Samling:18:00
Referat: IFK Ystad HK - Ystads IF HF
Härlig seger i Ystadderbyt - vilken vändning efter halvtid!
2020-11-12 12:09
Bild: Knud blev utsedd till matchens lirare i sitt första Ystadderby. Dejligt Knud!
Det blev en riktigt härlig seger i säsongens första Ystadderby. Efter en relativt jämn första halvlek, där vi gjorde många tekniska fel, blixtrade våra pågar till i början av andra halvlek På de första åtta minuterna gör vi 8-1 på IFK och där går matchen. Till slut vinner vi på "bortaplan" med 32-25 efter underläge 12-14 i halvtid.
Starkt att komma tillbaka med tanke på hur matchbilden såg ut så all heder åt laget. Förra säsongen blödde vi i liknande situationer men vi har absolut blivit bättre på att vända matcher, sa Kim Andersson till YA. Kim var het som en AGA-spis, speciellt i andra halvlek,  och han slet sig loss trots att han bevakades hårt.

Det var två vitt skilda halvlekar. Vi var stressade och utan fart i anfallsspelet i första halvlek och hemspringet var alldeles för dåligt, vilket gav dem kontringar. Jag kan väl säga att jag var ”lagom” missnöjd i paus och det framgick också på snacket där, sa Oscar Carlén till YA. – Pendeln svängde över och vi fick de kontringar som IFK haft i första. Det är också ett betyg på att försvarsspelet varit bra, sa Oscar om andra halvleks vändning.

Tack vare segern klev vi åter upp på en mycket fin andra plats i tabellen efter tio spelade matcher, vi ligger en poäng bakom ettan IFK Kristianstad - med de har en match mindre spelad.

Mer om matchen i Media:

Imorgon fredag och på söndag väntar matcher i EHF European Cup mot VHC Šviesa i Ystad Arena. Mer om dessa matcher i artikeln Herrlaget startar Europaäventyret på fredag mot VHC Šviesa. Båda matcherna streamas på SolidSport

Nästa match i Handbollsligan blir mot OV Helsingborg på hemmaplan, den matchen är flyttad till onsdag den 18:e kl. 19:00. Tätt mellan matcherna alltså, vi hoppas att vi kan komma igenom den här perioden med fyra matcher på sju dagar utan skador men med full pott. Forza YIF!