Samling:17:00
Referat: Ystads IF HF - Eskilstuna Guif IF
Media, statistik, bilder och referat ifrån YIF vs GUIF
2019-12-13 13:28
Det blev säker seger över Eskilstuna GUIF igår som bekant. Slutsiffrorna skrevs till 36-28 efter YIF-ledning med 17-12 i halvtid.

Våra pågar gjorde två stora ryck i matchen. Det första stora kom i början av andra halvlek vid ställningen 17-13 där vi ökade ledningen till 21-14 på 5 minuter. Nästa kom med en kvart kvar att spela, då gick vi från 26-22 till 33-22. Det sista rycket var det matchavgörande, för då hade vi ledning nio mål med 52.56 på klockan.

- En stor revansch efter insatsen mot OV (Helsingborg).Vi höll den matchplan vi la för deras 7-6, sa Jerry Hallbäck till Skånska Dagbladet.
Matchens profil Kim Andersson blev bäste målskytt och poängplockare. - Jodå, jag är rätt nöjd. För egen del var det jobbigt mot OV. Nu valde jag rätt lägen, sa Kim Andersson till Skånska Dagbladet. Kim gjorde sju mål på nio skott, levererade fyra assist och kom upp i fantastiskt fina 6,1 MEP-poäng.

Näst bäste poängplockare blev Jonathan Svensson med 4,2 MEP-poäng. "Svesse" hade krutet torrt, han gjorde sex mål på sju skott. Tredje högsta poäng fick Jim Andersson med 3,4 MEP-poäng, även han gjorde sex mål på sju skott. Samtliga målskyttar och statistik som vanligt på handbollsligan.se.

Bilder från matchen hittar du i vårt Bildgalleri (foton av Jeanette Lindeskog).

Mer om matchen i Media:
Matchreferat Eskilstuna GUIF.s hemsida

Nästa match blir redan på måndag då vi åker till Kristianstad. Häng med dit i supporterbussen - klicka här. Matchen IFK Kristianstad vs YIF startar kl. 19:00.