Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
Herrlaget

Ystads IF HF
28 - 23
IFK Ystad HK
Ystads IF HF28 - 23IFK Ystad HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 december, 15:30
Plats:Ystad Arena
Serie:Handbollsligan   Tabell >>
Samling:14:30
Referat: Ystads IF HF - IFK Ystad HK
YIF vs IFK Ystad: Vi segrade i årets sista match!
2020-12-27 14:32
Foto: Jeanette Lindeskog

När inte bara poäng utan också prestige står på spel, känns det extra härligt med en seger. Att vinna ett derby är det som man kan leva länge på. Eller som Kim Andersson sa i CMore -studion direkt efter segern på frågan om han skulle se VM; "Först och främst skall jag hem till mina svärföräldrar nu och dom är oerhört röda. Så det skall bli det bästa. Vi ses snart". 

 
Vi vann matchen mot IFK Ystad med 28-23 efter 14-12 i halvtid. Två sköna och viktiga pinnar i kampen om första platsen i Handbollsligan, där ligger vi nu tvåa på samma poäng som HK Malmö.
 
Det var skönt i dag! Det var gött att vinna, sa Erik Hvenfelt till YA.

Erik gjorde återigen en riktigt bra insats mellan stolparna. Han har överraskat inte minst motståndarna men säkert även många YIF-supportrar hemma i TV-sofforna. Igår kom han upp i 43% räddningar på spelskotten, i förra matchen nådde han 39%. Riktigt kul för Erik som kommit tillbaka snabbt efter sin hjärnskakning. Han belönades med priset som matchens lirare igår - välförtjänt. Hör vad han hade att säga till Gustav Wennerholm efter matchen - klicka här för att komma till intervjun.

 
En annan het kandidat till priset som matchens lirare var Lasse Balstad. Han var nästan ostoppbar i anfallet där han gjorde sju mål på nio skott, dessutom bidrog han med fem målgivande assist. Som vanligt gjorde han ett riktigt gott jobb i försvaret utan att dra på sig några utvisningar.
 
Nu går hela laget på en välförtjänt ledighet och de startar inte upp den kollektiva träningen förrän den 6-7 januari. Då startar försäsong nr 2 som förberedelse inför de tio sista matcherna i grundserien.    
 
Resultat: 28-23 (14-12)
 
Topp-3 poängplockare:
Lasse BALSTAD, 6,2 MEP-poäng
Hampus ANDERSSON, 3,1 MEP-poäng
Erik HVENFELT, 2,6 MEP-poäng
 
Topp-3 målskyttar:
Lasse BALSTAD, 7 mål
Hampus ANDERSSON, 6 mål
Kim ANDERSSON, 4 mål
Jim ANDERSSON, 4 mål
 
Matchens lirare: Erik Hvenfelt
                          
Mer om matchen i Media:
 
Nu väntar ett längre uppehåll i Handbollsligan, men för vår del återstartar den lite tidigare än beräknat eftersom ett par matcher flyttats till slutet av januari. Först ut är bortamatchen mot OV Helsingborg den 22/1.  
 
Nu fortsätter vi väl att njuta av derbysegern ett tag till? Vi önskar er alla ett gott slut på året och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
 
yif.se/Jörgen Hansson 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Ons 10/4 19:00
30 - 29
Sön 7/4 16:00
34 - 35
 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS