Referat: Ystads IF HF - IFK Skövde HK
Oavgjort mot IFK Skövde efter en rafflande slutminut
2021-02-25 12:05
Foto (Bildbyrån): Ludvig Hallbäck blev återigen vår främsta målskytt

Gårdagens match i Ystad Arena mot IFK Skövde blev oavgjord, den slutade 30-30 efter 14-17 i halvtid. Det är den andra gången den här säsongen vi enbart får en poäng med oss, den förra oavgjorda matchen var mot IK Sävehof den 17:e september.

Vi vill vinna varje match så känslorna är blandade. Vi samlade i alla fall på oss många lärdomar från den här matchen, sa Oscar Carlén till YA.

Matchutvecklingen kunde liknas vid en sinuskurva, för lagen hade perioder med framgång som varvades med motgång. Vi tog ledningen och efter drygt 13 minuter ledde vi med tre mål. Sen var det IFK Skövdes tur att ha framgång när de gjorde nio mål och vi enbart tre under en period om tio minuter. Skövdes ledning var uppe i fyra mål och sen kom vi igen och kom ifatt vid ställningen 20-20 efter 38 minuter. Vi gick förbi Skövde med ett mål men sen var det Skövdes tur att avancera, men de hade aldrig ledning med mer än två mål. Efter 53 minuter var vi ikapp då Ludvig Hallbäck gjorde 27-27 och därefter bytte lagen mål med varandra. Siste man att göra mål för oss blev Hampus Karlsson som var iskall i sitt avslut med 45 sekunder kvar på klockan. Skövde fick sista chansen att göra mål med sex sekunder kvar men det skottet tog i stolpen.

Efter 38 minuter tände matchen till rejält. Då sköt en frispelad Skövdespelare ett skott i huvudet på Sebastian Glemhorn - ännu ett skott i huvudet på en av våra målvakter. Om spelarna var lite smågriniga redan innan så blev de riktigt griniga efter den händelsen.

Som tur är såg jag att bollen gick rakt mot mitt ansikte och hann agera genom att spänna nackmusklerna. Det räddade mig. Det kändes förstås i ansiktet, men jag blev aldrig yr eller så. Det gick att fortsätta, sa Sebastian till YA.

Jag förstår att ingen spelare skjuter en målvakt i huvudet med avsikt. Ibland finns det omständigheter som försvårar för skytten. Men om man bara ser till skottet i kväll, så tycker jag att det är skitdåligt att skjuta på det sättet som Skövdespelaren gjorde, sa Sebastian vidare.

Sebastian kunde som tur var spela vidare och han var den av våra målvakter som hade den bästa räddningsprocenten. Det som var vårt största huvudbry igår var Skövdes fina 7-6 spel i första halvlek. I andra halvlek fick vi bättre träff på det anfallsspelet genom att spela ett 5-1 försvar med "Ludde" som indian.

Det är inte ofta den här säsongen som vi har legat under i paus, jag kan faktiskt inte minnas när det hände senast. Det blir mycket taktiskt spel när de spelar sju mot sex och får bra utdelning på det och vi sedan svarar med ett nytt försvarsspel. Men jag tror i alla fall att den förändringen räddade en poäng åt oss i kväll, avslutar Oscar Carlén.

Två spelare som bidrog med åtta mål tillsammans var högersexan Hampus Karlsson och vänstersexan Hampus Andersson. Karlsson, som fyllde 20 år i tisdags, gjorde en strålande match - inte minst det sista målet i ett pressat läge imponerade. Andersson var Mr 100% på straffarna igår när han satte fyra av fyra. Hör vad de hade att säga om matchen igår:

Mer om matchen i Media

Att vi bara tog en poäng ledde till att vi tappade serieledningen. Men vi har lika många poäng som serieledarna HK Malmö där målskillnaden är nio mål till vår nackdel. Redan på lördag får vi chans att ta nya poäng för då möter vi Alingsås HK på bortaplan kl. 15:15.