Referat: HK Varberg - Ystads IF HF
Snöplig förlust mot HK Varberg
2020-03-11 15:15
Bild: Det blev ett platt fall igår, Mario Lipovac får symbolisera det (Foto: Jeanette Lindeskog)
Gårdagens bortamatch slutade i moll tyvärr. Mötet med HK Varberg på bortaplan slutade med ytterligare en uddamålsförlust, förlustsiffrorna skrevs till 24-25 efter underläge även i halvtid med 9-11.

- Nu är vi längst ner i gropen och det finns bara en väg upp och det finns bara en väg upp, sa Jerry Hallbäck till YA efter matchen. Jerry skötte coachningen själv eftersom Oscar Carlén var sjuk.
Att bara göra nio mål i första halvlek var det länge sedan vi gjorde. Anfallsspelet som annars varit en framgångsfaktor och har lett oss till en 5:e plats i Handbollsligan. Vi är det laget som gjort flest mål i ligan, hela 877 mål har det blivit hitintills. I snitt har vi gjort 29 mål per match.

-Vi hade ett embryo till bättre anfallsspel en kort period i andra halvlek men det var först när vi blev desperata och mer hänsynslösa som det lossnade. Vi hade behövt agera på det viset långt tidigare, sa Jerry vidare.

Vår lagkapten Alexander Borgstedt var inne på samma linje. -Under all kritk. En usel insats! De hade inställningen, de krigade, de ville mer, de var värdiga vinnare. Vi var för bekväma både bakåt och framåt, sa "Alex" i CMore igår.

Våra två kantspelare Jim Andersson och Hampus Andersson var de enda som kunde gå av planen med gott betyg. Jim gjorde sex mål på sju skott (86%) fick ihop 4,4 MEP-poäng. Hampus gjorde fem mål på sex skott (84%) och fick 3 MEP-poäng. Alla målskyttar och statistik på handbollsligan.se

Mer om matchen i Media:
”Under all kritik” Skånska Dagbladet (premiuminlåst)

När nu våra pågar är nere i gropen är det vi som skall hjälpa dom upp. Vi YIF-supporters finns till för att stötta vårt lag - i medgång och i motgång. Som någon klok människa sa "Det är i motvind drakar lyfter". Vi skall se till att draken lyfter när vi möter IFK Skövde imorgon torsdag. Det är fri entré - alla är välkomna! det är först när publiksiffran kommer upp i 3000 personer som vi sätter stopp och än så länge finns det mer än 200 sittplatsbiljetter kvar, du får din biljett i biljettkassan i Ystad Arena (öppnar kl. 18:00).