SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Herrlaget

Pölva Serviti
vs
Ystads IF Handbollförening
Pölva ServitivsYstads IF Handbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 mars, 17:00
Plats:Mesikäpa Hall, Pölva
Serie:EHF European Cup
EHF European Cup: Säker seger i rond 1 mot Pölva Serviti
2021-03-21 09:20
Foto (Jeanette Lindeskog): Jim Andersson var en av våra två främsta målskyttar igår

Igår var det inget snack om saken - det blev en klar vinst över Pölva Serviti på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 33-28 efter ledning även i halvtid med 16-15. Därmed har vi skaffat oss ett bra utgångsläge inför hemmamatchen nästa lördag. 

 

– Det är ett resultat som ligger ungefär i linje med vad jag hade förväntat mig. Pölva är inget dåligt lag men i dag var vi bättre över 60 minuter. Absolut ett steg i rätt riktning för oss jämfört med Lugimatchen senast, sa Oscar Carlén till YA.

Matchen inledes på ett strålande sätt från vår sida där vi tog ledningen med 4-0. Bra försvarsspel och effektivt skytte och kontringar var vårt signum i början av matchen.  

 

– Vi fick till den reaktionen jag ville ha med ett försvarsspel där vi tog initiativet och smällde på och låste dem i deras anfallsförsök, fortsatte Oscar.

 

Vi lät visserligen Pölva att komma ifatt oss vid ställningen 10-10 men någon ledning i matchen bjöd vi inte på. Istället trummade vi på och var uppe i ledning med åtta mål vid två tillfällen. Men Pölva kom tillbaka vid varje tillfälle och det visar att man inte kan gå på halvfart mot dom under hemmamatchen som kommer - det är Pölva alldeles för bra för. 

 

Totalt sett en väl genomförd match från vår sida. Om det är något som jag ska anmärka på är det att vi saknade jämnheten över 60 minuter och att försvarsspelet var lite passivt emellanåt. Deras mittnia Alfred Timmo fick härja lite väl fritt, avslutade Oscar.

 

Som grädde på moset fick högernian Kasper Palmar göra sitt första mål i herrlaget. Kasper är 17 år gammal och son till förre YIF-spelaren Kaupo Palmar som kommer just från Estland. Han debuterade sent in i matchen när vi ledde med åtta mål och Kasper gjorde bra ifrån sig.    

 

Idag väntar returresan till Ystad för våra pågar. Först 23 mil i buss till Tallinn och sen flyg först till Arlanda, sen flyg till Sturup samt till sist buss hem till Ystad. En klassisk söndag under Europacupspel när man tillbringar mest hela dagen åt att resa. 

 

Resultat: 28-33 (15-16)
 
Topp-3 målskyttar:
Jim Andersson, 6 mål
Lasse Balstad, 6 mål
Jakob Nygren, 5 mål
 
Mer om matchen i Media
 
Nästa match spelas på hemmaplan på lördag 27:e mars kl. 16:30 i Ystad Arena. Även den matchen kommer att LIVE-stremas på Ystads Allehandas site och på Solidsport.
 
Bra jobbat och grattis till segern i Estland pågar - välkomna hem igen!
 
yif.se/Jörgen Hansson
 
 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSOR HANDBOLLSLIGAN
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER
Handbollsligan centrala partners