dock var Jim själv Mr 100% i sitt skytte.

Det blev förslust mot Lugi i den 3:e kvartsfinalen. Siffrorna i Ystad skrevs till 23-25 efter 15-12 i halvtid.

Efter en riktigt fin första halvlek gjorde vi kanske vår sämsta halvlek under den här kvartsfinalserien. När vi gjorde 15 mål i första halvlek trodde nog många att det fanns goda förutsättningar för en hemmaseger. Vi ledde desutom med fem mål efter 25 minuter.

– Vi spelar bra i första halvlek och får bra träff i försvaret och vi har bra tempo i anfallsspelet också, sa Oscar Carlén.

Men det blev soppatorsk i målproduktionen i andra halvlek.

Vi kör fast i vårt anfallsspel i andra halvlek om man nu ska peka på en enskild orsak, sa Oscar till Cmore.

Jag hade velat se högre tempo och mer tempoväxlingar i vårt anfallsspel i andra halvlek. Det går lite i stå och vi låter dem få dela upp sitt tydliga försvarsspel som de vill göra, sa Oscar slutligen.

Det blir till att analysera matchen för Oscar för att hitta bra lösningar för att luckra upp Lugis försvar. Våra spelare får chansen att äta lite god påskmat och slipa på spelet innan det är dags att ta sig an kvartsfinal 4 på Påskafton, den matchen spelas i Lund med avkast klockan 16:00.

Resultat: 23-25 (15-12)

Ställning: Lugi leder med 2-1